Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι

Μίνι αποδράσεις στη μικρή Ταϊλάνδη της Κηφισιάς, κατά την πιο ανέμελη εποχή του έτους.

Buba Bistrot

Είναι λες και έχει ένα μαγικό ραβδάκι ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης και με ό,τι κι αν καταπιάνεται, διαμορφώνοντάς το σε κάτι εξόχως γοητευτικό στο μάτι αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί. Το συναίσθημα το νιώθεις, προφανώς, κάθε, μα κάθε φορά, που από την καρδιά της Κηφισιάς και το υπέροχο νεοκλασικό στον αριθμό 4 της Παπαδιαμάντη, μεταφέρεσαι αυτομάτως και μόλις εντός λίγων λεπτών σε μία άλλη, εξόχως γοητευτική γωνιά του πλανήτη. Το Buba λοιπόν δεν είναι απλά ένα ακόμη bar restaurant αλλά ένα πόρταλ που σε διακτινίζει στο εξωτικά σαγηνευτικό σύμπαν της νοτιο-ανατολικής Ασίας.

Εξωτισμός στα ΒΠ

Το Buba, λες κι είναι ο Βούδας των βορείων προαστίων της Αθήνας δημιουργεί πιστούς από κάθε γωνιά της πόλης, για όλους τους σωστούς λόγους, ξεκινώντας το αισθητηριακό του experience από την πρώτη στιγμή που θα προσπεράσεις την είσοδό του. 

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι 4

Η μαξιμαλιστική διακόσμηση - με τις καλαμωτές και τα φυτά, τα ατμοσφαιρικά φανάρια και τα κάθε λογής ταξιδιωτικά memorabilia- και η feelgood ατμόσφαιρα με το cool κοινό και τις freestyle μουσικές διαδρομές, τοποθετούν την πινέζα σε κάποια υπαίθρια αγορά της Μπανγκόκ ή του Ανόι. Επίκεντρο της δράσης καιρού επιτρέποντος -στην ιδανική συνθήκη της πιο ανέμελης εποχής του χρόνου- το open air περιβάλλον του κήπου. 

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι 54

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι 1

Εκεί ακριβώς, καρμπόν από τις τις Asian night markets, η κουζίνα του Buba είναι καθημερινά μια γιορτή του εξευγενισμένου street food της μεγαλύτερης ηπείρου του πλανήτη, με ιδιαίτερη συμπάθεια στις γαστρονομικές κουλτούρες και τις αυθεντικές γευστικές προσταγές της Ταϊλάνδης, του Βιετνάμ και των γειτονικών περιοχών.

Το μενού του μοιάζει λες και ξεπήδησε από τις πλωτές αγορές, τους πάγκους στους δρόμους και τα ντάι πάι ντονγκ, γαρνιρισμένο από προσεκτικές δόσεις κοσμοπολιτισμού και μητροπολιτικού ambience. Καρύδα και lemongras, τσίλι και lime, καυτερές και ξινές σάλτσες συναντούν άλλες πολύ καλές πρώτες ύλες σε ένα ντεμαράζ αντιθέσεων, εκρήξεων και, τελικά, απολαύσεων.

Το πολυ-ασιατικό φαγητό και οι παγωμένες μπύρες είναι κλασικό combo αλλά εξίσου κλασικό μπορεί να γίνει και το ταίριασμα με τα cocktails της αρκετά αξιόλογης μπάρας του Buba, που στέκεται πάντοτε στο ύψος των περιστάσεων - είτε μιλάμε για ποτά που συνοδεύουν το φαγητό, είτε για ποτήρια που πρέπει να παίξουν solo. Με τροπικά twists και ενδιαφέροντα updates, η λίστα μοιάζει να έχει φτιαχτεί ακριβώς για ένα τέτοιο μέρος.

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι 2

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι 56

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι 55

Έχει τη δική του κοσμοθεωρία στα της πόλης γευστικά -και σίγουρα όχι μόνο σε αυτά- δρώμενα το δημοφιλές bar-restaurant, που χρόνια τώρα αποτελεί κλασικό σημείο συνάντησης στην Κηφισιά και παράλληλα μία εναλλακτική πύλη απόδρασης για τους ρυθμούς της καθημερινότητας. Και τα καταφέρνει, πάντοτε, περίφημα. 
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
14/10/2025

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.