Η Πάρος σε μπουκιές

Ένας ευπρόσδεκτος αέρας ανανέωσης φυσά στον αγαπημένο αυτό τόπο των Κυκλάδων και φουσκώνει ολοένα περισσότερο τα γαστρονομικά του πανιά.

Stivli 'Stivli'

Λέτε να γίνει η "νέα Μύκονος", όπως πιστεύουν πολλοί; Το σίγουρο είναι πάντως πως χρόνο με το χρόνο η Πάρος βαθαίνει το αποτύπωμά της στον γευστικό χάρτη του ελληνικού καλοκαιριού, χτυπώντας πλέον με αξιώσεις την πόρτα των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας του "αθηνοράματος". Το χορό των νέων αφίξεων οδηγεί φέτος το ολοκαίνουργιο εστιατόριο Parōn εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου "Parilio" (2284051000) στις Κολυμπήθρες, όπου τις γεύσεις επιμελείται ο Θάνος Φέσκος, φέρνοντας στο νησί αέρα από την αβάν γκαρντ κουζίνα που δημιουργεί στο σπουδαίο αθηναϊκό εστιατόριο "Delta". Το δικό της Matsuhisa έχει πλέον η Πάρος, που ύστερα από το περσινό soft opening ακονίζει φέτος τα… τσόπστικ του για να σερβίρει τις χαρακτηριστικές ιαπωνικές σπεσιαλιτέ του παγκοσμίως διάσημου σεφ Nobu Matsuhisa στο μαγικό περιβάλλον του ξενοδοχείου "Avant Mar" (2284440300), στην παραλία Πιπέρι της Νάουσας. 

Matsuhisa
"Matsuhisa"
Rada
"Rada"

Η ανερχόμενη παραλία των Αγίων Αναργύρων στεφανώνει τον κόλπο της Νάουσας από την απέναντι μεριά κι έχει τα τελευταία χρόνια τα δικά της γευστικά θέλγητρα. Στο εστιατόριο Rada (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2024) πάνω στην αμμουδιά του ξενοδοχείου "Cove Paros" (2284028576) οι γεύσεις έχουν το signature άγγιγμα του βραβευμένου σεφ Γκίκα Ξενάκη, ενώ στο εστιατόριο Parostia, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο "Cosme" (2284440000), ο διεθνής Έλληνας σεφ Γιάννης Κιόρογλου παρουσιάζει τη χαρακτηριστική "medigrecian" κουζίνα του με κοσμοπολίτικη διάθεση. Μέσα στα σοκάκια της Νάουσας, τώρα, το bar-restaurant Stilvi (2284053204) με την εξαιρετική αυλή παραμένει σταθερά place to be, με μοντέρνες γεύσεις, δυνατά κοκτέιλ και ανεβαστικές μουσικές κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.

Parostia Γιάννης Κιόρογλου
Γιάννης Κιόρογλου, "Parostia"

Στο αντίπαλον δέος της Παροικιάς, η μετακόμιση του Μάριο (2284051047) σε νέο μεγάλο χώρο φαίνεται πως ωφέλησε το ονομαστό ρεστοράν του Μάριου Τσαχπίνη και ενέπνευσε τον σεφ Γιάννη Μαρκουλή να δημιουργήσει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις με θαλασσινό πρόσημο, που διακρίθηκαν στα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. 

Coeli
"Coeli"

Στην κοντινή παραλία του Κριού, συζητιέται έντονα η ενδιαφέρουσα μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα που σερβίρει το εστιατόριο Coeli στο ξενοδοχείο "Paros Agnanti 
Resort & Spa" (2284023205), το οποίο απέκτησε φέτος νέες εντυπωσιακές σουίτες 
με θέα τον κόλπο της Παροικιάς. Τελευταία μας στάση επί παριανού εδάφους είναι 
ασφαλώς η Galazia Hytra εντός του ξενοδοχείου "Summer Senses" (2284093000), 
η οποία απέσπασε και φέτος την τιμητική διάκριση Top Notch από τους Χρυσούς 
Σκούφους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
05/09/2025

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.