Το "Δε Μιτ Μπόιζ" δεν είναι το ψητοπωλείο που έχεις συνηθίσει

Ένα νέο εστιατόριο φέρνει κάτι διαφορετικό στη γευστική γκάμα του "Golden Hall".

Το εστιατόριο Δε Μιτ Μπόιζ στο Golden Hall

Μία από τις αγαπημένες μου επιλογές όσον αφορά το άμεσο και οικείο φαγητό, ειδικά εκείνο που έγκειται της α λα γκρεκ comfortιάς, είναι το όποιο 'διαφορετικό' ψητοπωλείο έχει κάτι να πει. Ξέρεις, εκείνα τα μέρη που πατούν στιβαρά όσο και πιστά στο κρεατοφαγικό τερέν της σχάρας αλλά φροντίζουν να το κάνουν με το δικό τους τρόπο, συχνά προσθέτοντας μερικά twists - ευτυχώς στις περισσότερες των περιπτώσεων δίχως να το παρακάνουν. Ακριβώς τέτοιο είναι και το "ΔΕ ΜΙΤ ΜΠΟΪΖ".

Μία σύγχρονη εκδοχή του ψητοπωλείου

Ο όμιλος TerraBlue προφανώς και δεν είναι αμελητέα ποσότητα στον κόσμο της εστίασης, συστήνοντας στο κοινό εξόχως επιτυχημένα κόνσεπτ όπως το "Σερσέ λα Φαμ", το "Il Barretto" και το "Geronimo Coffee & Diner". Αυτή τη φορά πρωτοπορεί με ένα new age ψητοπωλείο, που έρχεται να επεκτείνει τη γευστική γκάμα στις επιλογές του "Golden Hall" προς μία διαφορετική κατεύθυνση, που η αλήθεια είναι πως απουσίαζε. 

Το ψητοπωλείο

Και το κάνει με τρόπο άμεσο, προσεγμένο και, κυρίως, νόστιμο. Ο executive chef Τάσος Γιαννόπουλος είναι εκείνος που επιμελείται κάθε τι που έρχεται στο τραπέζι σου, με αιχμή του γευστικού δόρατος το σουβλάκι και οτιδήποτε παρεμφερές αυτού. 

Η ποιοτική πρώτη ύλη μπαίνει πάντοτε σε πρώτο πλάνο, επεξεργάζεται ολόσωστα και αποτέλεσμα αυτών είναι η προσεκτικά νόστιμη και νόστιμα προσεκτική ποικιλία των προτάσεων του καταλόγου. Στο "ΔΕ ΜΙΤ ΜΠΟΪΖ" θα δοκιμάσεις ζουμερά καλαμάκια -χοιρινό και κοτόπουλο- σόλο ή σε τυλιχτό με αφράτη πίτα και πριν από αυτά καλοφτιαγμένα ορεκτικά και σαλάτες.

Το ψητοπωλείο 'Δε Μιτ Μπόιζ' στο Golden Hall

Στην κατηγορία των τελευταίων θα ξεχώριζα την ανάμεικτη σαλάτα με ψητό ταλαγάνι, πορτοκάλι, ντοματίνια, σουσάμι και βαλσάμικο, την αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, τα μερακλίδικα χειροποίητα παστουρμαδοπιτάκια και τη φλαμπουρίτσα με (επίσης) χειροποίητη μαρμελάδα ντομάτας - ειδικά η παρουσία του ημίσκληρου αιγοπρόβειου τυριού (κάπου ανάμεσα σε χαλούμι και ταλαγάνι) με ξάφνιασε ευχάριστα.

 

Το ψητοπωλείο

Το ψητοπωλείο

Το ψητοπωλείο

Προχωρώντας στα ενδότερα του μενού, το χοιρινό κοντοσούβλι φροντίζει να τιμήσει στο έπακρο το όνομά του, πραγματοποιώντας όλα αυτά που υπόσχεται απλά και μόνο το άκουσμά του, θυμίζοντας αρκετά ένα αντίστοιχο καλαμάκι αλλά στην πιο XL (ποσοτικά και ποιοτικά λόγω μίας έξυπνης μαρινάδας που έχει χρησιμοποιηθεί) εκδοχή του. Πληθωρικά, αφράτα και ζουμερά είναι και τα μπιφτέκια (μοσχαρίσιο και γαλοπούλας).

Το "ΔΕ ΜΙΤ ΜΠΟΪΖ" όμως δεν περιορίζεται σε (όλα) αυτά και φροντίζει να προσφέρει και 'Γεύσεις Ελλάδος', όπως άλλωστε χαρακτηριστικά σε πληροφορεί και ο κατάλογός του. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Υπάρχουν και προσεγμένα μαγειρευτά - ακριβώς τέτοια είναι (μεταξύ άλλων) το αρνί φρικασέ με λαχανίδα, το σιγομαγειρεμένο με μαύρη μπίρα χοιρινό κότσι και ο τραχανάς με παστό προβατίνας, γραβιέρα και πορτοκάλι. 

Του δίνω έξτρα πόντους και για το πεδίο του πίνειν, με τη λίστα του να περιλαμβάνει ελληνικά κρασιά (όλα και σε ποτήρι) και αποστάγματα, καθώς και δική τους εμφιάλωση σε οίνο. 

Όλα τα παραπάνω, πραγματοποιούνται σε ένα απροσποίητα χαλαρό περιβάλλον, ταυτόχρονα κοντά στον αυθεντικό χαρακτήρα του παραδοσιακού ελληνικού ψητοπωλείου υπό μία πιο μοντέρνα προσέγγιση, που εντάσσεται όμορφα και ταιριαστά στο σύμπαν ενός σύγχρονου εμπορικού κέντρου. 


Info

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Golden Hall

Λεωφ. Κηφισίας 37A
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.