Gastronomy Wednesdays στο Athénée με guest chef τον Γιάννη Κιόρογλου

Οι «Gastronomy Wednesdays», μια σειρά από γαστρονομικές βραδιές όπου η σκυτάλη της κουζίνας παραδίδεται σε καλεσμένους καταξιωμένους σεφ, συνεχίζονται στο κομψό αθηναϊκό πόστο με επόμενο καλεσμένο τον Γιάννη Κιόρογλου, σεφ του κοσμοπολίτικου "La Guerite" στις Κάννες.

Γιάννης Κιόρογλου

Τo Athénée συνεχίζει τις βραδιές γαστρονομίας, στις οποίες οι θαμώνες του ανταποκρίθηκαν θερμά σε προηγούμενες διοργανώσεις, με προσκεκλημένους καταξιωμένους σεφ να μαγειρεύουν για μία βραδιά ένα ειδικό μενού.

Επόμενος καλεσμένος τωv "Gastronomy Wednesdays” στις 26 Οκτωβρίου είναι ο Γιάννης Κιόρογλου, σεφ μεταξύ άλλων του φημισμένου κοσμοπολίτικου εστιατορίου "La Guérite" στις Κάννες. Η κουζίνα του είναι ένα εξαιρετικό δείγμα κομψής μαγειρικής με γεμάτες γεύσεις και άρτια τεχνική, την έχω δοκιμάσει και στην έδρα του και προσυπογράφω την ποιότητα της γαστρονομικής του γραφής. Αποτυπώνει με επιτυχία τη θερινή joie de vivre σε όλο της το μεγαλείο σε πιάτα με λεπτεπίλεπτες γεύσεις, εντάσεις και ξεκάθαρο μεσογειακό χαρακτήρα.

Ο Γιάννης Κιόρογλου έχει θητεύσει σε εστιατόρια ηχηρών ονομάτων της παγκόσμιας μαγειρικής σκηνής. Ενδεικτικά αναφέρω τα "Martin Berasategui Restaurant", "Quique Dacosta Restaurant" και "Konstantin Filippou Restaurant" ενώ στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το "Etrusco", το "Water" του ξενοδοχείου Asterias Suites, το αθηναϊκό "Hytra", το "Mylos" στη Σαντορίνη, το "Salvia" του Aristi Mountain Resort & Villas στα Ζαγοροχώρια. Από το 2013 που ανέλαβε την κουζίνα του εστιατορίου "La Guérite" στο νησί Île Sainte-Marguerite στις Κάννες, κέρδισε τις εντυπώσεις σημαντικών προσωπικοτήτων όπως ο Αλβέρτος του Μονακό αλλά και του διεθνούς jet set όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, η Μαριόν Κοτιγιάρ, η Μπιγιονσέ, ο Έλτον Τζον και η λίστα συνεχίζεται...

Έχοντας καταφέρει να εξελίξει το εν λόγω εστιατόριο σε σημείο αναφοράς της Κυανής Ακτής, πλέον συνεργάζεται ως Executive / Consultant Chef με τα εστιατόρια La Guérite Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική), La Guérite στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, Medusa Restaurant / Cabaret / Club στις Κάννες Γαλλίας, Victoria Paris Restaurant στο Παρίσι Γαλλίας, Victoria Restaurant στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, Shellona Greek Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική).

Menu degustation
Pissaladierè
Greek toast 
Γαρίδες Κοιλάδας, νερό ντομάτας, αχλάδι, σαφράν
Χριστόψαρο με μανιτάρια, βερίκοκο, καρύδια
Μαύρος χοίρος με ριζότο σέλερι, καφέ και φουντούκια
Humus
Φθινοπωρινές γεύσεις
Mignardises

Degustation menu: 65€
Degustation menu with wine pairing: 85€

Κρατήσεις: 210 3251430

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.