"Fishkardo" και "Tra Due": Ο Λευτέρης Λαζάρου σαλπάρει για Φισκάρδο

Ιταλικές γεύσεις και μία άκρως θαλασσινή κουζίνα σκαρώνει στην Κεφαλονιά αυτό το καλοκαίρι ο εμβληματικός σεφ.

Ο Λευτέρης Λαζάρου σε δύο νέα εστιατόρια στο Φισκάρδο, το Tra Due και το Fishkardo

Ο κορυφαίος σεφ, "πατέρας" του "Βαρούλκου", Λευτέρης Λαζάρου επιμελείται γι' αυτό το καλοκαίρι τα μενού σε δύο εστιατόρια του Φισκάρδου, τοποθετώντας το δυναμικά στο χάρτη των γαστρονομικών προορισμών του Ιονίου.

Το "Fishκάρδο"

Ο σεφ Λαζάρου φέρνει τη θαλασσινή του εμπειρία σε ένα από τα πιο δημοφιλή λιμάνια των Επτανήσων με το "Fishκάρδο": ένα πόστο κομψής ψαροφαγίας, με αρκετές αναφορές στην εστιατορική εμπειρία του "Varoulko".

Λευτέρης Λαζάρου εστιατόριο Φισκάρδο_Fishkardo 2

Το μενού περιλαμβάνει γευστικές προτάσεις, κλασικές και νέες, όπως ψαρόσουπα με κρέμα μπακαλιάρου, γαρίδες, μπρινουάζ λαχανικών και φιλέτα πεσκανδρίτσας, Καρπάτσιο λαβράκι, πέρλες yuzu, μαρινάτες μπάμιες και μαρινάτο σταμναγκάθι, Καλαμάρι με πέστο βασιλικού σε φωλιά πατάτας, κονφί ντομάτας, και παρμεζάνα, Γαρίδες σκορδάτες σβησμένες με κρασί ρομπόλα και ντοματίνια και Λεμονάτο φιλέτο ψαριού με αγκινάρες, αρακά και ζωμό από πετρόψαρα.

Λευτέρης Λαζάρου εστιατόριο Φισκάρδο_Fishkardo 3

Λευτέρης Λαζάρου εστιατόριο Φισκάρδο_Fishkardo 1

Λευτέρης Λαζάρου εστιατόριο Φισκάρδο_Fishkardo 4

Την εμπειρία συμπληρώνουν τα εξαιρετικά κρασιά της λίστας με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα και φυσικά η υπέροχη θέα στο κοσμοπολίτικο λιμάνι του Ιονίου.

Το "Tra Due"

Παράλληλα, ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και αστέρι Michelin Λευτέρης Λαζάρου φρεσκάρει και τα ιταλικά του, με δεύτερο εστιατόριο στην ίδια γειτονιά. To "Tra Due" παρουσιάζει από μόνο του ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι η πρώτη φορά που ο σεφ πατρόν επιμελείται μενού σε ιταλικό εστιατόριο.

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 1

Στην καρδιά του Φισκάρδου, στην πλατεία Καββαδία και σε ένα πανέμορφο πέτρινο διατηρητέο κτίριο που έχει ανακαινισθεί πλήρως και ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική και την αισθητική του, ο επισκέπτης βρίσκει ένα fine dining μενού με κλασικά ιταλικά πιάτα, έμφαση στο κρέας και λαχανικά που προέρχονται από το κτήμα της οικογένειας των ιδιοκτητών. Οι τελευταίοι επιμένουν στις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας με μεράκι και αγάπη για τον τόπο τους.

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 3

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 6

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 4

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 2

Αντιπροσωπευτικές προτάσεις εδώ είναι η Καπονάτα (κολοκύθι, μελιτζάνα, σέλερι, καβουρδισμένο κουκουνάρι) με πέστο βασιλικού, η Καπρέζε με ντοματίνια, λάδι αρωματισμένο με θυμάρι, πέστο με φιστίκια Αιγίνης και μοτσαρέλα μπουφάλα, το Βιτέλο Τονάτο με κρέμα τόνου, φρέσκα baby λαχανικά και μαρμελάδα ντομάτας, το Ριζότο με σπαράγγια, γκοργκοντζόλα και κουμκουάτ, η Καρμπονάρα με pennoni rigati και σπεκ, τα Ταλιολίνι με λεμόνι, ντοματίνια κονφί, σάλτσα Νάπολι, φιλεταρισμένο μπαρμπούνι αρωματισμένο με βασιλικό και η εντυπωσιακή Μπιστέκα με ψητά baby λαχανικά και τρεις σάλτσες. Αξίζει να τιμήσει κανείς και τα επιδόρπια, όπως το tiramisu, την panacotta με κρέμα καραμελωμένης λευκής σοκολάτας και το semifreddo φιστίκι, γκανάς βύσσινο και namelaka μαστίχα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.