Το "Po'Boys" είναι η "αμερικανιά" που έχουμε ανάγκη

5 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του στα γευστικά δρώμενα της πόλης, το ΒΒQ joint του Βασίλη Σπόρου συνεχίζει πληθωρικά και νόστιμα.

Το πλατώ κρεάτων στο εστιατόριο Po' Boys, στου Ψυρρή

Μία πενταετία πριν, ο Βασίλης Σπόρος ξεκινούσε το "Po'Boys" στην -αναγεννημένη και πολυσύχαστη πια- γειτονιά του Ψυρρή, φιλοδοξώντας να παρουσιάσει μία ΒΒQ κουζίνα όσο πιο κοντά γίνεται στην αυθεντική, αμερικανική, εκδοχή της. Τα ζουμερά, σιγοκαπνιστά κρέατα, τα άκρως χορταστικά burgers, το φανταστικό mac n’ cheese και πολλές ακόμη προτάσεις του μενού έγιναν σύντομα talk of the town, πρωταγωνιστώντας και στη γαστριμαργική σφαίρα του ελληνικού foodie διαδικτύου.

Μάλιστα η φήμη του "Po'Boys" ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα φτάνοντας μέχρι το top-50 για τα καλύτερα ευρωπαϊκά BBQ joints. Fast forward στο σήμερα, το feelgood εστιατόριο όχι απλά συνεχίζει προς την ίδια γευστική κατεύθυνση αλλά φροντίζει να προσθέτει νέα ατού στην κρεατοφαγική γκάμα του, παράλληλα με την εξέλιξη σχεδόν σε κάθε γευστική του πτυχή.

Αφού λοιπόν κατόρθωσε να λειτουργήσει τόσο σαν ένα μέρος όπου όλοι φεύγουν γλείφοντας τα δάχτυλά τους όσο και σαν ένα κολέγιο που εκπαιδεύει κάθε ενδιαφερόμενο πάνω στην αμερικανική κουζίνα, έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα: Να πείσει άπαντες πως η γευστική κουλτούρα της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού είναι κάτι περισσότερο από το τρίπτυχο μπέργκερ/χοτ ντογκ/τηγανητό κοτόπουλο. Και το κέρδισε.

"Ο σκοπός μας από την αρχή ήταν να μυήσουμε τους καλεσμένους μας σε αυτό που κάνει την Αμερική μία χώρα μοναδική. Αυτό δεν είναι άλλο από τη μίξη των διαφορετικών πολιτισμών η οποία αποτυπώνεται τέλεια στην κουζίνα της" σχολιάζει ο ίδιος ο Βασίλης Σπόρος σχετικά, προτού περάσει από τη θεωρία στην πράξη, έχοντας ως πυξίδα τη νεορλεανέζικη ιδιοσυγκρασιακή αντιμετώπιση του φαγητού.

Τι τρώμε στο "Po'Boys"

Στο ανοιχτόκαρδο, θορυβώδες και πάντοτε φιλόξενο εσωτερικό του ή σε κάποιο από τα τραπεζάκια επί της Αγαθάρχου, θα δοκιμάσεις πολλά και άκρως ενδιαφέροντα, πάντοτε σε ένα πλαίσιο πληθωρικότητας και XL νοστιμιάς, συνήθως συντροφιά με μία μπύρα Νήσος Θολή, που είναι το ρόφημα-χιτ εδώ. 

Ένα τραπέζι γεμάτο πιάτα στο εστιατόριο Po' Boys, στου Ψυρρή

Το mac n’ cheese για το οποίο διάβασες και στην πρώτη παράγραφο αυτού του κειμένου προσφέρεται πια και σε πικάντικη, ενισχυμένη και με μερικές γλυκές νότες εκδοχή, με sriracha και ξεψαχνισμένο χοιρινό. Άρχισα από αυτό καθώς πρόκειται για ένα πιάτο-project που ξεκίνησε στην πόλη από το "Po'Boys", σε μία εποχή που για κάποιο ανεξήγητο λόγο κανείς δεν το τολμούσε. 

