Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines

Η Νεκταρία Κοκκινάκη υπογράφει το νέο καλοκαιρινό μενού στα πλοία Festos Palace και Knossos Palace.

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines

Για πάνω από 5 δεκαετίες, η Minoan Lines φροντίζει για την ασφαλή μετάβαση από το λιμάνι του Πειραιά με την Κρήτη - και το αντίστροφο. Η σημαντική ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, πέρα από το να συνδέει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο νησί της, φροντίζει να κάνει το ταξίδι πιο εύκολο, πιο οικείο και, εσχάτως, πιο νόστιμο. 

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 4

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 6

Για αυτό το καλοκαίρι, συστήνει στον επιβάτη το νέο à la carte Κρητικό μενού 12 πιάτων που προσφέρεται αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace. Πριν ακόμα "δέσει" το πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου και της Μήλου, μπορεί κανείς να απολαύσει μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία που υπογράφει η μαγείρισσα Νεκταρία Κοκκινάκη και φέρει το σήμα ποιότητας "Κρητική Κουζίνα" της Περιφέρειας Κρήτης.

Διαβάστε Επίσης

Οι δροσερές προτάσεις και τα αυθεντικά παραδοσιακά πιάτα δημιουργούνται με φρέσκα υλικά από ντόπιους αγρότες και ψαράδες, κάτι που μεταφράζεται σε γευστική γενναιοδωρία και ανόθευτη αίσθηση.

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 7

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 8

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 3

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 2

Πολλά από τα κλασικά του ανεξάντλητου εδεσματολογίου της κρητικής κουζίνας αναβιώνουν με μεράκι όπως η μαραθόπιτα, τα ντολμαδάκια, το τσιγαριαστό κατσικάκι, το κρητικό πιλάφι και η σφακιανή πίτα, σε μία δωδεκάδα προτάσεων με αυθεντικές Κρητικές πρώτες ύλες, προερχόμενες από παραγωγούς της Μεγαλονήσου. Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται στην κουζίνα των εστιατορίων των πλοίων και συνοδεύονται από ετικέτες Κρητικών κατά βάσει οινοποιείων.

H Minoan Lines αναδεικνύει την κρητική διατροφή με μία farm-to-table εμπειρία εν πλω, εμπλουτίζοντας τη γκάμα των παροχών της προς τον επιβάτη και καθιστώντας το ταξίδι από/προς την Κρήτη ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/09/2025

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.