"Fishkardo" και "Tra Due": Ο Λευτέρης Λαζάρου σαλπάρει για Φισκάρδο

Ιταλικές γεύσεις και μία άκρως θαλασσινή κουζίνα σκαρώνει στην Κεφαλονιά αυτό το καλοκαίρι ο εμβληματικός σεφ.

Ο Λευτέρης Λαζάρου σε δύο νέα εστιατόρια στο Φισκάρδο, το Tra Due και το Fishkardo

Ο κορυφαίος σεφ, "πατέρας" του "Βαρούλκου", Λευτέρης Λαζάρου επιμελείται γι' αυτό το καλοκαίρι τα μενού σε δύο εστιατόρια του Φισκάρδου, τοποθετώντας το δυναμικά στο χάρτη των γαστρονομικών προορισμών του Ιονίου.

Το "Fishκάρδο"

Ο σεφ Λαζάρου φέρνει τη θαλασσινή του εμπειρία σε ένα από τα πιο δημοφιλή λιμάνια των Επτανήσων με το "Fishκάρδο": ένα πόστο κομψής ψαροφαγίας, με αρκετές αναφορές στην εστιατορική εμπειρία του "Varoulko".

Λευτέρης Λαζάρου εστιατόριο Φισκάρδο_Fishkardo 2

Το μενού περιλαμβάνει γευστικές προτάσεις, κλασικές και νέες, όπως ψαρόσουπα με κρέμα μπακαλιάρου, γαρίδες, μπρινουάζ λαχανικών και φιλέτα πεσκανδρίτσας, Καρπάτσιο λαβράκι, πέρλες yuzu, μαρινάτες μπάμιες και μαρινάτο σταμναγκάθι, Καλαμάρι με πέστο βασιλικού σε φωλιά πατάτας, κονφί ντομάτας, και παρμεζάνα, Γαρίδες σκορδάτες σβησμένες με κρασί ρομπόλα και ντοματίνια και Λεμονάτο φιλέτο ψαριού με αγκινάρες, αρακά και ζωμό από πετρόψαρα.

Λευτέρης Λαζάρου εστιατόριο Φισκάρδο_Fishkardo 3

Λευτέρης Λαζάρου εστιατόριο Φισκάρδο_Fishkardo 1

Λευτέρης Λαζάρου εστιατόριο Φισκάρδο_Fishkardo 4

Την εμπειρία συμπληρώνουν τα εξαιρετικά κρασιά της λίστας με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα και φυσικά η υπέροχη θέα στο κοσμοπολίτικο λιμάνι του Ιονίου.

Το "Tra Due"

Παράλληλα, ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και αστέρι Michelin Λευτέρης Λαζάρου φρεσκάρει και τα ιταλικά του, με δεύτερο εστιατόριο στην ίδια γειτονιά. To "Tra Due" παρουσιάζει από μόνο του ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι η πρώτη φορά που ο σεφ πατρόν επιμελείται μενού σε ιταλικό εστιατόριο.

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 1

Στην καρδιά του Φισκάρδου, στην πλατεία Καββαδία και σε ένα πανέμορφο πέτρινο διατηρητέο κτίριο που έχει ανακαινισθεί πλήρως και ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική και την αισθητική του, ο επισκέπτης βρίσκει ένα fine dining μενού με κλασικά ιταλικά πιάτα, έμφαση στο κρέας και λαχανικά που προέρχονται από το κτήμα της οικογένειας των ιδιοκτητών. Οι τελευταίοι επιμένουν στις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας με μεράκι και αγάπη για τον τόπο τους.

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 3

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 6

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 4

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 2

Αντιπροσωπευτικές προτάσεις εδώ είναι η Καπονάτα (κολοκύθι, μελιτζάνα, σέλερι, καβουρδισμένο κουκουνάρι) με πέστο βασιλικού, η Καπρέζε με ντοματίνια, λάδι αρωματισμένο με θυμάρι, πέστο με φιστίκια Αιγίνης και μοτσαρέλα μπουφάλα, το Βιτέλο Τονάτο με κρέμα τόνου, φρέσκα baby λαχανικά και μαρμελάδα ντομάτας, το Ριζότο με σπαράγγια, γκοργκοντζόλα και κουμκουάτ, η Καρμπονάρα με pennoni rigati και σπεκ, τα Ταλιολίνι με λεμόνι, ντοματίνια κονφί, σάλτσα Νάπολι, φιλεταρισμένο μπαρμπούνι αρωματισμένο με βασιλικό και η εντυπωσιακή Μπιστέκα με ψητά baby λαχανικά και τρεις σάλτσες. Αξίζει να τιμήσει κανείς και τα επιδόρπια, όπως το tiramisu, την panacotta με κρέμα καραμελωμένης λευκής σοκολάτας και το semifreddo φιστίκι, γκανάς βύσσινο και namelaka μαστίχα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.