Gastronomy Wednesdays στο Athénée με guest chef τον Γιάννη Κιόρογλου

Οι «Gastronomy Wednesdays», μια σειρά από γαστρονομικές βραδιές όπου η σκυτάλη της κουζίνας παραδίδεται σε καλεσμένους καταξιωμένους σεφ, συνεχίζονται στο κομψό αθηναϊκό πόστο με επόμενο καλεσμένο τον Γιάννη Κιόρογλου, σεφ του κοσμοπολίτικου "La Guerite" στις Κάννες.

Γιάννης Κιόρογλου

Τo Athénée συνεχίζει τις βραδιές γαστρονομίας, στις οποίες οι θαμώνες του ανταποκρίθηκαν θερμά σε προηγούμενες διοργανώσεις, με προσκεκλημένους καταξιωμένους σεφ να μαγειρεύουν για μία βραδιά ένα ειδικό μενού.

Επόμενος καλεσμένος τωv "Gastronomy Wednesdays” στις 26 Οκτωβρίου είναι ο Γιάννης Κιόρογλου, σεφ μεταξύ άλλων του φημισμένου κοσμοπολίτικου εστιατορίου "La Guérite" στις Κάννες. Η κουζίνα του είναι ένα εξαιρετικό δείγμα κομψής μαγειρικής με γεμάτες γεύσεις και άρτια τεχνική, την έχω δοκιμάσει και στην έδρα του και προσυπογράφω την ποιότητα της γαστρονομικής του γραφής. Αποτυπώνει με επιτυχία τη θερινή joie de vivre σε όλο της το μεγαλείο σε πιάτα με λεπτεπίλεπτες γεύσεις, εντάσεις και ξεκάθαρο μεσογειακό χαρακτήρα.

Ο Γιάννης Κιόρογλου έχει θητεύσει σε εστιατόρια ηχηρών ονομάτων της παγκόσμιας μαγειρικής σκηνής. Ενδεικτικά αναφέρω τα "Martin Berasategui Restaurant", "Quique Dacosta Restaurant" και "Konstantin Filippou Restaurant" ενώ στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το "Etrusco", το "Water" του ξενοδοχείου Asterias Suites, το αθηναϊκό "Hytra", το "Mylos" στη Σαντορίνη, το "Salvia" του Aristi Mountain Resort & Villas στα Ζαγοροχώρια. Από το 2013 που ανέλαβε την κουζίνα του εστιατορίου "La Guérite" στο νησί Île Sainte-Marguerite στις Κάννες, κέρδισε τις εντυπώσεις σημαντικών προσωπικοτήτων όπως ο Αλβέρτος του Μονακό αλλά και του διεθνούς jet set όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, η Μαριόν Κοτιγιάρ, η Μπιγιονσέ, ο Έλτον Τζον και η λίστα συνεχίζεται...

Έχοντας καταφέρει να εξελίξει το εν λόγω εστιατόριο σε σημείο αναφοράς της Κυανής Ακτής, πλέον συνεργάζεται ως Executive / Consultant Chef με τα εστιατόρια La Guérite Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική), La Guérite στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, Medusa Restaurant / Cabaret / Club στις Κάννες Γαλλίας, Victoria Paris Restaurant στο Παρίσι Γαλλίας, Victoria Restaurant στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, Shellona Greek Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική).

Menu degustation
Pissaladierè
Greek toast 
Γαρίδες Κοιλάδας, νερό ντομάτας, αχλάδι, σαφράν
Χριστόψαρο με μανιτάρια, βερίκοκο, καρύδια
Μαύρος χοίρος με ριζότο σέλερι, καφέ και φουντούκια
Humus
Φθινοπωρινές γεύσεις
Mignardises

Degustation menu: 65€
Degustation menu with wine pairing: 85€

Κρατήσεις: 210 3251430

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
08/05/2025

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.

Ο αιθέριος κήπος της Πέτρου Ράλλη

Το Ethereal Garden του Botoxe Athens ανοίγει τις πόρτες του στις 08/05.

Τι έφαγαν οι celebrities στο φετινό Met Gala

Ποιος είναι ο σεφ Kwame Onwuachi και τι μαγείρεψε για τους λαμπερούς καλεσμένους.

Το Gallina ξεκαλοκαιριάζει -και πάλι- στο Domes Zeen Chania

Για 2ο σερί καλοκαίρι, το κουκακιώτικο σποτ... κάνει διακοπές στα Χανιά.