150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

Always Grand | 150 Years of Flavors

Η πολυτέλεια και η παράδοση συναντιούνται στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία", το οποίο γιορτάζει 150 χρόνια λειτουργίας με ένα νέο επετειακό μενού, "Always Grand | 150 Years of Flavors". Από τις 6 Νοεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα γαστρονομικό ταξίδι στο Winter Garden City Lounge, με πιάτα εμπνευσμένα από την γαστρονομική κληρονομιά του ξενοδοχείου και της παλαιάς Αθήνας.

Always Grand | 150 Years of Flavors

Ο δύο φορές βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef, Αστέριος Κουστούδης, υπογράφει ένα μενού που αναβιώνει γεύσεις και μνήμες από τα μέσα του 20ού αιώνα. Κλασικές δημιουργίες, όπως η αυθεντική Αθηναϊκή σαλάτα της δεκαετίας του 1970, το σιντριβάνι από γαρίδες cocktail και τα διάσημα Vol-au-Vent, τιμούν την αστική κουζίνα της εποχής, φέρνοντας στο σήμερα τη φινέτσα και την ελαφρότητα της γαλλικής παράδοσης.

Always Grand | 150 Years of Flavors

Παράλληλα, η ελληνική γαστρονομική παράδοση εκπροσωπείται επάξια από εμβληματικά πιάτα, όπως οι λαχανοντολμάδες, που ενώνουν την παράδοση με τη μοντέρνα αισθητική. Στο γλυκό φινάλε, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη νουγκατίνα, ένα κλασικό ευρωπαϊκό επιδόρπιο που έχει κατακτήσει τη θέση του στις καρδιές των Αθηναίων.

Always Grand | 150 Years of Flavors

Το επετειακό μενού συμπληρώνεται από ένα afternoon tea, το οποίο έχει σχεδιάσει ο ταλαντούχος Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν γεύσεις που αποπνέουν αυθεντική αθηναϊκή αίγλη και νοσταλγία για το παρελθόν.

Always Grand | 150 Years of Flavors

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103330748

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025 από το αθηνόραμα: Τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
27/11/2025

Το 'Ekiben' του Άρη Βεζενέ μόλις άνοιξε και στη Γλυφάδα

Το 'Ekiben Kitchen South' φέρνει στα ΝΠ όλα τα assets του πολύ επιτυχημένου κόνσεπτ της οδού Σκούφου.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, θα δοκιμάσεις ρουστίκ και στιλάτη κουζίνα

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.

Το Sunday Roast σερβίρεται ξανά στο Vezené

Στο τραπέζι μπαίνουν κλασικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, νόστιμες παρασπονδίες και ωραίες υπερβολές που αξίζουν.

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.