Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Έχει τη δική ξεχωριστή αύρα το 'Albion'. Μοιάζει σα να υπήρχε από πάντοτε στην πιάτσα που σχηματίζεται στα πέριξ του Φάρου Ψυχικού - κι όμως μόλις φέτος συμπλήρωσε 13 χρόνια ζωής στην εν λόγω γεωγραφική πινέζα της πόλης.

Ένα από τα βασικότερα ατού του all day bar restaurant, το άμεσο αίσθημα οικειότητας που αποπνέει ο εσωτερικός του χώρος, κάνοντας τον επισκέπτη να νιώθει πως βρίσκεται στο σπίτι του - ή σε μία προέκταση αυτού, χάρη στην αύρα του παλιού κτίσματος και τη γενικότερη διαμόρφωσή του. Στο εξωτερικό, η πάντοτε φροντισμένη αυλή του αποτελεί διαχρονικό ολοημέρο προορισμό, ειδικά όταν ο καιρός ανοίγει και οι πιο ανέμελες ημέρες του έτους -λέγε με καλοκαίρι- πλησιάζουν.  

Albion 1

Γενικά, είναι να βγάζεις το καπέλο στους Παύλο Γιαβή και Νεκτάριο Νικολόπουλο για το ατμοσφαιρικό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει στην αναπαλαιωμένη νεοκλασική κατοικία του 19ου αιώνα. 

Albion 5

Έπειτα, η γεύση αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο. Οι δίδυμοι Γιώργος και Στέφανος Νούσιας επιμελούνται από την day 1 -κυριολεκτικά- την κουζίνα του, που καλύπτει μεγάλη γκάμα γούστων και προτιμήσεων, ισορροπώντας ανάμεσα σε στεριά και θάλασσα (και με τις απαραίτητες προτάσεις σε πάστα και πίτσα). Πάντοτε όμως με απαραίτητη προϋπόθεση την ποιοτική πρώτη ύλη και την προσαρμογή στην εποχικότητα.

Γιώργος και Στέφανος Νούσιας

Albion 2

Albion 8

Το δίπτυχο των ταρτάρ σε κάνει να αντιληφθείς πλήρως τη γαστρονομική κατεύθυνση εδώ: Το -όμορφα διαμορφωμένο- μοσχαρίσιο με σαμπαγιόν πιπεριού, κάπαρη άγριου σκόρδου, ντοματίνι κονφί, μυρώνια και πίτα naan πραγματοποιεί όλα όσα υπόσχονται τα υλικά του, ενώ η αντίστοιχη παρασκευή με γαρίδα, μαγιονέζα στρειδιών, αυγοτάραχο, τσίλι και κράκερ ενεργού άνθρακα παντρεύει θάλασσα με δημιουργικότητα. 

Το τελευταίο πιστοποιείται από τα καλά χτένια με κολοκύθα, κουνουπίδι και αφρό μαύρου σκόρδου και χτίζεται ακόμη περισσότερο με την προσεγμένη σφυρίδα με σάλτσα από παλαιωμένο σάκε, πουρέ από μπροκολίνι και καπνιστά μύδια.

Αν πάλι, θέλεις κάτι πιο καρνιβορικό, τα πιάτα με κρέας (ειδικά τα μάγουλα μαύρου χοίρου με πουρέ καρότου, κυδωνόπαστο και ζου) ή, πολύ περισσότερο, οι κοπές, θα τικάρουν κάθε κουτάκι επιθυμιών σου. Ιδανικό φινάλε με κρέμα λεμονιού με κέικ παπαρουνόσπορου και κραμπλ λευκής σοκολάτας ή Albion Black Forest. 

Albion 4

Albion 6

Δε θα μπορούσα να μην αναφέρω τα φροντισμένα ποτά του και τις ενδιαφέρουσες επιλογές σε κρασί. Για τους φίλους του high volume χαρακτήρα του, το καθιερωμένο απογευματινό party του Σαββάτου, θα τους κρατά συντροφιά μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Διαβάστε Επίσης

Προσεχώς, το 'Albion' θα ανανεώσει αισθητά τον κήπο και το μενού του, θα ανοίγει από το πρωί για breakfast ενώ θα ανακοινωθεί και μία πολύ δυνατή συνεργασία στο κομμάτι της μπάρας. Αφορμές δηλαδή, για να το επισκέπτεται κανείς ξανά και ξανά, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Albion 3

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Albion

Ομήρου 6, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/12/2025

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Θamon Contemporary Restaurant": Πώς λένε τη μπιστρονομία στα ηπειρώτικα;

Στο καλοστημένο μπιστρό του Θανάση Τάσσου στα Γιάννενα η ηπειρώτικη κουζίνα τιμάται όπως της αρμόζει.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.