
Τo Athénée συνεχίζει τις βραδιές γαστρονομίας, στις οποίες οι θαμώνες του ανταποκρίθηκαν θερμά σε προηγούμενες διοργανώσεις, με προσκεκλημένους καταξιωμένους σεφ να μαγειρεύουν για μία βραδιά ένα ειδικό μενού.
Επόμενος καλεσμένος τωv "Gastronomy Wednesdays” στις 26 Οκτωβρίου είναι ο Γιάννης Κιόρογλου, σεφ μεταξύ άλλων του φημισμένου κοσμοπολίτικου εστιατορίου "La Guérite" στις Κάννες. Η κουζίνα του είναι ένα εξαιρετικό δείγμα κομψής μαγειρικής με γεμάτες γεύσεις και άρτια τεχνική, την έχω δοκιμάσει και στην έδρα του και προσυπογράφω την ποιότητα της γαστρονομικής του γραφής. Αποτυπώνει με επιτυχία τη θερινή joie de vivre σε όλο της το μεγαλείο σε πιάτα με λεπτεπίλεπτες γεύσεις, εντάσεις και ξεκάθαρο μεσογειακό χαρακτήρα.
Ο Γιάννης Κιόρογλου έχει θητεύσει σε εστιατόρια ηχηρών ονομάτων της παγκόσμιας μαγειρικής σκηνής. Ενδεικτικά αναφέρω τα "Martin Berasategui Restaurant", "Quique Dacosta Restaurant" και "Konstantin Filippou Restaurant" ενώ στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το "Etrusco", το "Water" του ξενοδοχείου Asterias Suites, το αθηναϊκό "Hytra", το "Mylos" στη Σαντορίνη, το "Salvia" του Aristi Mountain Resort & Villas στα Ζαγοροχώρια. Από το 2013 που ανέλαβε την κουζίνα του εστιατορίου "La Guérite" στο νησί Île Sainte-Marguerite στις Κάννες, κέρδισε τις εντυπώσεις σημαντικών προσωπικοτήτων όπως ο Αλβέρτος του Μονακό αλλά και του διεθνούς jet set όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, η Μαριόν Κοτιγιάρ, η Μπιγιονσέ, ο Έλτον Τζον και η λίστα συνεχίζεται...
Έχοντας καταφέρει να εξελίξει το εν λόγω εστιατόριο σε σημείο αναφοράς της Κυανής Ακτής, πλέον συνεργάζεται ως Executive / Consultant Chef με τα εστιατόρια La Guérite Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική), La Guérite στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, Medusa Restaurant / Cabaret / Club στις Κάννες Γαλλίας, Victoria Paris Restaurant στο Παρίσι Γαλλίας, Victoria Restaurant στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, Shellona Greek Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική).
Menu degustation
Pissaladierè
Greek toast
Γαρίδες Κοιλάδας, νερό ντομάτας, αχλάδι, σαφράν
Χριστόψαρο με μανιτάρια, βερίκοκο, καρύδια
Μαύρος χοίρος με ριζότο σέλερι, καφέ και φουντούκια
Humus
Φθινοπωρινές γεύσεις
Mignardises
Degustation menu: 65€
Degustation menu with wine pairing: 85€
Κρατήσεις: 210 3251430