Gastronomy Lab: Φουτουρισμός, θησαυροί της ελληνικής γης και επιδόρπια χωρίς λακτόζη στο πρόγραμμα της 3ης μέρας

Τι περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα του project θεματικών παρουσιάσεων, που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA;

Κοτέιλ

To project θεματικών παρουσιάσεων με τίτλο "Gastronomy Lab", που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, εστιάζει σε μερικές από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις. 'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας, δίνει το "παρών" στη σκηνή σε ένα δυνατό τεραήμερο με ζωντανές γαστρονομικές επιδείξεις και debates που διεγείρουν σημαντικούς προβληματισμούς για το ρόλο της εστίασης στη διατήρηση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Τι θα δούμε λοιπόν την προτελευταία μέρα στο ειδικά διαμορφωμένο stage του Gastronomy Lab στο Hall 4; 

Διαβάστε Επίσης

Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης (11 π.μ-12 μ.μ), δεινός υποστηρικτής της εντοπιότητας, θα εστιάσει σε χόρτα και βότανα της ελληνικής γης, ενώ στη συνέχεια ο Martin Millouet (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ), pastry chef στο θρυλικό ξενοδοχείο "Ritz" στο Παρίσι και καθηγητής στην "Ecole Ritz Escoffier", θα παρουσιάσει το "Solstice", ένα πολλαπλών στρώσεων επιδόρπιο χωρίς λακτόζη, με έμπνευση από το θερινό και χειμερινό ηλιοστάσιο. Το εστιατόριο "Cantina", στη Σίφνο, ένα από τα τέσσερα που τιμώνται κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα βραβευτεί για το μοναδικό γαστρονομικό concept και τη zero waste φιλοσοφία του (1.30 μ.μ-2 μ.μ), μετά το "Peskesi" και τη "Μαραθιά", που προηγήθηκαν την πρώτη και δεύτερη μέρα του Gastronomy Lab. Το Master class, που θα υλοποιηθεί από το Plat Institute, με τίτλο "Design & Imagination: Καινοτομία, γαστρονομία και κυκλική οικονομία" (2.15 μ.μ-3.15 μ.μ), θα εστιάσει στις πρόσφατες καινοτόμες προσεγγίσεις που συνδυάζουν φουτουρισμό, γαστρονομία και κυκλική οικονομία με εφαρμοσμένες λύσεις για εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία όπως στερεά και αιωρούμενα κοκτέιλ, το παράδειγμα του "Paradiso", κορυφαίου μπαρ στον κόσμο, design και πρακτικές λύσεις για υπολείμματα χυμών, μπύρας και καφέ αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες και 3D εκτυπωτές με πρώτη ύλη τροφικά απόβλητα. Την τρίτη μέρα κλείνει ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας (4.45 μ.μ-5.45 μ.μ), που θα αποδώσει τον ελληνικό χειμώνα με την προσωπική γαστρονομική του ματιά. 

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γεύση υπό σκιάν: 20 ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/07/2024

Κάν’το όπως η Ρόδος! Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που κατάφεραν να κάνουν το νησί προορισμό για τοπική κουζίνα

Το Νησί των Ιπποτών ούτε ντρέπεται ούτε ξεχνά την απολύτως ξεχωριστή τοπική του κουζίνα, φροντίζοντας να την προβάλλει συστηματικά και παντού από την πιο κλασική ως την πιο φίνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Είθε κάποτε αυτή η τάση να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Στις ταβέρνες της Μυκόνου που τρώνε και ντόπιοι και επισκέπτες - κι όμως υπάρχουν!

Ναι, έχει κι από αυτές το νησί των Ανέμων. Και μάλιστα, κάποιες αρκετά αξιόλογες.

"Belle Amie": Για belle vie στο Πασαλιμάνι

Ατμοσφαιρικό και ιστορικό, με τη ρετρό γοητεία του να φέρνει στο προσκήνιο την πυκνή αστική του παράδοση, το σημείο αναφοράς του Πειραιά στρέφει πλώρη για νέες κατακτήσεις, με ζωηρή ενέργεια στη βεράντα και την πλατεία του, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Ο Νίκος Ρούσσος δίνει γεύση στο 'InterContinental Crete'

Ο πολυβραβευμένος σεφ επιμελείται τα μενού στα δύο εστιατόρια του νέου ξενοδοχείου, την ίδια στιγμή που ο κορυφαίος bartender Ηλίας Στεργιόπουλος μεριμνά για όσα μπαίνουν στα ποτήρια.

Αφιέρωμα: Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας | Εστιατόρια και ταβέρνες που δεν χάνουμε στις διακοπές

Το φαγητό είναι από τα κλειδιά των πετυχημένων διακοπών. Πριν ξεκινήσετε για τα νησιά και τις παραλίες δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε.