"Greek Chefs Abroad": Οι πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας στο μεγάλο φεστιβάλ γεύσης τoυ MarBella Collection

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η "MarBella Collection" συνεχίζει τον επιτυχημένο γαστρονομικό θεσμό "Greek Chefs Abroad: Ambassadors of Greek Cuisine”.

Aleria

Η διοργάνωση που φέτος σήκωσε αυλαία στις 9 Ιουλίου φιλοξενώντας πέντε βραβευμένους Έλληνες σεφ πρεσβευτές της ελληνικής γεύσης, ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου με τελευταίο καλεσμένο τον σεφ Γιάννη Κιόρογλου. 

Ο Γκίκας Ξενάκης του αθηναϊκού χρυσοσκουφάτου "Aleria" μαζί με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Ασημάκη Χανιώτη του εστιατορίου "Pied ATerre" στο Λονδίνο, η Μαριάννα Λειβαδιτάκη που μετά το Morito του Λονδίνου επανασυστήνει δημιουργικά τις γεύσεις της θάλασσας, ο John Σκοτίδας μέχρι πρόσφατα σεφ στο Λονδρέζικο Mazi και που τώρα ξεκινάει κάτι νέο στην Βρετανική πρωτεύουσα, και ο Γιάννης Κιόρογλου με τον γαλλικό αέρα του Παρισιού, των Καννών και του Saint Barth ενώνουν δυνάμεις στο γαστρονομικό φεστιβάλ της MarBella Collection ξεδιπλώνοντας έκαστος την προσωπική γαστρονομική του φιλοσοφία. 

"Η γεύση μας ταξιδεύει, και μας ενώνει ως εμπειρία. Πειραματισμοί, επιρροές, τεχνοτροπίες, όλα είναι μέρος ενός γευστικού διαλόγου, σ’ ένα περιβάλλον όπου τον πρώτο λόγο έχει η ελληνική γαστρονομική βάση και η σύγχρονη αποτύπωσή της, με μεγάλη κερδισμένη τη διάθεση για δημιουργία και την ευρύτερη επικοινωνία των ανθρώπων μέσω του μοναδικού ίσως τομέα που τους φέρνει τόσο κοντά από άκρο εις άκρον της γης: τη γεύση." τονίζει ο Περικλής Γομπάκης, Sales & Marketing Director, MarBella Collection και συμπληρώνει: "Ο Όμιλος MarBella Collection κατάφερε να γίνει ένας γαστρονομικός προορισμός επενδύοντας στην υγιή πρωτοβουλία και την εφευρετικότητα ανθρώπων με γνώσεις και πάθος για το καλύτερο. Αρωγοί σ’ αυτή του την προσπάθεια, όλοι οι σεφ που συμμετείχαν, οι άνθρωποι που εργάστηκαν μήνες αθόρυβα για τη σωστή προετοιμασία του, οι υπεύθυνοι και το προσωπικό των ξενοδοχείων και όλες οι ομάδες μας. Τους ευχαριστώ όλους θερμά".

Οι γαστρονομικές βραδιές πραγματοποιούνται στο "Pearl Fine Dining", το à la carte εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας του "MarBella Elix, το "Apaggio" του "MarBella Nido" με την καθηλωτική θέα στο Ιόνιο, και το ολοκαίνουριο "Celeste Fine Dining" του "MarBella" Corfu" που φέρει τον αέρα της γαλλικής Ριβιέρας.

https://www.marbella.gr/el/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
05/09/2025

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.