Η Πάρος σε μπουκιές

Ένας ευπρόσδεκτος αέρας ανανέωσης φυσά στον αγαπημένο αυτό τόπο των Κυκλάδων και φουσκώνει ολοένα περισσότερο τα γαστρονομικά του πανιά.

Stivli 'Stivli'

Λέτε να γίνει η "νέα Μύκονος", όπως πιστεύουν πολλοί; Το σίγουρο είναι πάντως πως χρόνο με το χρόνο η Πάρος βαθαίνει το αποτύπωμά της στον γευστικό χάρτη του ελληνικού καλοκαιριού, χτυπώντας πλέον με αξιώσεις την πόρτα των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας του "αθηνοράματος". Το χορό των νέων αφίξεων οδηγεί φέτος το ολοκαίνουργιο εστιατόριο Parōn εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου "Parilio" (2284051000) στις Κολυμπήθρες, όπου τις γεύσεις επιμελείται ο Θάνος Φέσκος, φέρνοντας στο νησί αέρα από την αβάν γκαρντ κουζίνα που δημιουργεί στο σπουδαίο αθηναϊκό εστιατόριο "Delta". Το δικό της Matsuhisa έχει πλέον η Πάρος, που ύστερα από το περσινό soft opening ακονίζει φέτος τα… τσόπστικ του για να σερβίρει τις χαρακτηριστικές ιαπωνικές σπεσιαλιτέ του παγκοσμίως διάσημου σεφ Nobu Matsuhisa στο μαγικό περιβάλλον του ξενοδοχείου "Avant Mar" (2284440300), στην παραλία Πιπέρι της Νάουσας. 

Matsuhisa
"Matsuhisa"
Rada
"Rada"

Η ανερχόμενη παραλία των Αγίων Αναργύρων στεφανώνει τον κόλπο της Νάουσας από την απέναντι μεριά κι έχει τα τελευταία χρόνια τα δικά της γευστικά θέλγητρα. Στο εστιατόριο Rada (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2024) πάνω στην αμμουδιά του ξενοδοχείου "Cove Paros" (2284028576) οι γεύσεις έχουν το signature άγγιγμα του βραβευμένου σεφ Γκίκα Ξενάκη, ενώ στο εστιατόριο Parostia, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο "Cosme" (2284440000), ο διεθνής Έλληνας σεφ Γιάννης Κιόρογλου παρουσιάζει τη χαρακτηριστική "medigrecian" κουζίνα του με κοσμοπολίτικη διάθεση. Μέσα στα σοκάκια της Νάουσας, τώρα, το bar-restaurant Stilvi (2284053204) με την εξαιρετική αυλή παραμένει σταθερά place to be, με μοντέρνες γεύσεις, δυνατά κοκτέιλ και ανεβαστικές μουσικές κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.

Parostia Γιάννης Κιόρογλου
Γιάννης Κιόρογλου, "Parostia"

Στο αντίπαλον δέος της Παροικιάς, η μετακόμιση του Μάριο (2284051047) σε νέο μεγάλο χώρο φαίνεται πως ωφέλησε το ονομαστό ρεστοράν του Μάριου Τσαχπίνη και ενέπνευσε τον σεφ Γιάννη Μαρκουλή να δημιουργήσει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις με θαλασσινό πρόσημο, που διακρίθηκαν στα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. 

Coeli
"Coeli"

Στην κοντινή παραλία του Κριού, συζητιέται έντονα η ενδιαφέρουσα μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα που σερβίρει το εστιατόριο Coeli στο ξενοδοχείο "Paros Agnanti 
Resort & Spa" (2284023205), το οποίο απέκτησε φέτος νέες εντυπωσιακές σουίτες 
με θέα τον κόλπο της Παροικιάς. Τελευταία μας στάση επί παριανού εδάφους είναι 
ασφαλώς η Galazia Hytra εντός του ξενοδοχείου "Summer Senses" (2284093000), 
η οποία απέσπασε και φέτος την τιμητική διάκριση Top Notch από τους Χρυσούς 
Σκούφους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.