Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Ένα πολύ όμορφο project πιάνει λιμάνι και μας συστήνεται σαν μία premium focacceria και spritzeria.

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Φαίνεται πως οι ζύμες στα της πόλης γευστικά δεδομένα περνά μία χρυσή περίοδο, αν λάβουμε υπόψιν τις αναλογικά αρκετές και καθολικά ποιοτικές προσθήκες καταστημάτων που την υπηρετούν. Το ίδιο όμως φαίνεται να ισχύει και για το aperitivo, όσον αφορά το τερέν του ευ πίνειν. Και έπειτα ήρθε το Zyme, που πατά και στα δύο και μάλιστα το κάνει καλά. 

Το Zyme μετρά μόλις λίγες ημέρες παρουσίας στο κέντρο του Πειραιά, αποτέλεσμα της σύμπραξης του project manager Λευτέρη Σουχαΐμπ (που ίσως γνωρίζεις από εξόχως επιτυχημένα προηγούμενα projects) με μία ομάδα συνεργατών και του Γιώργου Ιωάννου. Ο τελευταίος είναι ένας πραγματικός τεχνίτης του ζυμαριού, με άριστη γνώση και ευελιξία να παίζει τόσο σε ελληνικές όσο και σε ιταλικές κατευθύνσεις αυτού. 

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά 8

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά 5

Το ανοιχτό και ανοιχτόκαρδο εσωτερικό του, εντός του ιστορικού κτιρίου της Ιωνειδίου που χρονολογείται από το 1847, έχει διαμορφωθεί έξοχα διατηρώντας και αναδεικνύοντας δοκιμά του στοιχεία. Η φιλοφοσία της open κουζίνας είναι όλα να παρασκευάζονται ακριβώς μπροστά στον επισκέπτη.

Panzerotti, focaccia πεϊνιρλί και πλήθος άλλων ζυμοσκευασμάτων επιβεβαιώνουν τον χαρακτήρα ενός premium ιταλικού bakery (από τις 07.30 καθημερινά), στο οποίο μάλιστα σερβίρεται και ένα πολύ ενδιαφέρον ελληνόστροφο brunch, που επιμελείται η σεφ Μαρία Σιάχου. Πολύ καλή είναι και η επιλογή του καφέ (Area 51).

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά 11

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά 1

Στο δεύτερο σκέλος της λειτουργίας του (από τις 18.00 κι έπειτα), το Zyme υπηρετεί το κόνσεπτ της spritzερίας, με τους Νίκο Παγώνη και Γιάννη Ζοχιό να μεριμνούν για οτιδήποτε μπαίνει στο ποτήρι. Μάλιστα, ακολουθώντας zero waste τακτικές, ότι μένει από το πρωινό section μετατρέπεται σε tapas που συνοδεύει τα ποτά, μαζί με αλλαντικά, τυριά κ.α.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
30/04/2025

Τα καυτά openings της Γλυφάδας

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.