'Greek Chefs Abroad': Ο γαστρονομικός θεσμός επιστρέφει στην MarBella Collection

Το γαστρονομικό φεστιβάλ φέρνει τους καλύτερους Έλληνες σεφ του εξωτερικού στον τόπο τους, επανασυστήνοντάς τους σ' ένα ευρύ κοινό ξένων και Ελλήνων επισκεπτών.

Marbella Collection Γαστρονομικό Φεστιβάλ

Η MarBella Collection, για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρουσιάζει στο γαστρονομικό κοινό τον επιτυχημένο γαστρονομικό θεσμό 'Greek Chefs Abroad', με τη φετινή διοργάνωση να συστήνει στο κοινό της πέντε διάσημους και βραβευμένους Έλληνες σεφ που διαπρέπουν στο εξωτερικό και αποτελούν πρεσβευτές της ελληνικής γεύσης. 

Οι φιλοξενούμενοι σεφ στο adults-only Boutique Hotel MarBella Nido και το MarBella Corfu στην Κέρκυρα, καθώς και στο MarBella Elix, στην παραλία Καραβοστάσι στην Περδίκα Θεσπρωτίας, ξεχωρίζουν -πέρα προφανώς από τη δουλειά και τα σημαντικά έως τώρα δείγματα γραφής τους- για τις προσλαμβάνουσες και τις επιρροές από κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη.

Ένα ξεχωριστό ταξίδι προς την υψηλή γαστρονομία

Ο Γκίκας Ξενάκης του Αθηναϊκού Aleria μαζί με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Ασημάκη Χανιώτη του διάσημου Pied ATerre στο Λονδίνο, η Μαριάννα Λειβαδιτάκη που μετά το Morito του Λονδίνου έρχεται να μας επανασυστήσει δημιουργικά τις γεύσεις της θάλασσας, ο John Σκοτίδας μέχρι πρόσφατα σεφ στο Λονδρέζικο Mazi και που τώρα ξεκινάει κάτι εντελώς καινούργιο στη βρετανική μητρόπολη και ο Γιάννης Κιόρογλου με τον γαλλικό αέρα του Παρισιού, των Καννών και του Saint Barth ενώνουν δυνάμεις στο φεστιβάλ της MarBella Collection. Κάθε βραδιά αναμένεται να αποτελέσει ένα ξεχωριστό ταξίδι με προορισμό την υψηλή γαστρονομία.

Με υλικά μια επιλογή εκλεκτών τοπικών προϊόντων αλλά και τη γνώση, την εμπειρία, και τις εικόνες που φέρνουν από τις κουζίνες τις οποίες τιμούν, οι σεφ θα δημιουργήσουν ελληνικά και μεσογειακά μενού με διεθνή αύρα.

Οι γαστρονομικές βραδιές θα πραγματοποιηθούν από τις 9 Ιουλίου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου σε τρεις χώρους, ξεχωριστούς όσο και η ίδια η διοργάνωση. Πρόκειται για το Pearl Fine Dining, το à la carte εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας του MarBella Elix, το Apaggio του MarBella Nido με την καθηλωτική θέα στο Ιόνιο, και το ολοκαίνουριο Celeste Fine Dining του MarBella Corfu που φέρει τον αέρα της Γαλλικής ριβιέρας.

Και φέτος, το 'Greek Chefs Abroad', φιλοδοξεί να μεταφέρει αυτούσιο το πνεύμα του θεσμού, έτσι όπως αποτυπώθηκε από την πρώτη κιόλας διοργάνωση: Η γεύση ως μία παγκόσμια κοινή γλώσσα, ένα εισιτήριο για κάθε γωνιά του πλανήτη και μια εμπειρία που μας ενώνει όλους γύρω από ένα τραπέζι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι εδώ και εμείς σου προτείνουμε 15+1 σημεία στα 'ορεινά' του κέντρου για να την απολαύσεις.