Τι θα δούμε στο τετραήμερο του Gastronomy Lab στο πλαίσιο της HORECA 2024

Ένα πλούσιο line-up αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας θα δώσει το "παρών" στη σκηνή της μεγαλύτερης έκθεσης στην Ελλάδα για τους κλάδους των ξενοδοχείων και της εστίασης.

Gastronomy Lab HORECA 2024

Μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας και εγχώριας γαστρονομίας έρχονται στο Gastronomy Lab, που θα πραγματοποιηθεί από 9 -12 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της HORECA 2024, της μεγαλύτερης έκθεσης στην Ελλάδα για τους κλάδους των ξενοδοχείων και της εστίασης.

Το γαστρονομικό stage - Gastronomy Lab διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τη Gastronomy Essentials, έχει κατ' εξοχήν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Στο stage, που φέτος θα φιλοξενηθεί στο Hall 4 της HORECA, θα πρωταγωνιστήσουν και πάλι οι τελευταίες γαστρονομικές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και οι πλέον σύγχρονες τεχνικές στους τομείς της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας.

Το νέο πρόγραμμα του φετινού Gastronomy Lab θα περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων, workshops και δειγμάτων γεύσης, που θα αναδείξουν τη δημιουργικότητα και το ταλέντο των συμμετεχόντων chefs. Θα αναδείξουν καινοτόμες ιδέες και θα αποτελέσουν μοναδική πηγή έμπνευσης για chefs, F&B managers και επαγγελματίες της Μαζικής Εστίασης.

Στη σκηνή του Gastronomy Lab, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει και να δει από κοντά σε δράση κορυφαίους Έλληνες και ξένους chefs, που θα μοιραστούν την εμπειρία και τη γνώση τους. Nα παρακολουθήσει παρουσιάσεις, πάνελ και live cooking shows με φουτουριστική και φιλική προς το περιβάλλον θεματολογία, όπως: "Τρισδιάστατη εκτύπωση στη γαστρονομία, η επιτομή στη σύγχρονη παρουσίαση στο εστιατόριο", "Η γεύση του μέλλοντος & Zero Waste Cocktails", "Vegetarian Fine Dining Experience", "Sweet Finale Symphony / Lactose Free", "Vegan Παγωτά", "Αγιορείτικη κουζίνα, η θέση της στις σάλες της υψηλής γαστρονομίας", "Ζωή χωρίς γλουτένη..".

Πρόγραμμα Gastronomy Lab 2024

Παρασκευή 9/2

11 π.μ.-12 μ.μ.: Cooking Show: Ο κόσμος του άρτου, παρουσίαση άρτων & αρτοσκευασμάτων από τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό IBA Cup Bakers Munich Oct. ’23 - Bakery Chefs: Χάρης Παπαλίτσας & Δημήτρης Φραγκογιάννης
12.15-1.15 μ.μ.: Ρίζες - Chef: Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
1.30-2.30 μ.μ.: Naturality, Eco-Responsible Food, 0 Waste - Chef: Julian Mercier, Διευθυντής Εκπαίδευσης Ecole Ducasse
2.45-3.45 μ.μ.: Από τη Φάρμα στο Πιάτο - Chef: Παναγιώτης Γιακαλής
4-5 μ.μ.: Κερκυραϊκή Γαστρονομία από το παρελθόν στο παρόν - Chef: Αριστοτέλης Μέγκουλας

Σάββατο 10/2

11 π.μ.-12 μ.μ.: Τρισδιάστατη εκτύπωση στη γαστρονομία, η επιτομή στη σύγχρονη παρουσίαση στο εστιατόριο - Chef: Δημήτρης Κονταράτος
12.15-1.15 μ.μ.: Η δημιουργική εξέλιξη της παράδοσης, δυο εναλλακτικοί δρόμοι - Pastry Chef: Ricard Martinez
1.30-2.30 μ.μ.: Ο δρόμος των μπαχαρικών - Chefs: Hisanobu Shigeta και Imtineria Aier, Ducasse Conseil
2.45-3.45 μ.μ.: Η γεύση του μέλλοντος & Zero Waste Cocktails - Chef: Δημήτρης Κατριβέσης
4-5 μ.μ.: Vegetarian Fine Dining Experience - Chef: Παύλος Κυριάκης
5.15-6.15 μ.μ.: Sweet Finale Symphony / Lactose Free - Pastry Chef: Μιχάλης Χατζηκαλημέρης

Κυριακή 11/2

11 π.μ.-12 μ.μ.: Αναφορά στον Ernest Hemingway: Απολαμβάνοντας ένα bloody mary με πιρούνι αντί για καλαμάκι & θαλασσινά ημέρας με μια ασιατική νότα - Chef: Jerome Cointre, Διευθυντής Εκπαίδευσης Ecole Ritz Escoffier, Ritz Paris Hotel
12.15-1.15 μ.μ.: Η εξέλιξη της ψαροφαγίας - Chef: Μιχάλης Μάρθας
1.30-2.30 μ.μ.: Τα μαγειρευτά, η μαγεία της ελληνικής κουζίνας - Chef: Σωτήρης Ευαγγέλου
2.45-3.45 μ.μ.: Ομιλία Panel: Ο δρόμος προς τα αστέρια Michelin - Ομιλητές: Έκτορας Μποτρίνι, Λευτέρης Λαζάρου, Θάνος Φέσκος, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Τάσος Μαντής, Παύλος Κυριάκης
4-5 μ.μ.: Ο πρωταγωνιστής: ελληνικά υλικά στο κέντρο της γεύσης - Chef: Αλέξανδρος Τσιοτίνης
5.15-6.15 μ.μ.: Μεξικάνικη κουζίνα: από το street food στο fine dining, μια κουζίνα που κερδίζει παγκόσμια έδαφος ολοταχώς - Chef: Ιωσήφ Συκιανάκης

Δευτέρα 12/2

11 π.μ.-12 μ.μ.: Vegan Παγωτά - Pastry Chef: Jordi Puigvert
12.15-1.15 μ.μ.: Τεχνικές & συνταγές για vegetarian & vegan δημιουργίες -  Chef: Δημήτρης Χρονόπουλος
1.30-2.30 μ.μ.: ΤΒΑ - Mof Pastry & Bakery Chef: Frederique Lalos
2.45-3.45 μ.μ.: Αγιορείτικη κουζίνα, η θέση της στις σάλες της υψηλής γαστρονομίας - Chef: Δημήτρης Παμπόρης
4-5 μ.μ.: Ζωή χωρίς γλουτένη, η επόμενη μέρα και τα νέα δεδομένα - Pastry Chef: Μαρίνος Κοσμάς

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/12/2025

Somm’s Table | La Cave: Ένα νέο, νόστιμο project στο Jerár

Το off-Broadway εστιατόριο της Δάφνης και ο Χάρης Νικολούζος φιλοξενούν εκλεκτά κελάρια και φιάλες που έχουν "κάτι να πουν".

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.

Το "Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης" προτείνει μοντέρνα μπιστρονομία στην καρδιά της Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας.

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.