Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Ένα πολύ όμορφο project πιάνει λιμάνι και μας συστήνεται σαν μία premium focacceria και spritzeria.

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Φαίνεται πως οι ζύμες στα της πόλης γευστικά δεδομένα περνά μία χρυσή περίοδο, αν λάβουμε υπόψιν τις αναλογικά αρκετές και καθολικά ποιοτικές προσθήκες καταστημάτων που την υπηρετούν. Το ίδιο όμως φαίνεται να ισχύει και για το aperitivo, όσον αφορά το τερέν του ευ πίνειν. Και έπειτα ήρθε το Zyme, που πατά και στα δύο και μάλιστα το κάνει καλά. 

Το Zyme μετρά μόλις λίγες ημέρες παρουσίας στο κέντρο του Πειραιά, αποτέλεσμα της σύμπραξης του project manager Λευτέρη Σουχαΐμπ (που ίσως γνωρίζεις από εξόχως επιτυχημένα προηγούμενα projects) με μία ομάδα συνεργατών και του Γιώργου Ιωάννου. Ο τελευταίος είναι ένας πραγματικός τεχνίτης του ζυμαριού, με άριστη γνώση και ευελιξία να παίζει τόσο σε ελληνικές όσο και σε ιταλικές κατευθύνσεις αυτού. 

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά 8

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά 5

Το ανοιχτό και ανοιχτόκαρδο εσωτερικό του, εντός του ιστορικού κτιρίου της Ιωνειδίου που χρονολογείται από το 1847, έχει διαμορφωθεί έξοχα διατηρώντας και αναδεικνύοντας δοκιμά του στοιχεία. Η φιλοφοσία της open κουζίνας είναι όλα να παρασκευάζονται ακριβώς μπροστά στον επισκέπτη.

Panzerotti, focaccia πεϊνιρλί και πλήθος άλλων ζυμοσκευασμάτων επιβεβαιώνουν τον χαρακτήρα ενός premium ιταλικού bakery (από τις 07.30 καθημερινά), στο οποίο μάλιστα σερβίρεται και ένα πολύ ενδιαφέρον ελληνόστροφο brunch, που επιμελείται η σεφ Μαρία Σιάχου. Πολύ καλή είναι και η επιλογή του καφέ (Area 51).

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά 11

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά 1

Στο δεύτερο σκέλος της λειτουργίας του (από τις 18.00 κι έπειτα), το Zyme υπηρετεί το κόνσεπτ της spritzερίας, με τους Νίκο Παγώνη και Γιάννη Ζοχιό να μεριμνούν για οτιδήποτε μπαίνει στο ποτήρι. Μάλιστα, ακολουθώντας zero waste τακτικές, ότι μένει από το πρωινό section μετατρέπεται σε tapas που συνοδεύει τα ποτά, μαζί με αλλαντικά, τυριά κ.α.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.