"Proveleggios" 2.0 με γευστικό twist και τον Αλέξανδρο Καρακατσάνη στα ηνία της κουζίνας

Κουζίνα γεμάτη αναμνήσεις, γευστική επιστροφή στο μπαρ και όλα όσα αλλάζουν στο εστιατόριο του Κεραμεικού.

'Proveleggios' 2.0 με γευστικό twist και τον Αλέξανδρο Καρακατσάνη στα ηνία της κουζίνας

Όπως εδώ και λίγο καιρό έχει γίνει γνωστό, ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης αναλαμβάνει το τιμόνι της κουζίνας του "Proveleggios", γυρνώντας την κουζίνα του δημοφιλούς σποτ του Κεραμεικού στις πιο βασικές αρχές του.

Δε θα έχει πίτσες, δε θα έχει sliders, δε θα έχει rice cakes. Κι αυτό γιατί αλλάζει σελίδα, κρατώντας στα νέα βήματα μόνο το ψωμί του, το τσουρέκι μπρουλέ και την αστείρευτη διάθεση για καινούριες περιπέτειες.

Διαβάστε Επίσης

Ο σεφ Καρακτσάνης πέρασε την πρώτη του εβδομάδα μιλώντας με καθέναν από τους εργαζόμενους ξεχωριστά για το πιάτο που θυμούνται περισσότερο από την παιδική τους ηλικία. Το φαγητό που τους έφτιαχνε η γιαγιά ή η μαμά τους, το πιάτο-ανάμνησή τους. Έστησε ένα μενού ντελικάτο, υψηλών προδιαγραφών, με minimal γαστρονομική αισθητική που θυμίζει λίγο Σκανδιναβία, αλλά είναι βασισμένο στις αναμνήσεις. Τις δικές του και των συναδέλφων του. Εμπνέεται από πιάτα αγαπημένα για να φτιάξει ένα μενού με μια εντελώς δική του ματιά.  

Έτσι, καθένας από τους ανθρώπους του "Proveleggios" έχει το "πιάτο του": Από μύδια με χόρτα γιαχνί, ταρτάρ μοσχάρι σε κανόλι με γεύση από γεμιστά και τραχανόπιτα με κοτόπουλο μέχρι πιπεριές στον ξυλόφουρνο και mac n' cheese με χειροποίητες γκόγκες. Οι αναμνήσεις του ίδιου του σεφ οδήγησαν σε μια τριλογία πιάτων με τον τίτλο Brainstorming -και ναι δεν είναι τυχαίο το όνομα, κάποιο από όλα περιέχει και... μοιάζει με μυαλό (wait for it).

Σε αυτή τη νέα εποχή "Proveleggios", το μπαρ συνεχίζει να κάνει τα δικά του. Τα χρόνια πειραματισμών στο εργαστήριο απέδωσαν και όπως λέει η bar manager Πόπη Σεβαστού, ωραία τα fermentations αλλά όχι αυτοσκοπός. Βασικό μότο του μπαρ η επιστροφή στη γεύση. Πέντε βασικές κατηγορίες κοκτέιλ, με μια εξ αυτών εντελώς νέα: τα desserts. Ποτά για γλυκό ξεκίνημα ή για κλείσιμο του γεύματος/δείπνου.  

Τέλος, από τις αρχές Νοέμβρη επιστρέφουν και οι Κυριακές μεσημέρι. Με διαφορετικό μενού, πιο οικογενειακό και κυριακάτικο. Όπως συνηθίζουμε να λέμε -και να γράφουμε- στα δημοσιογραφικά κλισέ, περισσότερα προσεχώς...

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.