Το "Prac•sitele" θα γίνει το νέο ιταλικό hit του κέντρου

Στην Πραξιτέλους και το ολοκαίνουριο feelgood σημείο, για κορυφαία πίτσα, προσεγμένη pasta και aperitivi.

Το ιταλικό εστιατόριο Prac•sitele στο κέντρο της Αθήνας © Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

"Veni, Vidi, Amavi" (ή ελληνιστί 'Ήρθες, είδες, αγάπησες') σε "προειδοποιεί" η επιγραφή της εξωτερικής πινακίδας στο all day bar restaurant, στη γωνία της Πραξιτέλους ακριβώς πριν την πλατεία Καρύτση. Και πράγματι, το 'Prac•sitele' είναι όμορφο, μαγνητίζει με την upscale διακόσμησή του που λειτουργεί ορθά, παράλληλα με το γενικότερα χαλαρό περιβάλλον. Είναι από εκείνα τα μέρη που κάτι σου κάνουν με την πρώτη ματιά, με την πρώτη επίσκεψη. 

Όχι ένα ακόμη ιταλικό

Οι πολύ δραστήριοι τους τελευταίους μήνες Ηλίας Ανθίδης και Σπύρος Κερκύρας επέλεξαν τον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου "Belle Epoque Suites" για να παρουσιάσουν το νέο τους 'παιδί', που μετρά λίγα 24ωρα ζωής: Ένα κομψό σποτ, με ανοιχτόκαρδα χρώματα, μαρμάρινα τραπέζια, έναν 'κήπο' σε τοίχους και κολόνες, πολύ ταιριαστό μουσικό χαλί και μάλιστα στη σωστή ένταση και μία κουζίνα που μιλά άπταιστα ιταλικά.

Το ιταλικό εστιατόριο Prac•sitele στο κέντρο της Αθήνας 4
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Για την τελευταία και κυρίως για όσα βγαίνουν από αυτήν, φροντίζει ο σεφ Βασίλης Παύλος (που γνωρίζουμε από το "42"), με το μενού να κάνει focus στην πίτσα (και την pinsa) και την pasta, δίχως όμως να περιορίζεται εκεί. 

Το ιταλικό εστιατόριο Prac•sitele στο κέντρο της Αθήνας 2
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η κριτσανιστή, κυψελωτή και πανάλαφρη ζύμη καταφθάνει από τον φούρνο-έργο τέχνης, κεντημένο με πλακάκια στα χρώματα της ιταλικής σημαίας -που πιθανότατα έχεις δοκιμάσει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν και στο "Pizza dal Professore"- σε 5 εκδοχές, με must taste τις Burratina (με mortadella al pistacchio, πέστο φιστίκι Αιγίνης και βαλεριάνα) και San Daniele (ντομάτα San Marzano, μοτσαρέλα fior di latte, προσούτο San Daniele 24μηνης ωρίμανσης). 

Το ιταλικό εστιατόριο Prac•sitele στο κέντρο της Αθήνας 5
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το ιταλικό εστιατόριο Prac•sitele στο κέντρο της Αθήνας 3
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το ιταλικό εστιατόριο Prac•sitele στο κέντρο της Αθήνας 1
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Στην pasta ακολουθούνται κλασικές κατευθύνσεις (τόσο σε σπαγγέτι, λιγκουίνι, ριγκατόνι όσο και σε ριζότι) ενώ το ίδιο ισχύει και τα ορεκτικά, όπου παίζουν από μπρουσκέτες και πλατό μέχρι λαζάνια ραγού με μοσχαρίσια ουρά. Περνώντας στα κυρίως, τόσο τα μοσχαρίσια μάγουλα με φρέγκολα όσο και η κοτολέτα Milanese διακρίνονται από πληθωρικότητα και νοστιμιά.

Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται από μία -υπό διαμόρφωση ακόμη- λίστα κρασιών με ελληνικές και ιταλικές ετικέτες καθώς και μία αρκετά ενδιαφέρουσα λίστα cocktails, που ακολουθεί (στο μεγαλύτερο μέρος της) τη λογική του aperitivo.

Έχει ωραίο αέρα και ατμόσφαιρα το 'Prac•sitele' και κάτι μου  λέει πως γρήγορα θα εξελιχθεί σε μία πολύ δημοφιλή comfort επιλογή για καφέ, ποτό και -κυρίως- φαγητό για όσους περνούν τακτικά από το κέντρο.


Info

Πραξιτέλους 7, Αθήνα
Τηλ. 210 7000720

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/05/2025

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Όλα τα εστιατορικά νέα των νησιών γι' αυτό το καλοκαίρι

Σαλπάρουμε για τα ελληνικά πελάγη της γεύσης, με καπετάνιους τους σεφ που θα νοστιμίσουν το θέρος.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Πάρτι με spritz και πίτσες στο κέντρο

Με την υπογραφή του Louza και του Mozz:art.

Πώς μεταφράζεται η γαστροταβέρνα Θεσσαλονίκης στα αθηναϊκά;

Το "Σεράμικο" του Κεραμεικού έχει μια πολύ καλή απάντηση, το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου", δηλαδή, που μιξάρει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς. Διαβάστε την κριτική μας!

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;