Ταξίδι στους αμπελώνες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, μέσω 'Vezené'

Το νέο oινικό dinner του δημοφιλούς εστιατορίου παρουσιάζει ένα exclusive μενού πέντε σταδίων με κορυφαίες ετικέτες από τα εμβληματικά οινοποιεία Torbreck και Escarpment.

Τα Top Notch 2025 εστιατόρια της Αθήνας_Vezene 2

Το πρώτο οινικό dinner της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο έγινε sold-out. Ήταν ένας συναρπαστικός συνδυασμός ανάμεσα στην γαστρονομική κουλτούρα του εστιατορίου 'Vezené' με τα κρασιά του ιταλικού οινοποιείου Angelo Negro. Το δεύτερο του είδους είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου. Αυτή τη φορά, η ομάδα του Άρη Βεζενέ συνθέτει ένα μενού πέντε σταδίων για να αγκαλιάσει και να αποθεώσει τις χαρισματικές ετικέτες των οινοποιείων Torbreck της Αυστραλίας και Escarpment της Νέας Ζηλανδίας. Θα είναι και πάλι μια εμπειρία για μία μόνο βραδιά.

Ταξίδι στους αμπελώνες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, μέσω 'Vezené' 1

Στο νέο αυτό dinner που υλοποιείται στο πλαίσιο της σειράς εμπειριών κάτω από τον τίτλο Spin the Bottle, θα πρωταγωνιστήσει ανάμεσα στους καλεσμένους ο Sacha Timaeus, υπεύθυνος για την παρουσία των οινοποιείων σε όλο τον κόσμο, ενώ θα δοκιμαστούν λαμπερές ετικέτες μεταξύ των οποίων το RunRig από το Torbreck και το Te Rehua Pinot Noir από το Escarpment.

Ταξίδι στους αμπελώνες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, μέσω 'Vezené' 3

Τα πιάτα που θα παρουσιαστούν σε κάθε στάδιο του μενού θα ακολουθήσουν την προσέγγιση του εστιατορίου Vezené με την κλασική εμμονή στη λεπτομέρεια, τη φρεσκάδα των πιο ιδιαίτερων πρώτων υλών και τη διαχείρισή τους με σκοπό την απόλυτη απόλαυση. Αυτή τη φορά θα εστιάσουν στη συνοδεία των υπέροχων αυτών κρασιών για να δημιουργήσουν μια εμπειρία που κυριολεκτικά θα είναι ανεπανάληπτη.

Ταξίδι στους αμπελώνες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, μέσω 'Vezené' 2

Το οινοποιείο Torbreck που βρίσκεται στην Barossa Valley είναι ένα από τα 100 οινοποιεία στον κόσμο που έχει ξεχωρίσει ο καταξιωμένος κριτικός οίνου Robert Parker στις αξιολογήσεις του. Παράλληλα, το Escarpment στη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στο Martinborough – ένα μικρό χωριό που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στον κόσμο του Pinot Noir, της ποικιλίας που βασιλεύει στην άγριας και μαγικής ομορφιάς περιοχής αυτής του πλανήτη.   


Info

Κόστος Spin the Bottle Dinner: 95 ευρώ / άτομο

Για κρατήσεις: reservations@vezene.gr & τηλ. 210 7232002

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Vezene Athens

Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, Iλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.