Gastronomy Lab: Φουτουρισμός, θησαυροί της ελληνικής γης και επιδόρπια χωρίς λακτόζη στο πρόγραμμα της 3ης μέρας

Τι περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα του project θεματικών παρουσιάσεων, που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA;

Κοτέιλ

To project θεματικών παρουσιάσεων με τίτλο "Gastronomy Lab", που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, εστιάζει σε μερικές από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις. 'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας, δίνει το "παρών" στη σκηνή σε ένα δυνατό τεραήμερο με ζωντανές γαστρονομικές επιδείξεις και debates που διεγείρουν σημαντικούς προβληματισμούς για το ρόλο της εστίασης στη διατήρηση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Τι θα δούμε λοιπόν την προτελευταία μέρα στο ειδικά διαμορφωμένο stage του Gastronomy Lab στο Hall 4; 

Διαβάστε Επίσης

Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης (11 π.μ-12 μ.μ), δεινός υποστηρικτής της εντοπιότητας, θα εστιάσει σε χόρτα και βότανα της ελληνικής γης, ενώ στη συνέχεια ο Martin Millouet (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ), pastry chef στο θρυλικό ξενοδοχείο "Ritz" στο Παρίσι και καθηγητής στην "Ecole Ritz Escoffier", θα παρουσιάσει το "Solstice", ένα πολλαπλών στρώσεων επιδόρπιο χωρίς λακτόζη, με έμπνευση από το θερινό και χειμερινό ηλιοστάσιο. Το εστιατόριο "Cantina", στη Σίφνο, ένα από τα τέσσερα που τιμώνται κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα βραβευτεί για το μοναδικό γαστρονομικό concept και τη zero waste φιλοσοφία του (1.30 μ.μ-2 μ.μ), μετά το "Peskesi" και τη "Μαραθιά", που προηγήθηκαν την πρώτη και δεύτερη μέρα του Gastronomy Lab. Το Master class, που θα υλοποιηθεί από το Plat Institute, με τίτλο "Design & Imagination: Καινοτομία, γαστρονομία και κυκλική οικονομία" (2.15 μ.μ-3.15 μ.μ), θα εστιάσει στις πρόσφατες καινοτόμες προσεγγίσεις που συνδυάζουν φουτουρισμό, γαστρονομία και κυκλική οικονομία με εφαρμοσμένες λύσεις για εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία όπως στερεά και αιωρούμενα κοκτέιλ, το παράδειγμα του "Paradiso", κορυφαίου μπαρ στον κόσμο, design και πρακτικές λύσεις για υπολείμματα χυμών, μπύρας και καφέ αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες και 3D εκτυπωτές με πρώτη ύλη τροφικά απόβλητα. Την τρίτη μέρα κλείνει ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας (4.45 μ.μ-5.45 μ.μ), που θα αποδώσει τον ελληνικό χειμώνα με την προσωπική γαστρονομική του ματιά. 

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από το πατατάτο στις μακαρούνες: Τι τρώμε στα νησιώτικα πανηγύρια και γιατί

Στα καζάνια των πανηγυριών σιγοβράζει η πιο αυθεντική γεύση του Αιγαίου, με διαφορετικές παραδόσεις σε κάθε νησί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
15/08/2026

Χαλκιδική εκτός πεπατημένης: 4 ταβέρνες με χαρακτήρα μακριά από τα προφανή

Πέρα από τις διάσημες παραλίες της, η Χαλκιδική κρύβει ταβέρνες με χαρακτήρα, ιστορία και αληθινά καλό φαγητό, σε τέσσερις διευθύνσεις που αξίζουν την παράκαμψη.

Οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό στη Σκόπελο και τα τοπικά προιόντα που πρέπει να δοκιμάσεις

Σκόπελος μέσα από το φαγητό της: φρέσκο ψάρι, παραδοσιακές πίτες, δημιουργικά εστιατόρια, ιστορικές ταβέρνες και τοπικά προϊόντα που αξίζει να ανακαλύψετε.

50 χρόνια Αθηνόραμα: Τα πάλαι ποτέ ασιατικά της Αθήνας που έμοιαζαν με εξωτικά πουλιά

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

Bluegr Hotels & Resorts: Μεγάλα ονόματα της διεθνούς γαστρονομίας δίνουν ραντεβού στην Κρήτη

Οι σεφ που διαμορφώνουν τη σύγχρονη ευρωπαϊκή γαστρονομία έρχονται στην Κρήτη, στην ιστορική La Bouillabaisse, το πρώτο fine dining εστιατόριο του Αγίου Νικολάου.

Μαρίνα Φλοίσβου: 5 στάσεις για φαγητό, ποτό και γλυκό δίπλα στη θάλασσα

Από εστιατόρια με θέα και spots για χαλαρό ποτό, μέχρι παγωτό για το κλείσιμο της βόλτας, ξεχωρίσαμε 5 μαγαζιά στη Μαρίνα Φλοίσβου που αξίζει να βάλετε στη λίστα σας.

Αυτό δεν είναι απλά ένα ακόμη εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα

Έξι τραπέζια πάνω στα βράχια, με τη θάλασσα να χαϊδεύει τα πόδια των θαμώνων και το κάρβουνο να πιάνει το κόκκινο του ηλιοβασιλέματος, χτίζουν το σκηνικό του "Zolotas Beach", πάνω στο οποίο ο Θοδωρής Παπανικολάου στήνει την επιστροφή του στην αθηναϊκή σκηνή με τον καλύτερο τρόπο: επιστρέφοντας στα στοιχειώδη, με εξαιρετική πρώτη ύλη στη φαρέτρα του και τη νοστιμιά της φλόγας στα ατού του.