150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

Always Grand | 150 Years of Flavors

Η πολυτέλεια και η παράδοση συναντιούνται στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία", το οποίο γιορτάζει 150 χρόνια λειτουργίας με ένα νέο επετειακό μενού, "Always Grand | 150 Years of Flavors". Από τις 6 Νοεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα γαστρονομικό ταξίδι στο Winter Garden City Lounge, με πιάτα εμπνευσμένα από την γαστρονομική κληρονομιά του ξενοδοχείου και της παλαιάς Αθήνας.

Always Grand | 150 Years of Flavors

Ο δύο φορές βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef, Αστέριος Κουστούδης, υπογράφει ένα μενού που αναβιώνει γεύσεις και μνήμες από τα μέσα του 20ού αιώνα. Κλασικές δημιουργίες, όπως η αυθεντική Αθηναϊκή σαλάτα της δεκαετίας του 1970, το σιντριβάνι από γαρίδες cocktail και τα διάσημα Vol-au-Vent, τιμούν την αστική κουζίνα της εποχής, φέρνοντας στο σήμερα τη φινέτσα και την ελαφρότητα της γαλλικής παράδοσης.

Always Grand | 150 Years of Flavors

Παράλληλα, η ελληνική γαστρονομική παράδοση εκπροσωπείται επάξια από εμβληματικά πιάτα, όπως οι λαχανοντολμάδες, που ενώνουν την παράδοση με τη μοντέρνα αισθητική. Στο γλυκό φινάλε, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη νουγκατίνα, ένα κλασικό ευρωπαϊκό επιδόρπιο που έχει κατακτήσει τη θέση του στις καρδιές των Αθηναίων.

Always Grand | 150 Years of Flavors

Το επετειακό μενού συμπληρώνεται από ένα afternoon tea, το οποίο έχει σχεδιάσει ο ταλαντούχος Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν γεύσεις που αποπνέουν αυθεντική αθηναϊκή αίγλη και νοσταλγία για το παρελθόν.

Always Grand | 150 Years of Flavors

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103330748

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο

Στο εμβληματικό εστιατόριο του Πειραιά, για παρά θίν' αλός γεύματα μια ανάσα από τη θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/10/2025

Εκτός πιάτσας εστιατόρια της Αθήνας που αξίζουν την προσοχή σου

Μία ενδεκάδα από εστιατόρια σε μάλλον απροσδόκητες γειτονιές της πόλης, που έχουν κάτι να πουν σε κάθε τύπο foodie.

Δείπνο στις βραβευμένες αυλές και βεράντες της Αθήνας

Τώρα που ο καιρός στρώνει ξανά, εκμεταλλευόμαστε τις καλοσύνες του για όσο κρατήσουν, κλείνοντας τραπέζι στα καλύτερα εστιατόρια με αυλές και βεράντες της Αθήνας, και μάλιστα στις εξαιρετικές τιμές που εξασφαλίζει το δημοφιλέστερο γαστρονομικό happening της πόλης.

Vedema γιορτής και αναστοχασμού για το μέλλον του Σαντορινιού κρασιού

Όλα όσα "τρύγησε" η φθινοπωρινή γιορτή του κρασιού της Σαντορίνης από τον Όμιλο Katikies στο εστιατόριο Selene.

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.