Τσικνοπέμπτη με θέα Ακρόπολη

Το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης μας υποδέχεται με μοσχομυριστές νοστιμιές και συναρπαστική θέα στον Ιερό Βράχο.

mouseioakropolis Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Η Τσικνοπέμπτη έχει παραδοσιακά το δικό της εθιμοτυπικό στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης που ένεκα της ημέρας θα παραμείνει ανοικτό από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα με παραδοσιακές γεύσεις, μουσική από πιάνο και βεβαίως εξαιρετική θέα στον Ιερό Βράχο. Την αρχή κάνει μια πληθώρα ορεκτικών (€ 4,90) όπως η φάβα Φενεού με καραμελωμένο κρεμμύδι, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης, τα ριγανάτα μανιτάρια με μαϊντανό και ελεαιόλαδο και η τυροκαυτερή με πικάντικη πιπεριά και σχοινόπρασο, πλάι στα οποία ανοίγουν ακόμα την όρεξη δροσερές σαλάτες (€ 9,80) όπως η πολίτικη με σταφίδες και κουκουνάρι. Το κύριο θέμα της βραδιάς φέρνει στο τραπέζι χορταστικές ποικιλίες κρεατικών για δύο άτομα (€ 35) με παϊδάκια, μπριζολάκια, μπιφτεκάκια, χωριάτικο λουκάνικο και άλλα παρέα με τις απαραίτητες γαρνιτούρες τους, ενώ για γλυκό φινάλε οι επιλογές περιλαμβάνουν σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια (€ 8,80), εκμέκ κανταϊφι (€ 7,50) και γλυκιά κρέμα τυριού μέσα σε μπισκότο με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων (€ 7,50).

Περισσότερες πληροφορίες

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.