'Plaki': Θαλασσοφαγία στην Πλάκα

Μία σχετικά φρέσκια επιλογή για ψάρι και θαλασσινά προστέθηκε στη δημοφιλή αθηναϊκή γειτονιά.

Εστιατόριο Plaki στην Πλάκα

Από τον περασμένο Απρίλιο, μία νέα θαλασσινή πρόταση ήρθε να προστεθεί στη φαγητογραφία της Πλάκας. Το "Plaki", με όνομα που ισορροπεί ανάμεσα στη δημοφιλή συνταγή και την ευρύτερη περιοχή, συστήνεται σαν seafood bar restaurant και το συναντά κανείς στον αριθμό 6 της Καλογριώνη.

Ψάρι και ρομπάτα

Το focus εδώ δίνεται, όπως πιθανότατα έχει αντιληφθεί, στο ψάρι και τα θαλασσινά, με την ιαπωνική ρομπάτα να έχει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην τελευταία άλλωστε 'περνά' η πλειοψηφία των ποιοτικότατων πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται εδώ.  

Εστιατόριο Plaki στην Πλάκα 2

Εστιατόριο Plaki στην Πλάκα 3

Εστιατόριο Plaki στην Πλάκα 1

Οι σεφ Στράτος Κουτρομπίλας και Θανάσης Κούλπας είναι εκείνοι που κινούν τα νήματα στην κουζίνα του "Plaki", μεταφέροντας στα τραπέζια του κομψού εσωτερικού ή του εξωτερικού χώρου best seller πιάτα σαν το ταρτάρ λαβράκι (σαν σουτζουκάκι µε γιαούρτι, σκόρδο, δυόσµο, σουµάκ, λεµόνι και ντοµάτα), το ίδιο ψάρι σε καρπάτσιο (με σος πόνζου, ντρέσινγκ εσπεριδοειδών και παρθένο ελαιόλαδo) ή τον μουσακά τόνου με κρέμα γραβιέρας. 

> Διάβασε ακόμη: "Huaca", για nikkei στο Μετς

Τα ποιοτικά στρείδια και η ταραμοσαλάτα με λάδι βασιλικού και πίκλες είναι εξίσου ιντριγκαδόρικες προτάσεις.

Εστιατόριο Plaki στην Πλάκα 4

Εστιατόριο Plaki στην Πλάκα 7

Εστιατόριο Plaki στην Πλάκα 5

Εστιατόριο Plaki στην Πλάκα 6

Το φαγητό πλαισιώνεται από μία ενδιαφέρουσα οινική λίστα στην οποία κυριαρχεί ο ελληνικός αμπελώνας καθώς και με μία προσεγμένη επιλογή σε ντόπια αποστάγματα.


Info

Καλογριώνη 6, Πλάκα
Τηλ. 210 3249639
plakiseafoodbar.gr
Καθημερινά από τις 11.00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.