Ο Παναγιώτης Σιαφάκας αναλαμβάνει την κουζίνα του "Artisanal"

Η κουζίνα του εστιατορίου, που κατάφερε να διακριθεί μέσα στο ανερχόμενο ρεύμα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, περνάει στα χέρια του Παναγιώτη Σιαφάκα, που φιλοδοξεί να την κάνει οικογενειακή ελληνική.

Artisanal © Λεωνίδας Τούμπανος

Κλείνουν εννέα χρόνια από τότε που ο Δημήτρης Δημητριάδης ανέλαβε την κουζίνα του "Artisanal" καταφέρνοντας να το κάνει να διακριθεί μέσα στο ανερχόμενο ρεύμα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Ο κύκλος αυτός ολοκληρώνεται στο τέλος Οκτωβρίου με αγάπη και από τις δύο πλευρές, και νέα σχέδια μπαίνουν μπροστά. "Μόλις συμφωνήσαμε να αναλάβει τις γεύσεις του 'Artisanal' ο Παναγιώτης Σιαφάκας που τον έχουμε γνωρίσει από τους Nomade et Sauvage" μου λέει ο Φώτης Σεργουλόπουλος "και η κουζίνα μας θα είναι οικογενειακή ελληνική". Ο Σιαφάκας που αναλαμβάνει το εστιατόριο με πολύ κέφι μού υπογραμμίζει "θα μαγειρέψω τα ηπειρώτικα βιώματά μου, τα φαγητά μου που έφτιαχνε η μάνα μου και η γιαγιά μου. Μου αρέσει πολύ η κοτόσουπα, και θεωρώ βασίλισσα την προβατίνα. Θα δώσουμε έμφαση σε εξαιρετικά εποχιακά υλικά. Το καλοκαίρι, στον κήπο, σχεδιάζουμε να φτιάξουμε μπάρμπεκιου με ανοιχτή φωτιά".

Υπομονή μέχρι το Νοέμβρη…

Artisanal
© Dimitris Antonopoulos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
22/10/2025

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.