Αναμνησιακή γαστρονομία, η μεταμόρφωση της κρητικής κουζίνας, διατροφή χωρίς γλουτένη και βιολογικά ψωμιά στην 4η μέρα του Gastronomy Lab

Λίγο πριν κατεβάσει αυλαία, το νέο project θεματικών παρουσιάσεων, που συστήνεται στη φετινή HORECA, θα μας δώσει μια γεύση μερικών ακόμα δυνατών γαστρονομικών τάσεων.

Γαστρονομία

Το νέο project θεματικών παρουσιάσεων που κάνει πρεμιέρα στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, ετοιμάζεται για την τέταρτη και τελευταία μέρα διοργάνωσής του με το αυριανό πρόγραμμα (13/2) να περιλαμβάνει, όπως και των προηγούμενων ημερών, ενότητες που δίνουν τον τόνο για τις τάσεις που επικρατούν στο εγχώριο και διεθνές γαστρονομικό τερέν. 

Διαβάστε Επίσης

'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας δίνει το "παρών" στη σκηνή και το πρόγραμμα της Δευτέρας ξεκινά με τον R & D σεφ Δημήτρη Κονταράτο (11 π.μ -12 μ.μ) που θα παρουσιάσει τη λεγόμενη "αναμνησιακή γαστρονομία" και τους τρόπους ολιστικής εφαρμογής της. Συνέχεια με τον Μαρίνο Κοσμά (A Gluten Free Pastry & Bakery Project) και την Ελπίδα Γαλανοπούλου (General Coordinator της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης) (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ), που θα μιλήσουν για την κοιλιοκάκη (πρόγνωση, διάγνωση, αντιμετώπιση) και τη διατροφή χωρίς γλουτένη με παρουσίαση μιας συνταγής από τον σεφ, ο οποίος ειδικεύεται στη ζαχαροπλαστική χωρίς γλουτένη, ενώ θα ακολουθήσει η βράβευση του εστιατορίου "Soil", του τελευταίου εκ των 4 εστιατορίων απ'όλη την Ελλάδα που η διοργάνωση τιμά για το πρωτότυπο concept και τις βιώσιμες πρακτικές που ακολουθούν. Προηγήθηκαν οι βραβεύσεις των "Πεσκέσι", "Μαραθιά" και "Cantina". Ένας από τους πιο γνωστούς πρεσβευτές των γεύσεων της Κρήτης, ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, θα παρουσιάσει τη "μεταμόρφωση" των παραδοσιακών γεύσεων του νησιού, τη μετουσίωσή τους μέσα από ένα ταξίδι αρωμάτων  και τεχνικών (2.15 μ.μ-3.15 μ.μ) ενώ ο αρτοποιός Δημήτρης Φαργκογιάννης θα κλείσει την τέταρτη μέρα αναλύοντας θεωρητικά και πρακτικά τα πλεονεκτήματα του βιολογικού ψωμιού. 

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
23/10/2025

Deos Athens

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα με μοντέρνες comfort πινελιές και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη γεύση.

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.