"Tekila": Viva Athens!

Πολύ όμορφο και αλέγκρο το καινούργιο εστιατόριο στην καρδιά της πόλης έχει ωραία ενέργεια και καλοφτιαγμένες γεύσεις που υπηρετούν την οικεία πλευρά της μεξικάνικης κουζίνας.

tekila1

Μια υπέροχη εξτραβαγκάντσα γεμάτη χρώμα και καλή διάθεση έχει στήσει εδώ και λίγο καιρό το "Tekila", αναλαμβάνοντας να συνεχίσει την κληρονομιά του ιστορικού χώρου του "Κεντρικόν" στη στοά Μπολάνη. Οι εντυπωσιακές φιγούρες που φιλοτέχνησε η γνωστή street artist Melina Koan σε συνδυασμό με τα ζωηρά χρώματα στους τοίχους και τις διακοσμητικές γραμμές δημιουργούν ένα σύνολο που αποδίδει το μεξικάνικο φολκλόρ με σύγχρονο και κομψό πνεύμα, το οποίο σε αγκαλιάζει αμέσως και σε κάνει κομμάτι του. 

Διόλου περιέργο λοιπόν που το μαγαζί έγινε γρήγορα στέκι και γεμίζει ακόμα και το βράδυ καθημερινής που το επισκέπτομαι, έχοντας τριγύρω μου ποικίλο κοινό, από νεαρόκοσμο και γυναικοπαρέες μέχρι καλοβαλμένες συντροφιές μεγαλύτερων ηλικιών που το τιμούν μετά το θέατρο. Οι μουσικές, mainstream κατά βάση, δίνουν παλμό και πιο αργά τα σαββατοκύριακα δυναμώνουν, βάζοντας στο παιχνίδι την εντυπωσιακή δωδεκάμετρη μπάρα που δεσπόζει στο μέσον του μαγαζιού. 

tekila2

Τις γεύσεις δημιουργεί ο σεφ Κωνσταντίνος Χαλουλάκος, ο οποίος υπηρετεί την κλασική πλευρά της μεξικάνικης κουζίνας με τις εντάσεις προσαρμοσμένες στα δυτικά πρότυπα και όπλα του το καλό χέρι αλλά και τα "μυστικά" που έμαθε ταξιδεύοντας στο μακρινό Μεξικό. Προσεχώς μάλιστα ο κατάλογος θα εμπλουτιστεί με κάποιες προτάσεις όπως τα δημοφιλή ωμά της νοτιομερικάνικης κουζίνας, που θα του δώσουν σύγχρονο αέρα. Σχεδόν τα πάντα, από τις τορτίγιες ως τις συνοδευτικές σος, παρασκευάζονται στην κουζίνα κι αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνεις αμέσως μόλις δαγκώσεις τα στεγνά και τραγανά nachos, και τα βουτήξεις κατόπιν στο guacamole με το ολοζώντανο αβοκάντο και την καυτερούτσικη σος ranchera από καψαλισμένη ψίχα ντομάτας.

Οι ζύμες έχουν ωραίο υγρό τσαγανό που το χαίρεσαι στα tacos με μαύρο κοτόπουλο και γερή αψάδα από λάιμ ή σε εκείνα με το μοσχάρι barbacoa, τις λιμπιστικές quesadillas al pastor που κρύβουν μέσα τους νόστιμο χοιρινό γύρο όπως και στα τραγανά ρολάκια από chimichanga με καλό chili con carne (θα το βρείτε και μόνο του στα ορεκτικά) και αλλιώτικο pico de gallo με ανανά.

tekila3

Αν αγαπάτε την ιεροτελεστία των fajitas αξίζει να τιμήσετε εκείνα με ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου, που έρχονται πάνω σε αχνιστό μαντέμι με πικάντικο ρύζι κι έχουν στο πλάι τους όλα τα παρελκόμενα για να φτιάξετε την tortilla της αρεσκείας σας. Εναλλακτικά, θα βρείτε επιλεγμένες κρεατικά Black Angus από φάρμα της Αργεντινής όπως το βαθιά νόστιμο και ψημένο στην εντέλεια Rib Eye που απολαύσαμε εμείς, με το ανάλογο meat service δίπλα στο τραπέζι. Στα επιδόρπια, το κέικ Trilece με επικάλυψη λευκής σοκολάτας αρμόζει καλύτερα για brunch, οπότε σας προτείνω να στραφείτε προς την καλοφτιαγμένη crema catalana και τα τραγανοτηγανισμένα churros με την μπόλικη κανέλα. 

(+) Ενδιαφέρουσα δουλειά γίνεται πίσω από τη μπάρα κρίνοντας από την πολύ καλή Margarita τους που ακολουθεί πιστά την κλασική συνταγή. 
(-) Tο burrito με την τηγανιτή γαρίδα γεμίζεται φλύαρα με ρύζι που δεν του προσθέτει κάτι. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Tekila

Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
03/02/2023

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.