Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Ψαράδες

Έτσι αργά που πέφτει φέτος η Ανάσταση, η ελληνοπρέπεια των σύγχρονων ηθών της σημαντικότερης γιορτής ενώνεται με την ιεροτελεστία της Άνοιξης. Έτσι το έδαφος είναι πρόσφορο για παρεΐστικες συνευρέσεις με μεζέδες και ούζο που το αποκορύφωμά τους θα είναι η Μεγάλη Παρασκευή και το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Γι' αυτό ακριβώς διαλέγουμε ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια εκλεκτικής ψαροφαγίας σαν τους "Ψαράδες" και ένα ξεχωριστό ούζο σαν το "Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου" για να συντονίσουμε τα πρέπει αυτής της ξεχωριστής εβδομάδας.

Ψαράδες

Στους "Ψαράδες" την κουζίνα έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό ο γνωστός για την ευρύτητα του στην προώθηση της δημιουργικής ψαροφαγίας σεφ Γιάννης Λιάκου. Η ταραμοσαλάτα του είναι ένας αιθέριος ξυνούτσικος αφρός ∙ η ρεγγοσαλάτα του με όλη τη γεύση που περιμένεις σε μια κρέμα βελούδινη, ορεκτική, καπνιστή ∙ η μους πιπεριάς Φλωρίνης στο καλωσόρισμα αιχμηρή και aperitif ∙ μαζί τους το ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτη είναι ο απολύτως ενδεδειγμένος συνοδός κορτάροντας και αγκαλιάζοντας τις εντάσεις τους.

Ψαράδες

Στο τραπέζι όμως αρχίζουν και παίρνουν θέση τα θαλασσινά. Ο σεφ πασπαλίζει με ροζ πιπέρι το κρουστό και αιχμηρά ξυδάτο χταπόδι ενώ σε μια άλλη εκδοχή το βάζει σχαρισμένο πάνω σε ροδίτικη λαδόπιτα και το σερβίρει τολμηρά με πράσινο ελεκ Γιάννης Λιάκου τρίκ τζατζίκι με γεύση ελαφρώς γλυκόξινη που παίρνει το χρώμα του από αβοκάντο ∙ και τα δύο είναι πολύ αρωματικά και βρίσκουν στην πολυσύνθετη γεύση του "Πλωμαρίου" (γλυκάνισος, πιπέρι, μάραθος, μαστίχα και κόλιανδρος σαν βασικές νότες) το ποτό που θα συγκεραστεί μαζί τους.

Ψαράδες

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο αλλά και για τις γεύσεις χαμομηλιού και εσπεριδοειδών που προβάλλονται επίσης στο απόσταγμα, κάποια άλλα από τις signature σπεσιαλιτέ του Λιάκου ταιριάζουν πάρα πολύ μαζί του ∙ μιλάω για τον θαλασσινό "γύρο" με ψιλοκομμένο λαβράκι σερβιρισμένο πάνω σε λαδόπιτα μαζί με μπόλικο κρεμμύδι, ντοματούλα, όλα τα βουνίσια μυρωδικά που ξέρουμε και σως ταρτάρ, αλλά και για την όμορφα μαστιχωτή σουπιά στη σχάρα σερβιρισμένη με κινόα κι ένα σούπερ αρωματικό λαδολέμονο παρφουμαρισμένο με αστεροειδή γλυκάνισο.

Ψαράδες

Υπάρχουν φυσικά κλασσικοί ουζομεζέδες σαν το καλάρι αέρινα τηγανισμένο ή ψητό (με μελάνι και γλυκάνισο) καθώς και τηγανιτές γαρίδες πεντατράγανες και ζουμερές και μους μελιτζάνας με καπνιστό χέλι, μπαλσάμικο και πράσινο μήλο. Αν ζητήσετε ξινούτσικο το φρικασέ με χριστόψαρο που το φτιάχνουν με πληθώρα μυρωδικών χόρτων θα το ευχαριστηθείτε πολύ. Μέρες που είναι η κρέμα χαλβά με ταχίνι ή ο σιμιγδαλένιος με ξερά φρούτα και κανέλα είναι ότι πρέπει για φινάλε.

Ψαράδες

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sumosan

Το αγαπημένο ασιατικό των διεθνών A-listers "πάτησε" στην αθηναϊκή ακτογραμμή με πόστο στο πολυτελές O&O Aesthesis, και μολονότι οι γεύσεις του είναι σε αιχμηρό επίπεδο, λίγο καλύτερο κούρδισμα στη συνολική εμπειρία θα το βοηθήσει να αφήσει αποτύπωμα αντάξιο της φήμης του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
21/08/2025

Εδώ απολαμβάνεις την καλύτερη μητροπολιτική θέα της Αθήνας αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο ατού του

Στο "Mappemonde", το rooftop εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel-MGallery" γεύσεις, ποτά και περιβάλλον ακολουθούν fine χορογραφία.

Γεύση από Σύρο, μέσα από δυο βραβευμένες κουζίνες

Η "ήσυχη" Κυκλάδα με την κληρονομική αρχοντιά κρύβει κι ένα ανερχόμενο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Το προσεγγίζουμε με τα λόγια ανθρώπων που το διαμορφώνουν μέσα από την αξιόλογη δουλειά τους.

Στη σοφιστικέ βεράντα της Σαντορίνης για πιάτα βαθιάς νοστιμιάς

Επιβλητική θέα και μοναδική ατμόσφαιρα ανοίγουν την όρεξη, πριν αναλάβει η κουζίνα του Γιάννη Φυντάνη.

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ποια είναι η νέα πρόταση fine dining που συζητιέται στην παραλιακή της Αθήνας

Μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική και δημιουργικές γεύσεις.

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.