Το "Prac•sitele" θα γίνει το νέο ιταλικό hit του κέντρου

Στην Πραξιτέλους και το ολοκαίνουριο feelgood σημείο, για κορυφαία πίτσα, προσεγμένη pasta και aperitivi.

Το ιταλικό εστιατόριο Prac•sitele στο κέντρο της Αθήνας © Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

"Veni, Vidi, Amavi" (ή ελληνιστί 'Ήρθες, είδες, αγάπησες') σε "προειδοποιεί" η επιγραφή της εξωτερικής πινακίδας στο all day bar restaurant, στη γωνία της Πραξιτέλους ακριβώς πριν την πλατεία Καρύτση. Και πράγματι, το 'Prac•sitele' είναι όμορφο, μαγνητίζει με την upscale διακόσμησή του που λειτουργεί ορθά, παράλληλα με το γενικότερα χαλαρό περιβάλλον. Είναι από εκείνα τα μέρη που κάτι σου κάνουν με την πρώτη ματιά, με την πρώτη επίσκεψη. 

Όχι ένα ακόμη ιταλικό

Οι πολύ δραστήριοι τους τελευταίους μήνες Ηλίας Ανθίδης και Σπύρος Κερκύρας επέλεξαν τον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου "Belle Epoque Suites" για να παρουσιάσουν το νέο τους 'παιδί', που μετρά λίγα 24ωρα ζωής: Ένα κομψό σποτ, με ανοιχτόκαρδα χρώματα, μαρμάρινα τραπέζια, έναν 'κήπο' σε τοίχους και κολόνες, πολύ ταιριαστό μουσικό χαλί και μάλιστα στη σωστή ένταση και μία κουζίνα που μιλά άπταιστα ιταλικά.

Το ιταλικό εστιατόριο Prac•sitele στο κέντρο της Αθήνας 4
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Για την τελευταία και κυρίως για όσα βγαίνουν από αυτήν, φροντίζει ο σεφ Βασίλης Παύλος (που γνωρίζουμε από το "42"), με το μενού να κάνει focus στην πίτσα (και την pinsa) και την pasta, δίχως όμως να περιορίζεται εκεί. 

Το ιταλικό εστιατόριο Prac•sitele στο κέντρο της Αθήνας 2
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η κριτσανιστή, κυψελωτή και πανάλαφρη ζύμη καταφθάνει από τον φούρνο-έργο τέχνης, κεντημένο με πλακάκια στα χρώματα της ιταλικής σημαίας -που πιθανότατα έχεις δοκιμάσει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν και στο "Pizza dal Professore"- σε 5 εκδοχές, με must taste τις Burratina (με mortadella al pistacchio, πέστο φιστίκι Αιγίνης και βαλεριάνα) και San Daniele (ντομάτα San Marzano, μοτσαρέλα fior di latte, προσούτο San Daniele 24μηνης ωρίμανσης). 

Το ιταλικό εστιατόριο Prac•sitele στο κέντρο της Αθήνας 5
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το ιταλικό εστιατόριο Prac•sitele στο κέντρο της Αθήνας 3
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το ιταλικό εστιατόριο Prac•sitele στο κέντρο της Αθήνας 1
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Στην pasta ακολουθούνται κλασικές κατευθύνσεις (τόσο σε σπαγγέτι, λιγκουίνι, ριγκατόνι όσο και σε ριζότι) ενώ το ίδιο ισχύει και τα ορεκτικά, όπου παίζουν από μπρουσκέτες και πλατό μέχρι λαζάνια ραγού με μοσχαρίσια ουρά. Περνώντας στα κυρίως, τόσο τα μοσχαρίσια μάγουλα με φρέγκολα όσο και η κοτολέτα Milanese διακρίνονται από πληθωρικότητα και νοστιμιά.

Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται από μία -υπό διαμόρφωση ακόμη- λίστα κρασιών με ελληνικές και ιταλικές ετικέτες καθώς και μία αρκετά ενδιαφέρουσα λίστα cocktails, που ακολουθεί (στο μεγαλύτερο μέρος της) τη λογική του aperitivo.

Έχει ωραίο αέρα και ατμόσφαιρα το 'Prac•sitele' και κάτι μου  λέει πως γρήγορα θα εξελιχθεί σε μία πολύ δημοφιλή comfort επιλογή για καφέ, ποτό και -κυρίως- φαγητό για όσους περνούν τακτικά από το κέντρο.


Info

Πραξιτέλους 7, Αθήνα
Τηλ. 210 7000720

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το νέο μενού στο 'Sense' διαβάζει την ελληνική γαστρονομία από τις ρίζες της

Ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος παρουσιάζει μια πρόταση που μοιάζει με μελέτη της ελληνικής γαστρονομικής εξέλιξης μέσα στο χρόνο.

Comfort γεύσεις α λα γκρεκ: Η τάση που αγαπάμε στα τραπέζια της Αθήνας

Φαγητά της αστικής και της τοπικής μας κουζίνας γεμίζουν πλέον σταθερά τα μενού της πόλης με γεύσεις μνήμης που χαίρεσαι ν΄απολαμβάνεις, κι εδώ σταχυολογούμε κάποιες που θα μας έκαναν να επιστρέψουμε.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Το αρμενοβίλ και η επιστροφή των ρετρό γλυκών στην Αθήνα

Το θεσσαλονικιώτικο hit γλύκισμα φιγουράρει όλο και συχνότερα στα επιδόρπια των εστιατορίων, ενώ μια τάση επανόδου αγαπημένων desserts αχνοφαίνεται στον ορίζοντα και τυχαίνει θερμής υποδοχής.

Σουβλάκι με ψάρι ημέρας και άλλες θαλασσινές συγκινήσεις, στου Ρέντη

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας βρίσκεται αρκετά πιο μακριά από το νερό, σε ένα εστιατόριο που αξίζει την προσοχή σου.

Η Αθήνα γιορτάζει με νόστιμο τρόπο το Thanksgiving

Απόλαυσε την Ημέρα των Ευχαριστιών με τον πιο νόστιμο τρόπο σε κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια.