Ο "Αορίτης" στην εποχή της ταβέρνας

Το εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη κρατά το όνομα αλλά προσεγγίζει πιο σφαιρικά πια τη γεύση της παράδοσης. Πάντοτε όμως, με την ίδια νοστιμιά.

Εκεί θα φας και θα πιεις μετά τον Μαραθώνιο

Φαγητό παραδοσιακό κι αληθινό, με ελάχιστους νεωτερισμούς. Και πάντοτε, με πολύ καλή πρώτη ύλη που δεν κρύβεται. Χώρος που παραμένει ζεστός, με λιγοστές προσθήκες και προσαρμογές. Ατμόσφαιρα πάντοτε οικεία. Συν τα ανοιχτόκαρδα τραπεζάκια στο μικρό πάρκο στο πλάι της Μιχαλακοπούλου και τον πεζόδρομο της Μαιάνδρου. Ο "Αορίτης" -το εστιατόριο των Σήφη Μανουσέλη, Βάιου Κορομηλά, Μπάμπη Καζάνα, Δημήτρη Ψυχογιού και Γιώργου Φουντουλάκη- ανανεώνεται ελαφρώς και κάνει στροφή σε ένα ευρύτερο φάσμα της παραδοσιακής γευστικής κουλτούρας, πραγματοποιώντας με τρόπο άμεσο και νόστιμο το rebranding του.

Η παραδοσιακή ταβέρνα Αορίτης στην Αθήνα 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η παραδοσιακή ταβέρνα Αορίτης στην Αθήνα 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η παραδοσιακή ταβέρνα Αορίτης στην Αθήνα 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πατά στο οικουμενικά αποδεκτό κόνσεπτ της ταβέρνας -που η αλήθεια είναι πως τόσο πολύ λείπει από την Αθήνα, τουλάχιστον η πολύ καλή βερσιόν της- και ανοίγει την γκάμα της νοστιμιάς του πολύ πιο μακριά από την Κρήτη, με τη μεγαλόνησό όμως να έχει στίγμα στο μενού.

Η παραδοσιακή ταβέρνα Αορίτης στην Αθήνα 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Έτσι, στην κάρτα πια συναντάς και σταμναγκάθι με τριμμένη ντομάτα και κολοκυθάκια τηγανητά με αρωματικό γιαούρτι. Και ντολμαδάκια και ρεβιθάδα στη γάστρα. Και γιουβέτσι με μοσχάρι συν γραβιέρα Κρήτης και χοιρινή μπριζόλα από το Αγρίνιο. Και μπακαλιάρο με πράσινη σκορδαλιά και ψάρι ημέρας γιαχνί. Και χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και τσιγεροσαρμάδες. Στα παραπάνω, προσθέτεις 2-3 πιάτα ημέρας και έχεις τη μεγάλη εικόνα. 

Η παραδοσιακή ταβέρνα Αορίτης στην Αθήνα 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η παραδοσιακή ταβέρνα Αορίτης στην Αθήνα 123
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η παραδοσιακή ταβέρνα Αορίτης στην Αθήνα 133
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ειδική μνεία αξίζουν -δίχως να είναι τα μόνα, αλλά πόσα να δοκιμάσεις σε μία και μόνο επίσκεψη;- ο σούπερ μουσακάς, στιβαρός και ταυτόχρονα ραφινάτος, και τα φανταστικά αρνίσια παϊδάκια που, προερχόμενα από μικρό ζώο, ξεχειλίζουν κρεάτινης νοστιμιάς, ψημένα μαεστρικά.

Σε περίπτωση που ανησύχησες από τη μη αναφορά του έως τώρα, θα βρεις και το περίφημο αντικριστό από τον πρότερο κρητικό βίο του μαγαζιού, κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι αλλά και κατόπιν παραγγελίας. 

Η παραδοσιακή ταβέρνα Αορίτης στην Αθήνα 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πίνεις παγωμένη μπύρα, ωραία επιλεγμένα αποστάγματα και ελληνικά κρασιά, ενώ όπως κάθε ταβέρνα που σέβεται τον εαυτό της, ο "Αορίτης" σερβίρει και χύμα κρασί - με υπευθυνότητα και ορθή κρίση, έχει διαλεχτεί ένα Chardonnay από το Οινοποιείο Τρωιάνου.

Η παραδοσιακή ταβέρνα Αορίτης στην Αθήνα 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Δίνω έξτρα πόντους για το μπισκοτογλυκό ταψιού, που έρχεται στην καλύτερη εκδοχή που θα το βρεις ποτέ, οπουδήποτε. Αν δεν ψήνεσαι, υπάρχει ακόμη πάστα σεράνο και χειροποίητο γαλακτομπούρεκο. 

Η παραδοσιακή ταβέρνα Αορίτης στην Αθήνα 4
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Μαιάνδρου 15, Αθήνα
Τηλ. 210 7255699
Ανοιχτά καθημερινά 13.00 - 01.00, Κυρ. 13.00 - 20.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
08/12/2025

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.

Τα κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας που αξίζει να δοκιμάσεις

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.