Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.

Η πρόσοψη του Balthazar © Balthazar

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βρεθεί κανείς στο "Balthazar" αλλά μάλλον αυτούς τους γνωρίζεις. Το bar restaurant στο νεοκλασικό κτίριο του 1897 έχει εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από ένα all time classic στέκι της πόλης και τα περί της εστίασης δρώμενα σε αυτή εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν εξελίσσεται. 

Και εγένετο "Penthouse"

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο "Balthazar" ονομάζεται "Penthouse" και έκανε πρεμιέρα στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου. Λειτουργεί στο δεύτερο όροφο του δημοφιλούς σημείου στην οδό Τσόχα, σαν αυτόνομο μαγαζί και με δική του ξεχωριστή αισθητική, σερβίροντας το μενού που είναι διαθέσιμο στο βασικό section του bar restaurant και φέρει, ασφαλώς, την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια. Ο εν λόγω χώρος διαθέτει dining, lounge και μπαρ areas και προς το παρόν λειτουργεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 19.30.

Η νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή ωστόσο δείχνει αεικίνητη αυτό το διάστημα. Μετά το opening του νέου, κομψού και νόστιμου "Izakaya" στη Λουκιανού, έχει στα σκαριά ένα ακόμη project, που θα δώσει ξανά πνοή στο σημείο που κάποτε φιλοξενούσε το "Kitty Cat" και το "Dybbuk". Στον αριθμό 7 της Σταδίου αναμένεται -σύμφωνα πάντοτε με τις έως τώρα πληροφορίες- προς τα τέλη Μαρτίου/ αρχές Απριλίου ένα concept με ασιατικό προσανατολισμό στο γευστικό κομμάτι αλλά και σε εκείνο της αισθητικής, σε συνεργασία με μία ακόμη πολύ αξιόλογη ομάδα επιχειρηματιών.

Περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Balthazar

Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.