Άνοιξη με οινικές και γαστρονομικές προσκλήσεις στη 'Σπονδή'

Μερικές νόστιμες και προσεχείς αφορμές για μια βόλτα από το πολυβραβευμένο εστιατόριο.

Άνοιξη με οινικές και γαστρονομικές προσκλήσεις στη 'Σπονδή'

Για σχεδόν 30 χρόνια, η 'Σπονδή' έχει χαράξει τη δική μοναδική πορεία στα της γεύσης αθηναϊκά -αλλά και ελληνικά- δρώμενα, σαν ένα από τα πολυβραβευμένα εστιατόρια της χώρας, τόσο από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων, όσο και από τον οδηγό Michelin. Κάθε επισκέπτης εδώ, γνωρίζει με νόστιμο τρόπο τη μοντέρνα γαλλική, υψηλή κουζίνα, μέσω των μενού του Arnaud Bignon και της ομάδας του.

Για το προσεχές διάστημα της άνοιξης, το εστιατόριο του Ομίλου Τραστέλη δίνει μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες αφορμές για να διαβεί κανείς τις πύλες της, στον αριθμό 5 της οδού Πύρρωνος. 

Αρχικά, στις 29 Μαρτίου και στο πλαίσιο του ολόφρεσκου project "Κελάρια της Σπονδής", υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα και μερικές από τις πιο ιδιαίτερες και παλαιωμένες ετικέτες του. Μια συνεργασία που βασίζεται στο κοινό όραμα της τόλμης, των αισθήσεων και της διαχρονικότητας. Αληθινοί θησαυροί από τα κελάρια του οινοποιείου συνδυάζονται με τέχνη και αρμονία από τον executive chef Arnaud Bignon και την ομάδα του.

Άνοιξη με οινικές και γαστρονομικές προσκλήσεις στη 'Σπονδή' 1

Εν συνεχεία, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, καλωσορίζει τον Yannick Franques, executive chef του ιστορικού παριζιάνικου 'Tour d’ Argent', για ένα μοναδικό 4 hands dinner. Με θητεία δίπλα στον Eric Fréchon στο 'Bristol', τον Christian Constant στο 'Crillon', τον Alain Ducasse στο 'Louis XV' και τον Jean-Louis Nomicos στο 'Grande Cascade', ο Yannick Franques έχει τιμηθεί με δύο αστέρια Michelin στο 'Château Saint-Martin' στο Vence. Από το 2004 κατέχει τον πολυπόθητο τίτλο του Meilleur Ouvrier de France, που απονέμεται μόνο σε λίγα εξαιρετικά ταλέντα της γαλλικής γαστρονομίας.

Άνοιξη με οινικές και γαστρονομικές προσκλήσεις στη 'Σπονδή' 3

Άνοιξη με οινικές και γαστρονομικές προσκλήσεις στη 'Σπονδή' 2

Στο προτεινόμενο wine pairing της 6ης Απριλίου περιλαμβάνεται και η σαμπάνια Blanc de Blancs Grand Cru του παριζιάνικου εστιατορίου, διάσημου μεταξύ άλλων για την κάβα του.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα μητροπολιτικό bar restaurant με ελληνική ψυχή στον Πειραιά

Προορισμός εκλεκτής καλοφαγίας για όσους βολτάρουν στο μεγάλο λιμάνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/12/2025

'Sanchez' χωρίς το 'Dirty' στο Ψυχικό

Η συνύπαρξη γαστρονομίας, ποτού και ψυχαγωγίας καθιστά το δημοφιλές σημείο του Ψυχικού έναν από τους πιο ελκυστικούς μεξικάνικους προορισμούς της πόλης - πλέον, πιο cozy από ποτέ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Κατσικίσιο τυρί με κερήθρα και αγουρέλαιο στο 'Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μια ανανεωμένη γαστρονομική εμπειρία στο eclectic eatery του κέντρου

Ο αξιόλογος σεφ Νίκος Ζέρβος παρουσιάζει ένα νέο μενού με άποψη και νοστιμιά.

Στο "Sea You Restaurant- Mezeri" η γειτονιά ξαναζεί και η θάλασσα παρτάρει

Κοσμικά party vibes, ψαροφαγική αίσθηση και μια όρεξη... να λερωθούμε στο Κολωνάκι.

Στο βασίλειο της "Δούκισσας", όλοι υποκλίνονται στους εξαιρετικούς μεζέδες

Στην προσεγμένη και κομψή "Δούκισσα", η μεζεδοκατάνυξη ισορροπεί ανάμεσα στο ρουστίκ και το μοντέρνο αλλά το κάνει εντός μιας value for money σχέσης.