Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο πολυχώρο γαστρονομίας και πολιτισμού

Η ιστορική στοά αναγεννάται, φέρνοντας ένα πρωτοποριακό concept που συνδυάζει τη μεσογειακή γαστρονομία, τους Έλληνες παραγωγούς και την πολιτιστική εμπειρία, προσφέροντας έναν ενιαίο πολυχώρο εξερεύνησης και συνεστίασης.

ΣΤΟΑ

Η ιστορική στοά του Μεγάρου Αρσακείου στην Αθήνα ετοιμάζεται να μεταμορφωθεί σε έναν σύγχρονο πολυχώρο γαστρονομίας και πολιτισμού, με την ονομασία "ΣΤΟΑ". Το νέο αυτό concept ακολουθεί τις τάσεις των πολυχώρων εστίασης και δημιουργεί μια πρότυπη ελληνική προσέγγιση, δίνοντας έμφαση στη μεσογειακή γαστρονομία και τους Έλληνες παραγωγούς.

Ένας πολυχώρος με έμπνευση από το παρελθόν

Η Στοά Αρσακείου, που άλλοτε λειτουργούσε ως σημείο συνάντησης εμπόρων και επισκεπτών, τώρα αναγεννάται ως "ΣΤΟΑ", προσφέροντας στους επισκέπτες έναν τόπο για επικοινωνία, ψυχαγωγία και εξερεύνηση. Μέσα σε αυτό το χώρο, ο καθένας θα μπορεί να δημιουργεί τη δική του μοναδική γαστρονομική εμπειρία, μέσα από θεματικά εστιατόρια, ελληνικό street food και κοινόχρηστους χώρους που προωθούν τη συνεχή ροή δράσεων και επικοινωνίας.

ΣΤΟΑ

Η καινοτομία στη γαστρονομία και την εμπειρία

Η "ΣΤΟΑ" φέρνει μια νέα φιλοσοφία στη γαστρονομία, προτείνοντας μια δημιουργική συνεστίαση. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορα εστιατόρια και καταστήματα, ενώ παράλληλα, θα έχει την ευκαιρία να βιώσει τη μεσογειακή κουζίνα μέσα από μαθήματα γευσιγνωσίας και άλλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Εντυπωσιακή είναι η δυνατότητα που θα προσφέρει μια ειδική εφαρμογή, επιτρέποντας σε παρέες να παραγγέλνουν από διαφορετικά καταστήματα ενώ κάθονται μαζί.

Το κατάστημα "ΣΤΟΑ AGORA"

Ιδιαίτερη σημασία κατέχει το "ΣΤΟΑ AGORA", το οποίο θα φιλοξενεί τα προϊόντα μικρών και μεσαίων Ελλήνων παραγωγών, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να δοκιμάσουν προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Ο χώρος αυτός θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πλατφόρμα προβολής ελληνικών προϊόντων στην Αθήνα, συνδυάζοντας τη γευστική εμπειρία με την εκπαίδευση γύρω από τις ελληνικές πρώτες ύλες.

ΣΤΟΑ

Η αρχιτεκτονική του πολυχώρου

Ο σχεδιασμός της "ΣΤΟΑ" φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Θωμά Αμαργιανού της εταιρείας BETAPLAN, που τονίζει ότι η εμπειρία του επισκέπτη θα είναι βιωματική και ενιαία, και όχι απλά μια παράθεση καταστημάτων. Η Χριστίνα Παπαλεξανδρή και ο Ηλίας Παπαγεωργίου από το αρχιτεκτονικό γραφείο PILA έχουν σχεδιάσει τους κοινόχρηστους χώρους, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων για παρέες, ζευγάρια ή μεμονωμένα άτομα, προσαρμοσμένους στις ανάγκες τους.

Πολιτισμός και shopping στις πτέρυγες του Μεγάρου

Η μεταμόρφωση του Μεγάρου Αρσακείου δεν περιορίζεται στη Στοά. Η πτέρυγα Σταδίου θα φιλοξενήσει καταστήματα κορυφαίων brands, ενώ η πτέρυγα Πεσμαζόγλου θα αφιερωθεί στον πολιτισμό, φιλοξενώντας το Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν" και το πρώτο μουσείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα, το "Europa Experience"

ΣΤΟΑ

Έναρξη πριν το καλοκαίρι του 2025

Το μεγαλύτερο μέρος των μισθώσεων έχει ήδη ολοκληρωθεί, με το έργο να προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Οι τελευταίες συμφωνίες αναμένεται να κλείσουν μέχρι τα τέλη του έτους, και το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει τη νέα "ΣΤΟΑ" πριν το καλοκαίρι του 2025.

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/12/2025

Ένα μητροπολιτικό bar restaurant με ελληνική ψυχή στον Πειραιά

Προορισμός εκλεκτής καλοφαγίας για όσους βολτάρουν στο μεγάλο λιμάνι.

'Sanchez' χωρίς το 'Dirty' στο Ψυχικό

Η συνύπαρξη γαστρονομίας, ποτού και ψυχαγωγίας καθιστά το δημοφιλές σημείο του Ψυχικού έναν από τους πιο ελκυστικούς μεξικάνικους προορισμούς της πόλης - πλέον, πιο cozy από ποτέ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Κατσικίσιο τυρί με κερήθρα και αγουρέλαιο στο 'Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μια ανανεωμένη γαστρονομική εμπειρία στο eclectic eatery του κέντρου

Ο αξιόλογος σεφ Νίκος Ζέρβος παρουσιάζει ένα νέο μενού με άποψη και νοστιμιά.

Στο "Sea You Restaurant- Mezeri" η γειτονιά ξαναζεί και η θάλασσα παρτάρει

Κοσμικά party vibes, ψαροφαγική αίσθηση και μια όρεξη... να λερωθούμε στο Κολωνάκι.