Arnaud Bignon και Akrame Benallal για ένα 4 hands dinner στη Σπονδή

Ο Executive Chef του πολυβραβευμένου εστιατορίου και η μπριγάδα του, υποδέχονται τον σεφ Akrame Benallal, σεφ και ιδιοκτήτη του μισελενάτου «Akrame» στο Παρίσι.

Σπονδή

Το πρώτο γαστρονομικό δείπνο συνεργασίας της νέας χρονιάς στη Σπονδή πραγματοποιείται στις 22 Ιανουαρίου με καλεσμένο τον γαλλικής καταγωγής σεφ Akrame Benallal.

Η κουζίνα του Benallal, διαμορφώνεται από τα καθημερινά εποχιακά και τοπικά προϊόντα που έχει στη διάθεσή του ενώ παρουσιάζει τη γεύση των παιδικών του αναμνήσεων στην Αλγερία, αλλά και όσα έχει αποκομίσει από την επαγγελματική του εμπειρία στη Γαλλία. Ο ίδιος, σε περιγραφή του μαγειρικου του σκεπτικού αναφέρει ότι "η μαγειρική είναι σαν τη ζωή, εξελισσόμαστε και δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Τα μενού μου αλλάζουν κάθε μέρα, ανάλογα με τη διάθεση και την έμπνευση, δεν ακολουθώ τις τρέχουσες τάσεις, μόνο η διαίσθηση καθοδηγεί τη γεύση μου". O Benallal Akrame έζησε τα πρώτα 13 χρόνια του στην Αλγερία και το ενεργητικό του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επιμέλεια πληθώρας εστιατορικών projects σε Γαλλία και άλλες χώρες, με πιο αντιπροσωπευτικά το "Atelier Vivanda", το steak-bistro concept του που ξεκίνησε στο Παρίσι και επεκτάθηκε σε αρκετά σημεία στην πόλη, βγαίνοντας και εκτός συνόρων, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μπακού και το "Shirvan Café Métisse", όπου απέδωσε μοντέρνα έκφραση στο Δρόμο του Μεταξιού. Η μαγειρική του εκτιμήθηκε και από τους επιθεωρητές του οδηγού Michelin (το εστιατόριό του "Akrame" στο Παρίσι έχει ένα αστέρι Michelin) και του έγκριτου "Gault & Millau" που το 2011 τον βράβευσε ως "Grand de Demain" (Ανερχόμενο Αστέρι) απονέμοντάς του και το Βραβείο της Γαστρονομικής Ανακάλυψης της Χρονιάς. 

Το μενού της βραδιάς στη "Σπονδή" περιλαμβάνει πιάτα όπως μπακαλιάρο με νόρι, πράσινο shiso και αγγούρι, καβούρι με φουά γκρα και καφέ, νιόκι με μοσχάρι, λεμόνι και μέλι, μπαρμπούνι με μαύρη ελιά και ούζο και κοστίζει 200€ ανά άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μπουφές την Κυριακή: Ταρατσάτο brunch με θέα Ακρόπολη στο Rodopou & Beyond

Το εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue μας συστήνει τη δική του εκδοχή brunch, σε συνδυασμό με φανταστική θέα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.