Μία μοναδικά νόστιμη βραδιά στο "Sole Giaguaro"

Το ιταλικό εστιατόριο του Giovanni Scaraggi υποδέχεται στις 05/11 το «Cadebasi» από την καρδιά της Franciacorta και την ομάδα του μπαρ «Obscura».

Μία μοναδικά νόστιμη βραδιά στο 'Sole Giaguaro' © Λεωνίδας Τούμπανος

Για σχεδόν 2,5 χρόνια, το "Sole Giaguaro" καταθέτει τη δική του ιταλικής γαστρονομικής φιλοσοφίας γευστική πρόταση, με fine comfort δημιουργίες φροντισμένες και ξεχωριστές. Το εστιατόριο του Giovanni Scaraggi στα Άνω Πετράλωνα και την οδό Τρώων σε υποδέχεται σε έναν κομψό και προσεγμένο χώρο και ακριβώς από εκεί σε μυεί στη sui generis φιλοσοφία του. 

Μία μοναδικά νόστιμη βραδιά στο

Μία μοναδικά νόστιμη βραδιά στο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ένα από τα στοιχεία που το διαφοροποιεί είναι η πραγματικά διαφορετική από τα συνηθισμένα -για τα ελληνικά εστιατορικά δρώμενα- ιταλική κουζίνα που σερβίρει, με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα από το Μπάρι και την ομάδα του να παρουσιάζουν πετυχημένες εποχικές ιδέες και έξτρα αφορμές για να βρεθεί κανείς κοντά τους και στο καλόβολο περιβάλλον τους.

Το "Sole Giaguaro" είναι ένα ζωντανό γαστρονομικό κόνσεπτ που δεν εφησυχάζει ποτέ και ψάχνεται διαρκώς όσον αφορά τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη. Αυτό κάνει και τώρα. 

Μία μοναδικά νόστιμη βραδιά στο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου υποδέχεται παλιούς και νέους φίλους και φιλοξενεί στην κουζίνα του την ομάδα του φημισμένου εστιατορίου "Cadebasi" από την καρδιά της Franciacorta για ένα μοναδικό γαστρονομικό βράδυ.

Μία μοναδικά νόστιμη βραδιά στο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Μία μοναδικά νόστιμη βραδιά στο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Μία μοναδικά νόστιμη βραδιά στο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Και καθώς το γεγονός θα συμπίπτει και με τη μεγάλη γιορτή των κοκτέιλ και του bartending, το Athens Bar Show, που μάλιστα θα λάβει χώρα στη σχετικά κοντινή Τεχνόπολη, το "Sole Giaguaro" θα πλαισιώσει τη βραδιά με κάτι ακόμη: Στη μπάρα του θα κάνει guest shift η ομάδα του νεοφερμένου στα Πετράλωνα, "Obscura Bar", που θα επιμεληθεί τα cocktail της βραδιάς, δίνοντας μία θαυμάσια προοπτική για pairing με τα πιάτα του ειδικά διαμορφωμένου μενού.

Για τους πιο 'παραδοσιακούς' στα των ταιριασμάτων, υπάρχει ένα έξοχο wine pairing με προσεκτικά διαλεγμένα κρασιά.


Info

Menu γευσιγνωσίας: 48€
Wine & Cocktail Pairing: 25€
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-3478008
Προπληρωμή Μέσω Τραπεζικής Κατάθεσης 23€

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Sole Giaguaro Athens

Τρώων 66, Άνω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.