Η Σταυριανή Ζερβακάκου μας καλεί για τροφοσυλλογή στη Μέσα Μάνη

Aspasia Σταυριανή Ζερβακάκου Μάνη Λεωνίδας Τούμπανος

Τη δεύτερη, χειμωνιάτικη ταυτότητα του "Aspasia", του εστιατορίου της στο Σταυρί της Μάνης, ετοιμάζεται να ξεδιπλώσει το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου η μανιάτισσα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου, με τον πρώτο της περίπατος τροφυσυλλογής στα κρυφά μονοπάτια της πατρίδας της, για λίγους κι εκλεκτούς. Ανοιχτό για 9 συμμετέχοντες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπατο, χορτολόγισμα και μάζεμα όποιας λιχουδιάς έχει να προσφέρει η μανιάτικη γη, αφηγήσεις για την ιστορία του τόπου, κολατσιό σε κεντητά τραπεζομάντηλα, και χάζι στην αγριάδα του τόπου. Το βράδυ η παρέα θα μαζευτεί γύρω από το ατμοσφαιρικό τραπέζι του "Aspasia" για μυστικό δείπνο μέχρι αργά, κι η Κυριακή, μαζί με τον αποχαιρετισμό, θα περιλαμβάνει και τεμπέλικο, αργοπορημένο πρωινό.

Διαβάστε Επίσης

"Είναι σαν όνειρο για μένα", έλεγε η σεφ πριν από μερικούς μήνες, για τις τροφοπεζοπορίες της "Aspasia". "Τα μονοπάτια αυτά ήταν οι λεωφόροι της εποχής τους, που τις περπατούσαν οι γυναίκες φορτωμένες με τελάρα γεμάτα παλαμίδες στην πλάτη τους, από το Ταίναρο μέχρι τη Βάθεια και το Γερολιμένα, για να βγάλουν το βιός τους. Κι ότι η γαστρονομία της Μάνης είναι αυτή που είναι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο: επειδή οι γυναίκες εκείνες από τη γαλατόπιτα τρώγαν μόνο τις γωνίες, για να αφήσουν το πιο γλυκό κομμάτι στα παιδιά και τους άντρες. Πράγματα που με συγκλονίζουν, αλλά και πράγματα τα οποία θέλω να ξορκίσω".

Aspasia Τροφοσυλλογή

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
14/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.