Ο "Πλάτανος" της Καλαμπάκας ανανεώνει τη δυναμική του

Το εστιατόριο – προορισμός του ταλαντούχου Θέμη Μπέλλου, που χαράζει νέα γευστικά μονοπάτια στη γειτονιά της Καλαμπάκας, ενδυναμώνει την κουζίνα του υποδεχόμενο τον πολύπειρο Κωνσταντίνο Ανδρέου ως executive chef.

Πλάτανος Καλαμπάκα

Σκεπασμένο απ’ την παχιά φυλλωσιά του αιωνόβιου δέντρου που του χαρίζει το όνομά του, το εστιατόριο – προορισμός στη Μυκάνη συνεχίζει να χαράζει νέα γευστικά μονοπάτια στη γειτονιά της Καλαμπάκας, με τον ευρηματικό Θέμη Μπέλλο να συμπράττει με τον έμπειρο σεφ Κωνσταντίνο Ανδρέου, που αναλαμβάνει χρέη executive chef.

Πλάτανος Καλαμπάκα Κωνσταντίνος Ανδρέου

Έχοντας ακολουθήσει σημαντική μαγειρική διαδρομή, ο Κωνσταντίνος Ανδρέου ξεκίνησε από τα lifestyle εστιατόρια της Μυκόνου και της Σαντορίνης, για να συνεχίσει σε κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, όπως το Geranium της Κοπεγχάγης (3* Michelin), το Aloe της Στοκχόλμης (2*) και το Lyle’s του Λονδίνου (1*) και τώρα επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του ("ήθελα το τελευταίο μαγειρικό μου ταξίδι να είναι στον τόπο καταγωγής μου", όπως λέει ο ίδιος), για να ενισχύσει την ομάδα του "Πλάτανου" και να γυρίσουν μαζί μια νέα, γεμάτη υποσχέσεις σελίδα για το ιστορικό εστιατόριο.

Πλάτανος Καλαμπάκα Θέμης Μπέλλος

Περισσότερα από 40 χρόνια μετρά, άλλωστε, ο "Πλάτανος" ως ένα γευστικό φαβορί στα πέριξ της Καλαμπάκας, και χωρίς να γυρνά την πλάτη σ’ αυτή τη σημαντική ιστορία, φροντίζει να εξελίσσει τη γευστική πρόταση, ταιριάζοντας την εκλεκτή πρώτη ύλη με τολμηρές ιδέες και τεχνικές αιχμής, για να σερβίρει τη δημιουργικότητα της ανήσυχης ομάδας του στο πιάτο.

Με νέες ιδέες, νέο μενού, αλλά και ολοκαίνουριο site (www.platanosmykani.gr), ο "Πλάτανος" είναι έτοιμος για τη νέα του σελίδα. Απολαύστε τη!

"Platanos Steakhouse", Μύκανη Καλαμπάκας, 2432082342

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.