Τα νέα αστέρια Michelin του Λονδίνου

Ο έναστρος ουρανός των Michelin της βρετανικής πρωτεύουσας φωταγωγήθηκε με 9 νέα αστέρια στον φετινό οδηγό για Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία.

Ikoyi Ikoyi- Maureen M. Evans

Στην φετινή ανακοίνωση των Michelin, που πραγματοποιήθηκε μέσω twitter, απονεμήθηκαν συνολικά 25 νέα αστέρια (1,2 και 3), 9 "Green Stars", ως επιβράβευση για τις "πράσινες" πρακτικές που εφαρμόζουν τα εστιατόρια και 16 "Bib Gourmand", διάκριση για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Το Λονδίνο μετρά δύο νέα διάστερα: το κοσμοπολίτικο "Ikoyi" (κεντρική φωτογραφία) των Jeremy Chan και Iré Hassan-Odukale, στην καρδιά του St James Market, με πολυσυλλεκτικό προφίλ και κουζίνα με άφθονα μπαχάρια κυρίως της υποσαχάριας Αφρικής, και το "The Clove Club", των Isaac McHale, Daniel Willis, και Johnny Smith στο Shoreditch, όπου ο McHale αξιοποιεί τις γαστρονομικές του εμπειρίες για να δώσει στη βρετανική κουζίνα τη δική του δημιουργική μετάφραση. Ακόμα επτά εστιατόρια στη βρετανική πρωτεύουσα διακρίθηκαν με το πρώτο τους αστέρι, με τη συνεργία των αδερφών Luke, Nathaniel και Theo Selby, του "Evelyn’s Table" στο Σόχο να αποδίδει διπλά αφού τιμήθηκαν και με το "Βραβείο Νεαρού Σεφ", που απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε τρία άτομα ταυτόχρονα. Η crème de la crème των τριάστερων δεν εμπλουτίστηκε φέτος με νέες αφίξεις στο Λονδίνο, με τα "Alain Ducasse at The Dorchester", "Core by Clare Smyth", "Hélène Darroze at The Connaught", "Restaurant Gordon Ramsay" και "Sketch" να διατηρούν την ύψιστη διάκριση. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Simul γίνεται 10 ετών και ετοιμάζεται να το γιορτάσει

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και μεριμνά για γεύση και πάρτι, με δυο ξεχωριστά events, στις 2 και 9 Δεκεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/11/2025

Το εστιατόριο-ναυαρχίδα των ελληνικών θαλασσών εξακολουθεί να πλέει στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

Και ξεχωρίζει, για όλους τους σωστούς λόγους, πάντοτε με έναν ικανότατο καπετάνιο στο πηδάλιο της κουζίνας του.

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.