Το "Νoah" φέρνει τη Λατινική Αμερική στο κέντρο της Αθήνας

Επιβιβαστείτε σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι γεύσεων που φθάνει ως την Ασία, σε έναν εξωτικό χώρο μια ανάσα από το Πάρκο Ελευθερίας.

Noah © Γ. Ουμουδουμίδης

Όχι απλώς ένα στέκι, αλλά ένα ατόφιο καλοκαιρινό vibe, το "Noah" επιστρέφει στην Αθήνα για να την παρασύρει σε mood διακοπών, με γεύσεις, εικόνες και μουσικές βγαλμένες απ’ τα καλύτερά μας καλοκαίρια. Ένα νησί στο κέντρο της πόλης ή μια λατινοαμερικάνικη χασιέντα στην καρδιά της Μεσογείου;

Noah
© Γ. Ουμουδουμίδης

Ό,τι κι αν θυμίζει στον καθένα το εξωτικό σκηνικό του, αυτό το σταθερό σουξέ της καλοκαιρινής Αθήνας είναι η κιβωτός απόδρασης από τη βαβούρα της πόλης, με την μποέμ τροπικάνα της ατμόσφαιράς του να λειτουργεί σαν βάλσαμο για την αστική μας ψυχή. Με τραπεζάκια μόνο έξω, βλάστηση οργιώδη κι εξωτική, αλλά κι εκείνο το σιντριβάνι-έμβλημα στην άκρη του καταπράσινου τούνελ της εισόδου, φέτος το "Noah" γίνεται… πιο "Noah" από ποτέ, ανεβάζοντας στροφές σε mood και γεύση.

Noah
© Γ. Ουμουδουμίδης

Μιξάροντας λατινοαμερικάνικες, ινδικές και ασιατικές νότες στα πιάτα τους, οι σεφ Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρίγκου παρουσιάζουν ένα γαστρονομικό πανόραμα έθνικ αναφορών, που ξεκινά από νωρίς με πρωινό Mediterranean εξωτισμού. Στο lunch, καινούργια πιάτα σαν το crispy χταπόδι με ταραμά και λεμόνι κονφί, γίνονται νέα φαβορί πλάι σε classics σαν το Tikka masala burger, ενώ το βράδυ τα πράγματα σοβαρεύουν, με σεβίτσε τόνου σε ρόδι και καρπάτσιο μοσχαριού σε butter sauce να ανοίγουν το δρόμο για χτένια με κάρι και υφές κρεμμυδιού, για πράσινο κάρι με ψάρι ημέρας, αλλά και για ζουμερά rib eye με baba ghanoush. Καθημερινά, ένα εκτενές lineup από DJs έχει ήδη αρχίσει ήδη να δίνει ρυθμό στο "Noah", ξεκινώντας από χαλαρούς balearic ήχους το απόγευμα και συνεχίζοντας με club sessions αργά το βράδυ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέα πιτσαρία, απευθείας από το Ντιτρόιτ, έσκασε στο Περιστέρι

Το DAM, μικρό αδερφάκι της Lisa Athens από την Κυψέλη, άνοιξε λίγες εβδομάδες πριν στο Περιστέρι και ειδικεύεται στη Detroit-style πίτσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
27/01/2026

Γαστρονομική σύμπραξη Ελλάδας-Τουρκίας στο CTC

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Maksut Aşkar και Μανώλης Παπουτσάκης σε ένα 6 hands στο βραβευμένο εστιατόριο, στις 12 Φεβρουαρίου.

Ζιγκοάλα

Το μεγάλο σουξέ της νέας χρονιάς έχει αισθητική που σου γλυκαίνει την καρδιά και μαγειρική άποψη που ιντριγκάρει, χρειάζεται όμως περισσότερη τόλμη για να εκφράσει πλήρως τη δυναμική του.

O καλός ελληνικός μεζές αποκτά σύγχρονη διάσταση σε ένα στέκι των ΝΠ

Μια μικρή γευστική έκπληξη, λίγο πριν ανανεώσετε το ραντεβού σας στο ίδιο πάντα πόστο.

Στο συμπεριληπτικό ζυθοπαντοπωλείο του Νέου Κόσμου σερβίρουν κρασί σε κανάτα μετάγγισης

Το ψαγμένο bottleshop στη hot πιάτσα της Μεναίχμου, στον Νέο Κόσμο, αγαπά εξίσου μπίρα, κρασί και προϊόντα μικρών παραγωγών και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Ένα νέο εστιατόριο δίνει ξανά ζωή στη στέγη της Στέγης

Ο πολιτισμός ξεκινά από ένα τραπέζι με φαγητό και το Amphibian φέρνει στα ψηλά της Συγγρού έναν νέο γαστρονομικό προορισμό, προσθέτοντας γεύση, ποτό και τον χρόνο που χρειάζεται μια βραδιά πριν, μετά ή και χωρίς παράσταση.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Σεφταλιά μπακαλιάρου στο 'Ιώδιο'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.