Η Πάρος σε μπουκιές

Ένας ευπρόσδεκτος αέρας ανανέωσης φυσά στον αγαπημένο αυτό τόπο των Κυκλάδων και φουσκώνει ολοένα περισσότερο τα γαστρονομικά του πανιά.

Stivli 'Stivli'

Λέτε να γίνει η "νέα Μύκονος", όπως πιστεύουν πολλοί; Το σίγουρο είναι πάντως πως χρόνο με το χρόνο η Πάρος βαθαίνει το αποτύπωμά της στον γευστικό χάρτη του ελληνικού καλοκαιριού, χτυπώντας πλέον με αξιώσεις την πόρτα των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας του "αθηνοράματος". Το χορό των νέων αφίξεων οδηγεί φέτος το ολοκαίνουργιο εστιατόριο Parōn εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου "Parilio" (2284051000) στις Κολυμπήθρες, όπου τις γεύσεις επιμελείται ο Θάνος Φέσκος, φέρνοντας στο νησί αέρα από την αβάν γκαρντ κουζίνα που δημιουργεί στο σπουδαίο αθηναϊκό εστιατόριο "Delta". Το δικό της Matsuhisa έχει πλέον η Πάρος, που ύστερα από το περσινό soft opening ακονίζει φέτος τα… τσόπστικ του για να σερβίρει τις χαρακτηριστικές ιαπωνικές σπεσιαλιτέ του παγκοσμίως διάσημου σεφ Nobu Matsuhisa στο μαγικό περιβάλλον του ξενοδοχείου "Avant Mar" (2284440300), στην παραλία Πιπέρι της Νάουσας. 

Matsuhisa
"Matsuhisa"
Rada
"Rada"

Η ανερχόμενη παραλία των Αγίων Αναργύρων στεφανώνει τον κόλπο της Νάουσας από την απέναντι μεριά κι έχει τα τελευταία χρόνια τα δικά της γευστικά θέλγητρα. Στο εστιατόριο Rada (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2024) πάνω στην αμμουδιά του ξενοδοχείου "Cove Paros" (2284028576) οι γεύσεις έχουν το signature άγγιγμα του βραβευμένου σεφ Γκίκα Ξενάκη, ενώ στο εστιατόριο Parostia, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο "Cosme" (2284440000), ο διεθνής Έλληνας σεφ Γιάννης Κιόρογλου παρουσιάζει τη χαρακτηριστική "medigrecian" κουζίνα του με κοσμοπολίτικη διάθεση. Μέσα στα σοκάκια της Νάουσας, τώρα, το bar-restaurant Stilvi (2284053204) με την εξαιρετική αυλή παραμένει σταθερά place to be, με μοντέρνες γεύσεις, δυνατά κοκτέιλ και ανεβαστικές μουσικές κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.

Parostia Γιάννης Κιόρογλου
Γιάννης Κιόρογλου, "Parostia"

Στο αντίπαλον δέος της Παροικιάς, η μετακόμιση του Μάριο (2284051047) σε νέο μεγάλο χώρο φαίνεται πως ωφέλησε το ονομαστό ρεστοράν του Μάριου Τσαχπίνη και ενέπνευσε τον σεφ Γιάννη Μαρκουλή να δημιουργήσει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις με θαλασσινό πρόσημο, που διακρίθηκαν στα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. 

Coeli
"Coeli"

Στην κοντινή παραλία του Κριού, συζητιέται έντονα η ενδιαφέρουσα μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα που σερβίρει το εστιατόριο Coeli στο ξενοδοχείο "Paros Agnanti 
Resort & Spa" (2284023205), το οποίο απέκτησε φέτος νέες εντυπωσιακές σουίτες 
με θέα τον κόλπο της Παροικιάς. Τελευταία μας στάση επί παριανού εδάφους είναι 
ασφαλώς η Galazia Hytra εντός του ξενοδοχείου "Summer Senses" (2284093000), 
η οποία απέσπασε και φέτος την τιμητική διάκριση Top Notch από τους Χρυσούς 
Σκούφους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/10/2025

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

Πώς και γιατί η Αθήνα γέμισε με designάτα burgerάδικα

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.