Τα "προσεχώς" του "Pelagos"

Τρεις αφορμές για να βρεθείς στο βραβευμένο εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace" το αμέσως επόμενο διάστημα.

'Pelagos'

Το "Pelagos", το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο, αποτελεί από μόνο του έναν σημαντικό λόγο ώστε να βρεθεί κάποιος σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της αθηναϊκής Ριβιέρας και το "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens". Οι γαστρονομικοί θησαυροί του δε σταματούν στιγμή να εμπλουτίζονται όπως άλλωστε μαρτυρά και η γκάμα των "προσεχώς" σε αυτό. 

Friends of Pelagos, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και Artisan Winter Menus

Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2023, το δημοφιλές concept 'Friends of Pelagos' επιστρέφει, με τον σεφ Luca Piscazzi να ξανασμίγει με τον Γάλλο μαέστρο της κουζίνας, Maxime Gilbert ("Écriture" στο Χονγκ Κονγκ) για μια απολαυστική γαστρονομική συνεργασία μεταξύ των δύο πρώην συναδέλφων. 

Έχοντας διακριθεί ως "Σεφ της Χρονιάς" από την South China Morning Post για το 2021-2022, ο Gilbert είχε συνεργαστεί με τον Piscazzi στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο "Amber" του ξενοδοχείου "The Landmark Mandarin Oriental", στο Χονγκ Κονγκ.

Στη συνέχεια, ίδρυσε το εστιατόριο "Écriture" στο Χονγκ Κονγκ: ένα γαλλικό εστιατόριο-φαινόμενο εκλεκτής εστίασης που έλαβε δύο αστέρια Michelin στους πρώτους οκτώ μήνες λειτουργίας του. Μόνο για αυτές τις δύο νύχτες του Φεβρουαρίου, το εκθαμβωτικό μενού Piscazzi-Gilbert επιδεικνύει την τέχνη αυτών των δύο κορυφαίων σεφ.

Συνεχίζοντας μέσα στον Φεβρουάριο και για την 14η ημέρα του μηνός, το "Pelagos" τιμά την γιορτή των ερωτευμένων με ένα special menu έξι πιάτων, που θα πλαισιωθεί ασφαλώς με τη  ρομαντική θέα της αθηναϊκής Ριβιέρας (η τιμή για το Valentine’s Menu είναι €125/άτομο, με ένα ποτήρι Champagne Rose για τον καθένα). 

> Διάβασε ακόμη: Τρώγοντας στο 'Ekiben Kitchen', χαζεύοντας στο 'Ikigai Μarket'

Επιδεικνύοντας την κουζίνα της παιδικής του ηλικίας στην Ιταλία και τις δεξιότητες της γαλλικής κληρονομιάς που απέκτησε κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής διεθνούς καριέρας, τα Winter Menus του σεφ Luca Piscazzi συνδυάζουν παραδοσιακές τεχνικές με εκπληκτικά συστατικά για μια δημιουργική γαστρονομική περιπέτεια.

Δύο επιλογές μενού επτά πιάτων –το 180° Land και το 180° Sea– απογειώνουν πρωτοποριακά τα κλασικά αγαπημένα χειμωνιάτικα, όπως το bourguignon και το foie gras, ενώ το 360° Chef’s Menu με εννέα πιάτα ενώνει τα καλύτερα στοιχεία των δύο άλλων μενού για την απόλυτη χειμερινή surf and turf ανακάλυψη. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.