Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Ψαράδες

Έτσι αργά που πέφτει φέτος η Ανάσταση, η ελληνοπρέπεια των σύγχρονων ηθών της σημαντικότερης γιορτής ενώνεται με την ιεροτελεστία της Άνοιξης. Έτσι το έδαφος είναι πρόσφορο για παρεΐστικες συνευρέσεις με μεζέδες και ούζο που το αποκορύφωμά τους θα είναι η Μεγάλη Παρασκευή και το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Γι' αυτό ακριβώς διαλέγουμε ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια εκλεκτικής ψαροφαγίας σαν τους "Ψαράδες" και ένα ξεχωριστό ούζο σαν το "Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου" για να συντονίσουμε τα πρέπει αυτής της ξεχωριστής εβδομάδας.

Ψαράδες

Στους "Ψαράδες" την κουζίνα έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό ο γνωστός για την ευρύτητα του στην προώθηση της δημιουργικής ψαροφαγίας σεφ Γιάννης Λιάκου. Η ταραμοσαλάτα του είναι ένας αιθέριος ξυνούτσικος αφρός ∙ η ρεγγοσαλάτα του με όλη τη γεύση που περιμένεις σε μια κρέμα βελούδινη, ορεκτική, καπνιστή ∙ η μους πιπεριάς Φλωρίνης στο καλωσόρισμα αιχμηρή και aperitif ∙ μαζί τους το ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτη είναι ο απολύτως ενδεδειγμένος συνοδός κορτάροντας και αγκαλιάζοντας τις εντάσεις τους.

Ψαράδες

Στο τραπέζι όμως αρχίζουν και παίρνουν θέση τα θαλασσινά. Ο σεφ πασπαλίζει με ροζ πιπέρι το κρουστό και αιχμηρά ξυδάτο χταπόδι ενώ σε μια άλλη εκδοχή το βάζει σχαρισμένο πάνω σε ροδίτικη λαδόπιτα και το σερβίρει τολμηρά με πράσινο ελεκ Γιάννης Λιάκου τρίκ τζατζίκι με γεύση ελαφρώς γλυκόξινη που παίρνει το χρώμα του από αβοκάντο ∙ και τα δύο είναι πολύ αρωματικά και βρίσκουν στην πολυσύνθετη γεύση του "Πλωμαρίου" (γλυκάνισος, πιπέρι, μάραθος, μαστίχα και κόλιανδρος σαν βασικές νότες) το ποτό που θα συγκεραστεί μαζί τους.

Ψαράδες

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο αλλά και για τις γεύσεις χαμομηλιού και εσπεριδοειδών που προβάλλονται επίσης στο απόσταγμα, κάποια άλλα από τις signature σπεσιαλιτέ του Λιάκου ταιριάζουν πάρα πολύ μαζί του ∙ μιλάω για τον θαλασσινό "γύρο" με ψιλοκομμένο λαβράκι σερβιρισμένο πάνω σε λαδόπιτα μαζί με μπόλικο κρεμμύδι, ντοματούλα, όλα τα βουνίσια μυρωδικά που ξέρουμε και σως ταρτάρ, αλλά και για την όμορφα μαστιχωτή σουπιά στη σχάρα σερβιρισμένη με κινόα κι ένα σούπερ αρωματικό λαδολέμονο παρφουμαρισμένο με αστεροειδή γλυκάνισο.

Ψαράδες

Υπάρχουν φυσικά κλασσικοί ουζομεζέδες σαν το καλάρι αέρινα τηγανισμένο ή ψητό (με μελάνι και γλυκάνισο) καθώς και τηγανιτές γαρίδες πεντατράγανες και ζουμερές και μους μελιτζάνας με καπνιστό χέλι, μπαλσάμικο και πράσινο μήλο. Αν ζητήσετε ξινούτσικο το φρικασέ με χριστόψαρο που το φτιάχνουν με πληθώρα μυρωδικών χόρτων θα το ευχαριστηθείτε πολύ. Μέρες που είναι η κρέμα χαλβά με ταχίνι ή ο σιμιγδαλένιος με ξερά φρούτα και κανέλα είναι ότι πρέπει για φινάλε.

Ψαράδες

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.