Η νέα φάση των "Feedελ"

Στην μετά Κουτσόπουλο εποχή, ο Χρήστος Γλωσσίδης οδηγεί την εξέλιξη των γεύσεων. Δοκιμάζουμε νέα πιάτα στο "Feedελ -Asador" της Γλυφάδας.

Feedελ

Ο σουρεάλ οπλαρχηγός Θεόδωρος Castro – κοτρώνης, αυτό το post graffiti που ενώνει  με λοξό χιούμορ το μπούστο της πασίγνωστης γκραβούρας του Κολοκοτρώνη με  το κεφάλι του Φιντέλ Κάστρο στο σκρατσαρισμένο σοβά είναι πάντα εκεί, αλλά ο εμπνευστής του ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν μένει πια εδώ. Ο γνωστός Master chef έχει αποχωρήσει πριν πολύ λίγο από το "Feedελ", και ο Χρήστος Γλωσσίδης που τα τελευταία 3 χρόνια ήταν ουσιαστικά ο chef de cuisine του εστιατορίου έχει αναλάβει ως επικεφαλής σεφ και των δύο μαγαζιών του "Feedελ -Asador" της Γλυφάδας και του "Feedελ Urban" στο κέντρο της Αθήνας. Η νέα εποχή των δημοφιλών εστιατορίων σχεδιάζεται και υλοποιείται αυτή την περίοδο και στο φιλόξενο χειροποίητο σύμπαν του μαγαζιού στη  Γλύφαδα με την καλομανικιουραρισμένη διακοσμητική αγριάδα που έφαγα πρόσφατα, η διαμόρφωσή του νέου μενού έχει προχωρήσει πολύ συμπεριλαμβάνοντας και πιάτα ημέρας που δοκιμάζονται στο κοινό πριν ενταχθούν στο βασικό κορμό του καταλόγου. 

Feedελ

Υπογραμμίζω στο ξεκίνημα το πολύ νόστιμο προζυμένιο ψωμί που το φέρνουν με ωραίο βούτυρο πασπαλισμένο με πικάντικη πιπεριά. Η αφετηρία της κουζίνας είναι κατά βάση ελληνική παρουσιάζεται όμως με κάποιες τσαχπινιές που δεν αναιρούν το εγκάρδιο χαρακτήρα της. Να για παράδειγμα ο ταραμάς ενσωματώνει πετυχημένα στη δυναμική  θαλασσινή του γεύση την απαλότητα γλυκοπατάτας, με ταιριαστή αιχμηρότητα από φλούδα λεμονιού confit στολισμένος με κράκερ μελανιού σουπιάς (έπρεπε να είναι πιο τραγανό). Σερβίρει μια σαλάτα με παντζάρια δύο χρωμάτων ψημένων σε φούρνο josper αρτυμένα με θυμαρίσιο κράμπλ, τσαλαφούτι και απολαυστικό ξυδάτο ντρέσινγκ. Το τρυφερό μοσχαράκι ραγού έχει τη σφραγίδα του ελληνικού κοκκινιστού με κανέλα και σερβίρεται με κρέμα γραβιέρας και νιόκι.

Feedελ

Από τις πολύ ωραίες προτάσεις ή "τηγανιά" μανιταριών  παίζει με την ιδέα μανιτάρια και αυγά, μόνο που ο κρόκος μαγειρεύεται ξεχωριστά και το ασπράδι σκεπάζει το σύνολο σαν βελούδινος αφρός, μαζί με φρέσκια μυρωδάτη τρούφα. Ο τηγανητός μουσακάς ακούγεται ωραία ιδέα αλλά η έξυπνη τραγανή κρούστα του και ο γευστικός πρόβειος κιμάς δεν αρκούν για να αναπλάσουν την σοφιστικέ πικράδα της μελιτζάνας και το φράτο βελούδο της μπεσαμέλ. Αντιθέτως τα προσφάτως εξελιγμένα γιουβαρλάκια από γαρίδα και μπακαλιάρο είναι ένα γοητευτικό fusion ανάμεσα σε Ελλάδα και Ταϋλάνδη και σερβίρονται με μια εξαιρετική ξυνοπικάντικη σάλτσα πράσινου κάρυ μαζί με ακτινίδιο και φασολάκια. Ιδιαιτέρως  ενδιαφέροντα είναι επίσης: το καρπάτσιο από πολύ καλό φιλέτο με καπαρόμηλα, θυμάρι και σάλτσα αντσούγιας όπως και τα τραγανά πιροσκί με απαλό μοσχαρίσιο ταρτάρ αρτυμένο με κρόκο αυγού και μαγιονέζα σόγιας. Οι ωραίες ιδέες συνεχίζονται και στα επιδόρπια με: φινετσάτη καρυδόπιτα φτιαγμένη εξ ολοκλήρου με pecan, ελαφρώς καραμελωμένο βάσκικο κέικ σαν γαλατόπιτα, και μιλφέιγ με κρέμα φυστικιού και σορμπέ λεμόνι.

Περισσότερες πληροφορίες

Feedέλ Urban Gastronomy

Κτενά 1, κέντρο
  • Εστιατόρια

Feedέλ Asador

Αλ. Ζέρβα 24 & Κύπρου, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.