Το "Da Bruno" δεν έπαψε ποτέ να είναι ένα ιταλιάνικο σουξέ

Το εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου εξακολουθεί να συναρπάζει τους τιφόζι της γεύσης, με επικεφαλής πια στην κουζίνα του την Κυριακή Φωτοπούλου.

Τα paccheri con Guancia στο Da Bruno

Προφανώς και γνωρίζεις το "Da Bruno", που για σχεδόν 4 δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την -πάλαι ποτέ- "Little Italy" του Παλαιού Φαλήρου αλλά γενικότερα για το ιταλόφωνο γευστικό τερέν της εστιατορικής Αθήνας. Το δημοφιλές εστιατόριο της Αγίου Αλεξάνδρου, με την πάντοτε κομψή σάλα αλλά και μία όμορφα ανανεωμένη αυλή, παραμένει αγαπημένη επιλογή για τους τιφόζι της γαστρονομικής κουλτούρας της γείτονος χώρας. Παράλληλα, φροντίζει να φρεσκάρεται, προσδίδοντας νέο ενδιαφέρον σε κάθε επίσκεψη σε αυτό για τους παλιούς του φίλους αλλά και μία αφορμή για να δημιουργήσει καινούριους. 

Νέα σεφ, νέο μενού

Η Κυριακή Φωτοπούλου είναι αυτή που κρατά τα ηνία της κουζίνας του "Da Bruno" από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου. Παρότι έως τώρα δραστηριοποιούταν ως επί το πλείστον στην ελληνική κουζίνα και το πάντρεμά της με το κρασί, αντιμετώπισε ως πρόκληση την ελκυστική -όπως η ίδια σημειώνει- προοπτική ενός τέτοιου project και μάλιστα σε ένα απαιτητικό τερέν.

Εστιατόριο Da Bruno νέο μενού 2

Στα τέλη του ίδιου μήνα παρουσίασε το νέο μενού, που πατά σε στέρεες ιταλικές βάσεις, έχοντας έντονο το touch της σεφ και τις επιρροές της από τα σημαντικά επαγγελματικά πόστα του παρελθόντος της (μεταξύ άλλων "Funky Gourmet", "By the Glass" ενώ τη συναντάς επίσης στα εστιατόρια των οινοποιείων "Κτήμα Κυρ Γιάννη" στη Νάουσα και "Κτήμα Σιγάλα", στη Σαντορίνη).Η σεφ Φωτοπούλου μάλιστα φροντίζει να υπάρχουν τακτικά προσθήκες στη λίστα αλλά και ενδιαφέροντα πιάτα ημέρας. 

Εστιατόριο Da Bruno νέο μενού 1

Εστιατόριο Da Bruno νέο μενού 4

Προτάσεις όπως η burrata panzanella με ψητά ντοματίνια, σπιτικά κρουτόν από φοκάτσια, βασιλικό και μελιτζάνα ή η gazpacho με παστό φιλέτο τσιπούρας και τουρσί αγγουριού είναι εξαιρετικά πειστικές αποδείξεις πως οι ποιοτικές πρώτες ύλες και η μοντέρνα μαγειρική αντίληψη δεν έπαψαν στιγμή να είναι ενσωματωμένες στο DNA του "Da Bruno". 

Προχωρώντας στα ενδότερα του μενού, είναι ξεκάθαρη η προσήλωση στα φρέσκα ζυμαρικά, που εκπροσωπούνται θαυμάσια με ένα πιάτο σαν τα paccheri con Guancia - η παραδοσιακή ναπολιτάνικη pasta συναντά σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με κρέμα παρμεζάνας.

Εστιατόριο Da Bruno νέο μενού 3

Da Bruno κολάζ πιάτων

Στα must taste θα συμπεριελάμβανα και το φιλέτο μπακαλιάρου, σε καπονάτα μελιτζάνας με σταφίδα, κουκουνάρι και λεμονόχορτο, ενώ καμία επίσκεψη εδώ δε θεωρείται ολοκληρωμένη δίχως το all time classic τιραμισού. Η γκάμα των κρασιών -ιταλικός, ελληνικός και νεοκοσμίτικος αμπελώνας- προστίθεται ασφαλώς στα plus. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/04/2024

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.