'Σεϋχέλλες' ξανά στον Κεραμεικό

Φώτης Φωτεινόγλου, Κλεομένης Ζουρνατζής και Γιάννης Μαρκαδάκης δίνουν και πάλι πνοή στο μαγειρικό χιτ του Κεραμεικού.

Οι Κλεομένης Ζουρνατζής, Φώτης Φωτεινόγλου και Γιάννης Μαρκαδάκης ανοίγουν ξανά το εστιατόριο Σεϋχέλλες στον Κεραμεικό

Δεν είναι πολλά τα μαγαζιά της τελευταίας δεκαετίας στην Αθήνα που έκαναν τόσο μεγάλο γκελ σαν τις 'Σεϋχέλλες'. Βλέπεις, το κάπου-ανάμεσα-σε-μοντέρνο-μεζεδοπωλείο-ταβέρνα-οινομαγειρείο στα πέριξ της πλατείας Αυδή, στον Κεραμεικό, κέρδισε ένα σημαντικά μεγάλο και ετερόκλητο κοινό χάρη σε συγκεκριμένα ατού, ήδη από την αφετηρία της ύπαρξής του, πίσω στα τέλη του 2013: Τη μαγειρική του προσέγγιση, τα προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς before it was cool, τη χαλαρή του αύρα και τα ευανάγνωστα όσο και νόστιμα πιάτα.

'Σεϋχέλλες' όπως πριν

Αυτό ακριβώς το hype αναμένεται να αναγεννήσει και πάλι, καθώς ανοίγει ξανά μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες στο ίδιο ακριβώς σημείο, υπό τους Φώτη Φωτεινόγλου (εκ των δημιουργών τους, που εν συνεχεία γνώρισες περαιτέρω στο νεοκοσμίτικο σουξέ 'ΦΙΤΑ'), Κλεομένη Ζουρνατζή ('Γκαστόνε' κ.α.) και Γιάννη Μαρκαδάκη (μεταξύ άλλων 'Vezene', 'Papillon', 'Cupola' και, ασφαλώς, 'Stellar Gastro Cinema').

Και οι τρεις προαναφερθέντες θα απαντώνται συχνά-πυκνά στην κουζίνα, εκεί που θα βρίσκονται όμως πάντοτε οι Γιάννης Αβδανάς ('Cantina' στη Σίφνο) και Θάνος Μυρμήγκος (με πρότερη θητεία μεταξύ άλλων σε 'Γκαστόνε' και 'Artisanal').

Διαβάστε Επίσης

Όσον αφορά τον χώρο, το ψηλοτάβανο εσωτερικό με την ανοιχτή κουζίνα έχει ανανεωθεί εν είδει φρεσκαρίσματος. Η φιλοσοφία των 'Σεϋχελλών' σχετικά με το τι θα φτάνει στο πιάτο σου δε θα διαφοροποιηθεί αλλά αρκούν μόνο και μόνο τα προαναφερθέντα ονόματα για να αντιληφθείς τι θα παίξει. Το ελληνικό φαγητό θα είναι και πάλι στο επίκεντρο, με τις απαραίτητες δημιουργικές πινελιές και την comfort φροντίδα που είναι απαραίτητη.

"Και στο μενού; Τι θα βρίσκουμε στο μενού;" νιώθω πως αναρωτιέσαι και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κάποιες απαντήσεις: Μύδια αχνιστά με σέσκουλα και μαντζουράνα, χορτόπιτα με γιουφκά και φέτα της χήρας, σουγάνια με βοδινή ουρά, μοσχαρίσια γλώσσα στη σχάρα με σελινόριζα και πράσινο μήλο, αχνιστά μπακαλιαράκια με χορόζια Δομοκού, ζυγούρι γάστρας με ξινόχοντρο και παπαρδέλες με καβουρμά και γαλοτύρι θα είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις εδώ. Στο πλευρό των γεύσεων, μία περιεκτική λίστα με ελληνικά κρασιά και αποστάγματα. 

Όπως συνηθίζουμε κατά τα δημοσιογραφικά ιντερνετικά κλισέ, περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση έχει μια κουζίνα με ελληνική γεύση, γαλλικές βάσεις και ιαπωνικές επιρροές;

Σε ένα από τα πιο χοτ bar-restaurants του κέντρου, ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης έχει όλες τις απαντήσεις με μια γαστρονομική πρόταση υψηλών οκτανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/06/2025

Στη βόρεια Κέρκυρα, για ένα από τα νοστιμότερα φεστιβάλ του καλοκαιριού

Oι σεφ Χάρης Νικολούζος, Περικλής Κοσκινάς, Μανώλης Παπουτσάκης, Μιχάλης Χάσικος, Γιάννης Μπαξεβάνης και Γρηγόρης Χέλμης υπογράφουν τρεις ξεχωριστές βραδιές στο Restia Culinary Soirees, που επιστρέφει και αναδεικνύει τη νοστιμιά της απλότητας.

To Nobu Food Festival είναι και πάλι εδώ

Το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ γεύσης επιστρέφει και φέτος με μία ξεχωριστή διαδρομή που ενώνει τρεις κοσμοπολίτικους ελληνικούς προορισμούς: την Αθήνα, την Πάρο και τη Μύκονο.

Gajah: Το μυστικό νησί της Αθήνας είναι και πάλι εδώ

Το εξωτικό bar restaurant στη σκιά του ΣΕΦ επιστρέφει για ένα ακόμη θέρος και σερβίρει νέα πιάτα με έμπνευση από την Ιταλία.

Σε αυτή την ταβέρνα του 1930, οι Αθηναίοι πηγαίνουν ξανά και ξανά

Γεύσεις χωρίς μυστικά, κρασιά που θα έβρισκες σε γκραν ρεστοράν, έργα τέχνης αλλά, κυρίως, μία μόνιμη αίσθηση διακοπών κάνουν τη διαφορά.

Πού θα φας σήμερα ένα από τα καλύτερα παγωτά της Ελλάδας

Μία ξεχωριστή μέρα αυθεντικής γεύσης σε ένα απροσδόκητο σημείο.