Για εκείνους που επιμένουν σε κάτι εξίσου ΄πλούσιο' και χορταστικό, προτού καν περάσουν στα ενδότερα του μενού, ενδείκνυται η αφράτη βάφλα με τραγανές μπουκίτσες κοτόπουλου και μπέικον, μαζί με σιρόπι σφενδάμου και μαγιονέζα.

Οι βάφλες με κοτόπουλο στο εστιατόριο Po' Boys, στου Ψυρρή

Το μακ εν τσιζ στο εστιατόριο Po' Boys, στου Ψυρρή

Η πατατοσαλάτα στο εστιατόριο Po' Boys, στου Ψυρρή

Παράλληλα με αυτά, μπορείς ασφαλώς να παίξεις και με την καινούρια εκδοχή της φημισμένης πατατοσαλάτας (την οποία πλαισιώνουν burnt ends από pork belly, απευθείας από το custom made smoker) ή τα hash browns & hot links - στα τελευταία μιλάμε για ένα combo από τραγανές πατατοκροκέτες και σιγοκαπνιστά λουκάνικα chorizo, plus κορεάτικη μαγιονέζα. 

"Καλά όλα αυτά Μπάμπη αλλά με τα κρέατα τι γίνεται; Πότε θα έρθουν στο τραπέζι;" υποθέτω πως αναρωτιέσαι. Είμαστε ακριβώς εκεί. Το εμβληματικό Po’ Boys sampler έχει πια μεγαλώσει, προσφέροντας την ευκαιρία στον οιονδήποτε να πάρει μια γεύση από όλα τα διαφορετικά κρέατα του μενού κατευθείαν από το smoker: Brisket, pork ribs, pulled pork, pork belly, λουκάνικο Andouille, μαζί με τα εξόχως ταιριαστά συνοδευτικά τους.

Στο ανανεωμένο μενού υπάρχουν επιπροσθέτως και κοπές, ξηράς ωρίμανσης 3-4 εβδομάδων, με βασιλιά το porterhouse σε ιδανική αναλογία φιλέτου και κόντρα φιλέτου ενώ το flat iron επιστρέφει με τον γνωστό umami χαρακτήρα του. 

Η μοσχαρίσια μπριζόλα στο εστιατόριο Po' Boys, στου Ψυρρή

Το steakhouse burger στο εστιατόριο Po' Boys, στου Ψυρρή

Νέες προσθήκες όμως υπάρχουν και στην ούτως ή άλλως εκτεταμένη λίστα των burgers. Τέτοιες ακριβώς είναι το Steakhouse (με κιμά από κρέας ωρίμανσης, prosciutto και παρμεζάνα), το Oklahoma Fried Onion Smashed Burger που ποντάρει στο δίπολο μοσχαρίσιος κιμάς/ άφθονα λεπτοκομμένα λευκά κρεμμύδια και το Μorning Glory, με αφράτο ελληνικό λουκουμά αντί για ψωμάκι, δύο λεπτά μπιφτεκάκια, τσένταρ, μπέικον, τηγανητό αυγό και σιρόπι σφενδάμου.

Διαβάστε Επίσης

Κερασάκι στην τούρτα; Το παγωτό μηχανής, με απαλή υφή και χαρακτηριστική γεύση, που έρχεται σόλο, συνοδεύει όλα τα γλυκά ή σερβίρεται σε χωνάκια με ευφάνταστα toppings.

Το παγωτό μηχανής στο εστιατόριο Po' Boys, στου Ψυρρή

Προσεχώς και "Po'Boys" στη Θεσσαλονίκη

Ήταν δίκαιο, θα γίνει πράξη. Ok, ίσως να έπρεπε να βρω μία λιγότερο απόλυτη έκφραση για να προλογίσω το γεγονός πως το "Po'Boys" ετοιμάζεται για γευστική απόβαση στη Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά το Πάσχα, θα ανοίξει στα Άνω Λαδάδικα, αρχικά με ένα πιο λιτό μενού αλλά πάντοτε στο ίδιο κρεατοφαγικό τερέν. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Po’ Boys

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.