Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines

Η Νεκταρία Κοκκινάκη υπογράφει το νέο καλοκαιρινό μενού στα πλοία Festos Palace και Knossos Palace.

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines

Για πάνω από 5 δεκαετίες, η Minoan Lines φροντίζει για την ασφαλή μετάβαση από το λιμάνι του Πειραιά με την Κρήτη - και το αντίστροφο. Η σημαντική ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, πέρα από το να συνδέει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο νησί της, φροντίζει να κάνει το ταξίδι πιο εύκολο, πιο οικείο και, εσχάτως, πιο νόστιμο. 

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 4

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 6

Για αυτό το καλοκαίρι, συστήνει στον επιβάτη το νέο à la carte Κρητικό μενού 12 πιάτων που προσφέρεται αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace. Πριν ακόμα "δέσει" το πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου και της Μήλου, μπορεί κανείς να απολαύσει μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία που υπογράφει η μαγείρισσα Νεκταρία Κοκκινάκη και φέρει το σήμα ποιότητας "Κρητική Κουζίνα" της Περιφέρειας Κρήτης.

Διαβάστε Επίσης

Οι δροσερές προτάσεις και τα αυθεντικά παραδοσιακά πιάτα δημιουργούνται με φρέσκα υλικά από ντόπιους αγρότες και ψαράδες, κάτι που μεταφράζεται σε γευστική γενναιοδωρία και ανόθευτη αίσθηση.

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 7

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 8

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 3

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 2

Πολλά από τα κλασικά του ανεξάντλητου εδεσματολογίου της κρητικής κουζίνας αναβιώνουν με μεράκι όπως η μαραθόπιτα, τα ντολμαδάκια, το τσιγαριαστό κατσικάκι, το κρητικό πιλάφι και η σφακιανή πίτα, σε μία δωδεκάδα προτάσεων με αυθεντικές Κρητικές πρώτες ύλες, προερχόμενες από παραγωγούς της Μεγαλονήσου. Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται στην κουζίνα των εστιατορίων των πλοίων και συνοδεύονται από ετικέτες Κρητικών κατά βάσει οινοποιείων.

H Minoan Lines αναδεικνύει την κρητική διατροφή με μία farm-to-table εμπειρία εν πλω, εμπλουτίζοντας τη γκάμα των παροχών της προς τον επιβάτη και καθιστώντας το ταξίδι από/προς την Κρήτη ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.