"Proveleggios" 2.0 με γευστικό twist και τον Αλέξανδρο Καρακατσάνη στα ηνία της κουζίνας

Κουζίνα γεμάτη αναμνήσεις, γευστική επιστροφή στο μπαρ και όλα όσα αλλάζουν στο εστιατόριο του Κεραμεικού.

'Proveleggios' 2.0 με γευστικό twist και τον Αλέξανδρο Καρακατσάνη στα ηνία της κουζίνας

Όπως εδώ και λίγο καιρό έχει γίνει γνωστό, ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης αναλαμβάνει το τιμόνι της κουζίνας του "Proveleggios", γυρνώντας την κουζίνα του δημοφιλούς σποτ του Κεραμεικού στις πιο βασικές αρχές του.

Δε θα έχει πίτσες, δε θα έχει sliders, δε θα έχει rice cakes. Κι αυτό γιατί αλλάζει σελίδα, κρατώντας στα νέα βήματα μόνο το ψωμί του, το τσουρέκι μπρουλέ και την αστείρευτη διάθεση για καινούριες περιπέτειες.

Διαβάστε Επίσης

Ο σεφ Καρακτσάνης πέρασε την πρώτη του εβδομάδα μιλώντας με καθέναν από τους εργαζόμενους ξεχωριστά για το πιάτο που θυμούνται περισσότερο από την παιδική τους ηλικία. Το φαγητό που τους έφτιαχνε η γιαγιά ή η μαμά τους, το πιάτο-ανάμνησή τους. Έστησε ένα μενού ντελικάτο, υψηλών προδιαγραφών, με minimal γαστρονομική αισθητική που θυμίζει λίγο Σκανδιναβία, αλλά είναι βασισμένο στις αναμνήσεις. Τις δικές του και των συναδέλφων του. Εμπνέεται από πιάτα αγαπημένα για να φτιάξει ένα μενού με μια εντελώς δική του ματιά.  

Έτσι, καθένας από τους ανθρώπους του "Proveleggios" έχει το "πιάτο του": Από μύδια με χόρτα γιαχνί, ταρτάρ μοσχάρι σε κανόλι με γεύση από γεμιστά και τραχανόπιτα με κοτόπουλο μέχρι πιπεριές στον ξυλόφουρνο και mac n' cheese με χειροποίητες γκόγκες. Οι αναμνήσεις του ίδιου του σεφ οδήγησαν σε μια τριλογία πιάτων με τον τίτλο Brainstorming -και ναι δεν είναι τυχαίο το όνομα, κάποιο από όλα περιέχει και... μοιάζει με μυαλό (wait for it).

Σε αυτή τη νέα εποχή "Proveleggios", το μπαρ συνεχίζει να κάνει τα δικά του. Τα χρόνια πειραματισμών στο εργαστήριο απέδωσαν και όπως λέει η bar manager Πόπη Σεβαστού, ωραία τα fermentations αλλά όχι αυτοσκοπός. Βασικό μότο του μπαρ η επιστροφή στη γεύση. Πέντε βασικές κατηγορίες κοκτέιλ, με μια εξ αυτών εντελώς νέα: τα desserts. Ποτά για γλυκό ξεκίνημα ή για κλείσιμο του γεύματος/δείπνου.  

Τέλος, από τις αρχές Νοέμβρη επιστρέφουν και οι Κυριακές μεσημέρι. Με διαφορετικό μενού, πιο οικογενειακό και κυριακάτικο. Όπως συνηθίζουμε να λέμε -και να γράφουμε- στα δημοσιογραφικά κλισέ, περισσότερα προσεχώς...

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/05/2025

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Όλα τα εστιατορικά νέα των νησιών γι' αυτό το καλοκαίρι

Σαλπάρουμε για τα ελληνικά πελάγη της γεύσης, με καπετάνιους τους σεφ που θα νοστιμίσουν το θέρος.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Πάρτι με spritz και πίτσες στο κέντρο

Με την υπογραφή του Louza και του Mozz:art.

Πώς μεταφράζεται η γαστροταβέρνα Θεσσαλονίκης στα αθηναϊκά;

Το "Σεράμικο" του Κεραμεικού έχει μια πολύ καλή απάντηση, το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου", δηλαδή, που μιξάρει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς. Διαβάστε την κριτική μας!

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;