Η trattoria "Μαρίκα" υποδέχται το φθινόπωρο με νέα πιάτα στον κήπο της

H trattoria που αγκαλιάζει τους επισκέπτες της με ένα ζεστό «buongiorno» και τους καλησπερίζει με καλοφτιαγμένο comfort food ιταλικής κουζίνας, είναι σταθερή αξία στο Χαλάνδρι προσφέροντας γεύσεις που ανανεώνονται συνεχώς.

Μαρίκα

Στο δροσερό σκηνικό μιας καλοφτιαγμένης μονοκατοικίας, στην καρδιά του ολάνθιστου κήπου της, θα σας υποδεχτεί η γνωστή trattoria του Χαλανδρίου που λειτουργεί όλη μέρα, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το βράδυ. Η γευστική φροντίδα της "Μαρίκας", που έχουν αγαπήσει οι σταθεροί θαμώνες της ξεδιπλώνεται από το ξεκίνημα της μέρας σε ένα καλοφτιαγμένο brunch με αποκλειστικά ιταλικό καφέ και panini και προτάσεις όπως η αρωματική ομελέτα με μανιτάρια και τρούφα ή bambolini. Από το μεσημέρι, οι ιταλιάνικες πρώτες ύλες μοστράρονται με σκέρτσο σε νόστιμες comfort συνταγές ζυμαρικών όπως τα λαχταριστά ραβιολίνι με τυριά και η αυθεντική καρμπονάρα με αβγό και γκουαντσιάλε, ενώ φτάνοντας εδώ σίγουρα θα δοκιμάσετε τις πίτσες με χειροποίητο ζυμάρι, όπως η Bianca με καπνιστή πανσέτα, ρικότα και φρέσκα μανιτάρια. Στο νέο μενού φιγουράρουν και νέες, φρέσκες προσθήκες όπως σούπα μπρόκολο με γκοργκοντζόλα και χειροποίητο κρουτόν, πίτσα καπρέζε με μοτσαρέλα, φρέσκια και πέστο βασιλικού ενώ δεν θα φύγετε χωρίς να δοκιμάστετε το γλυκό ριζότο με Αμαρέτο και φίλε αμυγδάλου.

Περισσότερες πληροφορίες

Marika Trattoria.

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.