Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Ψαράδες

Έτσι αργά που πέφτει φέτος η Ανάσταση, η ελληνοπρέπεια των σύγχρονων ηθών της σημαντικότερης γιορτής ενώνεται με την ιεροτελεστία της Άνοιξης. Έτσι το έδαφος είναι πρόσφορο για παρεΐστικες συνευρέσεις με μεζέδες και ούζο που το αποκορύφωμά τους θα είναι η Μεγάλη Παρασκευή και το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Γι' αυτό ακριβώς διαλέγουμε ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια εκλεκτικής ψαροφαγίας σαν τους "Ψαράδες" και ένα ξεχωριστό ούζο σαν το "Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου" για να συντονίσουμε τα πρέπει αυτής της ξεχωριστής εβδομάδας.

Ψαράδες

Στους "Ψαράδες" την κουζίνα έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό ο γνωστός για την ευρύτητα του στην προώθηση της δημιουργικής ψαροφαγίας σεφ Γιάννης Λιάκου. Η ταραμοσαλάτα του είναι ένας αιθέριος ξυνούτσικος αφρός ∙ η ρεγγοσαλάτα του με όλη τη γεύση που περιμένεις σε μια κρέμα βελούδινη, ορεκτική, καπνιστή ∙ η μους πιπεριάς Φλωρίνης στο καλωσόρισμα αιχμηρή και aperitif ∙ μαζί τους το ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτη είναι ο απολύτως ενδεδειγμένος συνοδός κορτάροντας και αγκαλιάζοντας τις εντάσεις τους.

Ψαράδες

Στο τραπέζι όμως αρχίζουν και παίρνουν θέση τα θαλασσινά. Ο σεφ πασπαλίζει με ροζ πιπέρι το κρουστό και αιχμηρά ξυδάτο χταπόδι ενώ σε μια άλλη εκδοχή το βάζει σχαρισμένο πάνω σε ροδίτικη λαδόπιτα και το σερβίρει τολμηρά με πράσινο ελεκ Γιάννης Λιάκου τρίκ τζατζίκι με γεύση ελαφρώς γλυκόξινη που παίρνει το χρώμα του από αβοκάντο ∙ και τα δύο είναι πολύ αρωματικά και βρίσκουν στην πολυσύνθετη γεύση του "Πλωμαρίου" (γλυκάνισος, πιπέρι, μάραθος, μαστίχα και κόλιανδρος σαν βασικές νότες) το ποτό που θα συγκεραστεί μαζί τους.

Ψαράδες

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο αλλά και για τις γεύσεις χαμομηλιού και εσπεριδοειδών που προβάλλονται επίσης στο απόσταγμα, κάποια άλλα από τις signature σπεσιαλιτέ του Λιάκου ταιριάζουν πάρα πολύ μαζί του ∙ μιλάω για τον θαλασσινό "γύρο" με ψιλοκομμένο λαβράκι σερβιρισμένο πάνω σε λαδόπιτα μαζί με μπόλικο κρεμμύδι, ντοματούλα, όλα τα βουνίσια μυρωδικά που ξέρουμε και σως ταρτάρ, αλλά και για την όμορφα μαστιχωτή σουπιά στη σχάρα σερβιρισμένη με κινόα κι ένα σούπερ αρωματικό λαδολέμονο παρφουμαρισμένο με αστεροειδή γλυκάνισο.

Ψαράδες

Υπάρχουν φυσικά κλασσικοί ουζομεζέδες σαν το καλάρι αέρινα τηγανισμένο ή ψητό (με μελάνι και γλυκάνισο) καθώς και τηγανιτές γαρίδες πεντατράγανες και ζουμερές και μους μελιτζάνας με καπνιστό χέλι, μπαλσάμικο και πράσινο μήλο. Αν ζητήσετε ξινούτσικο το φρικασέ με χριστόψαρο που το φτιάχνουν με πληθώρα μυρωδικών χόρτων θα το ευχαριστηθείτε πολύ. Μέρες που είναι η κρέμα χαλβά με ταχίνι ή ο σιμιγδαλένιος με ξερά φρούτα και κανέλα είναι ότι πρέπει για φινάλε.

Ψαράδες

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/10/2025

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.

Οινικά ταξίδια και μουσικές βραδιές στα ViBo τον Οκτώβριο

Το πρόγραμμα των ViBo Bistrot υπόσχεται έναν μήνα γεμάτο με οινικές γευσιγνωσίες και ζωντανή μουσική.

Το κυριακάτικο brunch με θέα επιστρέφει στο New Hotel

Πιάτα που φέρνουν στο προσκήνιο την ελληνική παράδοση αλλά και τον διεθνή χαρακτήρα του New Hotel επιστρέφουν για να τα απολαύσεις.

Γιατί φέτος το καλοκαίρι όλοι στην Πάρο μιλούσαν για την "Πεζούλα"

Το καινούργιο καφενείο στο χωριό Μάρμαρα δείχνει το δρόμο για την τίμια μαγειρική που έχει ανάγκη το νησί.