Gastronomy Lab: Φουτουρισμός, θησαυροί της ελληνικής γης και επιδόρπια χωρίς λακτόζη στο πρόγραμμα της 3ης μέρας

Τι περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα του project θεματικών παρουσιάσεων, που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA;

Κοτέιλ

To project θεματικών παρουσιάσεων με τίτλο "Gastronomy Lab", που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, εστιάζει σε μερικές από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις. 'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας, δίνει το "παρών" στη σκηνή σε ένα δυνατό τεραήμερο με ζωντανές γαστρονομικές επιδείξεις και debates που διεγείρουν σημαντικούς προβληματισμούς για το ρόλο της εστίασης στη διατήρηση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Τι θα δούμε λοιπόν την προτελευταία μέρα στο ειδικά διαμορφωμένο stage του Gastronomy Lab στο Hall 4; 

Διαβάστε Επίσης

Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης (11 π.μ-12 μ.μ), δεινός υποστηρικτής της εντοπιότητας, θα εστιάσει σε χόρτα και βότανα της ελληνικής γης, ενώ στη συνέχεια ο Martin Millouet (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ), pastry chef στο θρυλικό ξενοδοχείο "Ritz" στο Παρίσι και καθηγητής στην "Ecole Ritz Escoffier", θα παρουσιάσει το "Solstice", ένα πολλαπλών στρώσεων επιδόρπιο χωρίς λακτόζη, με έμπνευση από το θερινό και χειμερινό ηλιοστάσιο. Το εστιατόριο "Cantina", στη Σίφνο, ένα από τα τέσσερα που τιμώνται κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα βραβευτεί για το μοναδικό γαστρονομικό concept και τη zero waste φιλοσοφία του (1.30 μ.μ-2 μ.μ), μετά το "Peskesi" και τη "Μαραθιά", που προηγήθηκαν την πρώτη και δεύτερη μέρα του Gastronomy Lab. Το Master class, που θα υλοποιηθεί από το Plat Institute, με τίτλο "Design & Imagination: Καινοτομία, γαστρονομία και κυκλική οικονομία" (2.15 μ.μ-3.15 μ.μ), θα εστιάσει στις πρόσφατες καινοτόμες προσεγγίσεις που συνδυάζουν φουτουρισμό, γαστρονομία και κυκλική οικονομία με εφαρμοσμένες λύσεις για εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία όπως στερεά και αιωρούμενα κοκτέιλ, το παράδειγμα του "Paradiso", κορυφαίου μπαρ στον κόσμο, design και πρακτικές λύσεις για υπολείμματα χυμών, μπύρας και καφέ αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες και 3D εκτυπωτές με πρώτη ύλη τροφικά απόβλητα. Την τρίτη μέρα κλείνει ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας (4.45 μ.μ-5.45 μ.μ), που θα αποδώσει τον ελληνικό χειμώνα με την προσωπική γαστρονομική του ματιά. 

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
09/12/2025

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.

"Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε": Ταξίδι γεύσεων με φόντο την Παλιά Πόλη των Ιωαννίνων

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων, πυροδοτώτησε το ρεύμα των μικρών προσωπικών εστιατορίων στην πόλη.

"Κοντοσώρος": Συνεχίζει επάξια την ελληνική γευστική κληρονομιά στο Ξινό Νερό

Το Ξινό Νερό, το απομακρυσμένο χωριουδάκι της Φλώρινας, μετατράπηκε σε προορισμό για φίλους της καλοφαγίας χάρη στη γευστική μοναδικότητα αυτού του μαγαζιού-διαμάντι.

Το Simul κάνει πάρτι για τα 10 του χρόνια, με burgers και βραβευμένα cocktails

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και το γιορτάζει με ένα ανοιχτό πάρτι για όλους,