Gastronomy Lab: Φουτουρισμός, θησαυροί της ελληνικής γης και επιδόρπια χωρίς λακτόζη στο πρόγραμμα της 3ης μέρας

Τι περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα του project θεματικών παρουσιάσεων, που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA;

Κοτέιλ

To project θεματικών παρουσιάσεων με τίτλο "Gastronomy Lab", που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, εστιάζει σε μερικές από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις. 'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας, δίνει το "παρών" στη σκηνή σε ένα δυνατό τεραήμερο με ζωντανές γαστρονομικές επιδείξεις και debates που διεγείρουν σημαντικούς προβληματισμούς για το ρόλο της εστίασης στη διατήρηση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Τι θα δούμε λοιπόν την προτελευταία μέρα στο ειδικά διαμορφωμένο stage του Gastronomy Lab στο Hall 4; 

Διαβάστε Επίσης

Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης (11 π.μ-12 μ.μ), δεινός υποστηρικτής της εντοπιότητας, θα εστιάσει σε χόρτα και βότανα της ελληνικής γης, ενώ στη συνέχεια ο Martin Millouet (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ), pastry chef στο θρυλικό ξενοδοχείο "Ritz" στο Παρίσι και καθηγητής στην "Ecole Ritz Escoffier", θα παρουσιάσει το "Solstice", ένα πολλαπλών στρώσεων επιδόρπιο χωρίς λακτόζη, με έμπνευση από το θερινό και χειμερινό ηλιοστάσιο. Το εστιατόριο "Cantina", στη Σίφνο, ένα από τα τέσσερα που τιμώνται κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα βραβευτεί για το μοναδικό γαστρονομικό concept και τη zero waste φιλοσοφία του (1.30 μ.μ-2 μ.μ), μετά το "Peskesi" και τη "Μαραθιά", που προηγήθηκαν την πρώτη και δεύτερη μέρα του Gastronomy Lab. Το Master class, που θα υλοποιηθεί από το Plat Institute, με τίτλο "Design & Imagination: Καινοτομία, γαστρονομία και κυκλική οικονομία" (2.15 μ.μ-3.15 μ.μ), θα εστιάσει στις πρόσφατες καινοτόμες προσεγγίσεις που συνδυάζουν φουτουρισμό, γαστρονομία και κυκλική οικονομία με εφαρμοσμένες λύσεις για εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία όπως στερεά και αιωρούμενα κοκτέιλ, το παράδειγμα του "Paradiso", κορυφαίου μπαρ στον κόσμο, design και πρακτικές λύσεις για υπολείμματα χυμών, μπύρας και καφέ αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες και 3D εκτυπωτές με πρώτη ύλη τροφικά απόβλητα. Την τρίτη μέρα κλείνει ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας (4.45 μ.μ-5.45 μ.μ), που θα αποδώσει τον ελληνικό χειμώνα με την προσωπική γαστρονομική του ματιά. 

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένας "Πρίγκιπας" που γίνεται βασιλιάς της γεύσης

Το δημοφιλές σποτ των Εξαρχείων μεγαλώνει και εξελίσσεται, παραμένοντας μία θαυμάσια πρόταση για πριν και μετά από την πλησιέστερη θεατρική παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
27/03/2023

Bio Festival 2023: Τα πάντα για τα βιολογικά προϊόντα στην Τεχνόπολη

Βιολογικά προϊόντα φαγητού και ποτού, ομορφιάς και υγείας αλλά και μια σειρά από ομιλίες και workshops θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ που τιμά τη βιολογική παραγωγή.

Δυο νέες αγαπημένες γεύσεις από τη Nespresso Professional

Αρώματα βανίλιας και καραμέλας γεμίζουν την καθημερινότητά μας, με τις νέες αρωματικές γεύσεις Caffé Vanilio και Caffé Caramello, που εξελίσσουν δυο παλιά αγαπημένα φαβορί ραφινάροντας τη γευστική τους απόλαυση.

Η Nico Lazaridi καλωσορίζει τα μονοποικιλιακά κρασιά Cavalieri

Ένα ολοκαίνουριο κρασί από Merlot και η νέα εσοδεία για το Assyrtiko έρχονται να εμπλουτίσουν την οικογένεια μονοποικιλιακών οίνων Cavalieri.

Τι ετοιμάζεις στο "Chicken Picnic", Παύλο Κυριάκη;

Το επιτυχημένο project που κάνει γευστικό focus στο κοτόπουλο ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ.

Ο Ερβέ Προνζάτο είναι πλέον fusion και ανοίγει ένα νέο street-φουντάδικο στα Πετράλωνα

Ο πολυβραβευμένος Γάλλος σεφ, πολιτογραφημένος στη γαστρονομική Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, δηλώνει ενθουσιωδώς κοσμοπολίτης, λατρεύει το street food και ανοίγει στα Πετράλωνα το ψαγμένο street-φουντάδικο "Hawker".