Τσικνοπέμπτη με θέα Ακρόπολη

Το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης μας υποδέχεται με μοσχομυριστές νοστιμιές και συναρπαστική θέα στον Ιερό Βράχο.

mouseioakropolis Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Η Τσικνοπέμπτη έχει παραδοσιακά το δικό της εθιμοτυπικό στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης που ένεκα της ημέρας θα παραμείνει ανοικτό από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα με παραδοσιακές γεύσεις, μουσική από πιάνο και βεβαίως εξαιρετική θέα στον Ιερό Βράχο. Την αρχή κάνει μια πληθώρα ορεκτικών (€ 4,90) όπως η φάβα Φενεού με καραμελωμένο κρεμμύδι, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης, τα ριγανάτα μανιτάρια με μαϊντανό και ελεαιόλαδο και η τυροκαυτερή με πικάντικη πιπεριά και σχοινόπρασο, πλάι στα οποία ανοίγουν ακόμα την όρεξη δροσερές σαλάτες (€ 9,80) όπως η πολίτικη με σταφίδες και κουκουνάρι. Το κύριο θέμα της βραδιάς φέρνει στο τραπέζι χορταστικές ποικιλίες κρεατικών για δύο άτομα (€ 35) με παϊδάκια, μπριζολάκια, μπιφτεκάκια, χωριάτικο λουκάνικο και άλλα παρέα με τις απαραίτητες γαρνιτούρες τους, ενώ για γλυκό φινάλε οι επιλογές περιλαμβάνουν σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια (€ 8,80), εκμέκ κανταϊφι (€ 7,50) και γλυκιά κρέμα τυριού μέσα σε μπισκότο με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων (€ 7,50).

Περισσότερες πληροφορίες

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
14/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.