'Plaki': Θαλασσοφαγία στην Πλάκα

Μία σχετικά φρέσκια επιλογή για ψάρι και θαλασσινά προστέθηκε στη δημοφιλή αθηναϊκή γειτονιά.

Εστιατόριο Plaki στην Πλάκα

Από τον περασμένο Απρίλιο, μία νέα θαλασσινή πρόταση ήρθε να προστεθεί στη φαγητογραφία της Πλάκας. Το "Plaki", με όνομα που ισορροπεί ανάμεσα στη δημοφιλή συνταγή και την ευρύτερη περιοχή, συστήνεται σαν seafood bar restaurant και το συναντά κανείς στον αριθμό 6 της Καλογριώνη.

Ψάρι και ρομπάτα

Το focus εδώ δίνεται, όπως πιθανότατα έχει αντιληφθεί, στο ψάρι και τα θαλασσινά, με την ιαπωνική ρομπάτα να έχει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην τελευταία άλλωστε 'περνά' η πλειοψηφία των ποιοτικότατων πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται εδώ.  

Εστιατόριο Plaki στην Πλάκα 2

Εστιατόριο Plaki στην Πλάκα 3

Εστιατόριο Plaki στην Πλάκα 1

Οι σεφ Στράτος Κουτρομπίλας και Θανάσης Κούλπας είναι εκείνοι που κινούν τα νήματα στην κουζίνα του "Plaki", μεταφέροντας στα τραπέζια του κομψού εσωτερικού ή του εξωτερικού χώρου best seller πιάτα σαν το ταρτάρ λαβράκι (σαν σουτζουκάκι µε γιαούρτι, σκόρδο, δυόσµο, σουµάκ, λεµόνι και ντοµάτα), το ίδιο ψάρι σε καρπάτσιο (με σος πόνζου, ντρέσινγκ εσπεριδοειδών και παρθένο ελαιόλαδo) ή τον μουσακά τόνου με κρέμα γραβιέρας. 

> Διάβασε ακόμη: "Huaca", για nikkei στο Μετς

Τα ποιοτικά στρείδια και η ταραμοσαλάτα με λάδι βασιλικού και πίκλες είναι εξίσου ιντριγκαδόρικες προτάσεις.

Εστιατόριο Plaki στην Πλάκα 4

Εστιατόριο Plaki στην Πλάκα 7

Εστιατόριο Plaki στην Πλάκα 5

Εστιατόριο Plaki στην Πλάκα 6

Το φαγητό πλαισιώνεται από μία ενδιαφέρουσα οινική λίστα στην οποία κυριαρχεί ο ελληνικός αμπελώνας καθώς και με μία προσεγμένη επιλογή σε ντόπια αποστάγματα.


Info

Καλογριώνη 6, Πλάκα
Τηλ. 210 3249639
plakiseafoodbar.gr
Καθημερινά από τις 11.00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

27/01/2023

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.