Ο Φεβρουάριος στο "Thomas 1971 Tavern" είναι μια ωδή στο τσίπουρο

Το εθνικό απόσταγμα μπαίνει στο μικροσκόπιο για όλο τον μήνα στο γευστικό σποτ του Κουκακίου.

Thomas 1971 Tavern τσίπουρο

Από τον περασμένο Απρίλιο, το  "Thomas 1971 Tavern" στο Κουκάκι υπηρετεί την παραδοσιακή έκφανση της εθνικής μας κουζίνας με σωστό τρόπο και δημιουργική ματιά. Μαγαζί-γωνία εκεί όπου η Δημητρακοπούλου σμίγει με το μικρό πέρασμα που την ενώνει με την Βεϊκού, στη σκιά της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη Γαργαρέττα και σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της γειτονιάς, σερβίρει σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο πιάτα που ενεργοποιούν το γευστικό μνημονικό των Ελλήνων επισκεπτών αλλά και δημιουργούν τέτοιο σε όσους προέρχονται από διαφορετικά σημεία του πλανήτη.

Ο σεφ Χρήστος Παπαθεοδώρου, στενός συνεργάτης του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου στο βραβευμένο "Sense" του "Athens Was", είναι εκείνος που επιμελείται το μενού και ο Δημήτρης Παναγιώτου αυτός που το εκτελεί εντός της ανοιχτής κουζίνας, υπηρετώντας πάντοτε τις προσταγές της καλής πρώτης ύλης και της εποχικότητας. Στο "Thomas 1971 Tavern" όμως δεν περιορίζονται εκεί και για όλο τον μήνα που διανύουμε προσφέρουν μία ακόμη εμπειρία.

Το εστιατόριο Thomas 1971 Tavern στο Κουκάκι 3

Για το υπόλοιπο του Φεβρουαρίου λοιπόν, μικρές και μεγάλες οινοποιίες, με καταγεγραμμένη την αγάπη τους στο τσίπουρο, θα "μυήσουν" τον επισκέπτη στα μυστικά της κάθε ετικέτας του εθνικού αποστάγματος. Συγκεκριμένα, κάθε εβδομάδα του Φεβρουαρίου (6-11, 13-18 και 20-25) θα υπάρχει αποκλειστικά ένας οινοποιός, του οποίου τα τσίπουρα -από τις ποικιλίες που παράγει- θα προσφέρονται.

Thomas 1971 Tavern τσίπουρο 1

Η κουζίνα του "Thomas1971Tavern" θα ετοιμάζει συγκεκριμένους μεζέδες για κάθε ποικιλία τσίπουρου. Θα σερβίρονται τρία διαφορετικά ποτήρια, με το τελευταίο να περιλαμβάνει τις περίφημες παλαιωμένες εκδοχές.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Thomas 1971

Δημητρακοπούλου 18-22, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.