Arnaud Bignon και Akrame Benallal για ένα 4 hands dinner στη Σπονδή

Ο Executive Chef του πολυβραβευμένου εστιατορίου και η μπριγάδα του, υποδέχονται τον σεφ Akrame Benallal, σεφ και ιδιοκτήτη του μισελενάτου «Akrame» στο Παρίσι.

Σπονδή

Το πρώτο γαστρονομικό δείπνο συνεργασίας της νέας χρονιάς στη Σπονδή πραγματοποιείται στις 22 Ιανουαρίου με καλεσμένο τον γαλλικής καταγωγής σεφ Akrame Benallal.

Η κουζίνα του Benallal, διαμορφώνεται από τα καθημερινά εποχιακά και τοπικά προϊόντα που έχει στη διάθεσή του ενώ παρουσιάζει τη γεύση των παιδικών του αναμνήσεων στην Αλγερία, αλλά και όσα έχει αποκομίσει από την επαγγελματική του εμπειρία στη Γαλλία. Ο ίδιος, σε περιγραφή του μαγειρικου του σκεπτικού αναφέρει ότι "η μαγειρική είναι σαν τη ζωή, εξελισσόμαστε και δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Τα μενού μου αλλάζουν κάθε μέρα, ανάλογα με τη διάθεση και την έμπνευση, δεν ακολουθώ τις τρέχουσες τάσεις, μόνο η διαίσθηση καθοδηγεί τη γεύση μου". O Benallal Akrame έζησε τα πρώτα 13 χρόνια του στην Αλγερία και το ενεργητικό του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επιμέλεια πληθώρας εστιατορικών projects σε Γαλλία και άλλες χώρες, με πιο αντιπροσωπευτικά το "Atelier Vivanda", το steak-bistro concept του που ξεκίνησε στο Παρίσι και επεκτάθηκε σε αρκετά σημεία στην πόλη, βγαίνοντας και εκτός συνόρων, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μπακού και το "Shirvan Café Métisse", όπου απέδωσε μοντέρνα έκφραση στο Δρόμο του Μεταξιού. Η μαγειρική του εκτιμήθηκε και από τους επιθεωρητές του οδηγού Michelin (το εστιατόριό του "Akrame" στο Παρίσι έχει ένα αστέρι Michelin) και του έγκριτου "Gault & Millau" που το 2011 τον βράβευσε ως "Grand de Demain" (Ανερχόμενο Αστέρι) απονέμοντάς του και το Βραβείο της Γαστρονομικής Ανακάλυψης της Χρονιάς. 

Το μενού της βραδιάς στη "Σπονδή" περιλαμβάνει πιάτα όπως μπακαλιάρο με νόρι, πράσινο shiso και αγγούρι, καβούρι με φουά γκρα και καφέ, νιόκι με μοσχάρι, λεμόνι και μέλι, μπαρμπούνι με μαύρη ελιά και ούζο και κοστίζει 200€ ανά άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα μητροπολιτικό bar restaurant με ελληνική ψυχή στον Πειραιά

Προορισμός εκλεκτής καλοφαγίας για όσους βολτάρουν στο μεγάλο λιμάνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/12/2025

'Sanchez' χωρίς το 'Dirty' στο Ψυχικό

Η συνύπαρξη γαστρονομίας, ποτού και ψυχαγωγίας καθιστά το δημοφιλές σημείο του Ψυχικού έναν από τους πιο ελκυστικούς μεξικάνικους προορισμούς της πόλης - πλέον, πιο cozy από ποτέ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Κατσικίσιο τυρί με κερήθρα και αγουρέλαιο στο 'Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μια ανανεωμένη γαστρονομική εμπειρία στο eclectic eatery του κέντρου

Ο αξιόλογος σεφ Νίκος Ζέρβος παρουσιάζει ένα νέο μενού με άποψη και νοστιμιά.

Στο "Sea You Restaurant- Mezeri" η γειτονιά ξαναζεί και η θάλασσα παρτάρει

Κοσμικά party vibes, ψαροφαγική αίσθηση και μια όρεξη... να λερωθούμε στο Κολωνάκι.

Στο βασίλειο της "Δούκισσας", όλοι υποκλίνονται στους εξαιρετικούς μεζέδες

Στην προσεγμένη και κομψή "Δούκισσα", η μεζεδοκατάνυξη ισορροπεί ανάμεσα στο ρουστίκ και το μοντέρνο αλλά το κάνει εντός μιας value for money σχέσης.