"Tekila": Viva Athens!

Πολύ όμορφο και αλέγκρο το καινούργιο εστιατόριο στην καρδιά της πόλης έχει ωραία ενέργεια και καλοφτιαγμένες γεύσεις που υπηρετούν την οικεία πλευρά της μεξικάνικης κουζίνας.

tekila1

Μια υπέροχη εξτραβαγκάντσα γεμάτη χρώμα και καλή διάθεση έχει στήσει εδώ και λίγο καιρό το "Tekila", αναλαμβάνοντας να συνεχίσει την κληρονομιά του ιστορικού χώρου του "Κεντρικόν" στη στοά Μπολάνη. Οι εντυπωσιακές φιγούρες που φιλοτέχνησε η γνωστή street artist Melina Koan σε συνδυασμό με τα ζωηρά χρώματα στους τοίχους και τις διακοσμητικές γραμμές δημιουργούν ένα σύνολο που αποδίδει το μεξικάνικο φολκλόρ με σύγχρονο και κομψό πνεύμα, το οποίο σε αγκαλιάζει αμέσως και σε κάνει κομμάτι του. 

Διόλου περιέργο λοιπόν που το μαγαζί έγινε γρήγορα στέκι και γεμίζει ακόμα και το βράδυ καθημερινής που το επισκέπτομαι, έχοντας τριγύρω μου ποικίλο κοινό, από νεαρόκοσμο και γυναικοπαρέες μέχρι καλοβαλμένες συντροφιές μεγαλύτερων ηλικιών που το τιμούν μετά το θέατρο. Οι μουσικές, mainstream κατά βάση, δίνουν παλμό και πιο αργά τα σαββατοκύριακα δυναμώνουν, βάζοντας στο παιχνίδι την εντυπωσιακή δωδεκάμετρη μπάρα που δεσπόζει στο μέσον του μαγαζιού. 

tekila2

Τις γεύσεις δημιουργεί ο σεφ Κωνσταντίνος Χαλουλάκος, ο οποίος υπηρετεί την κλασική πλευρά της μεξικάνικης κουζίνας με τις εντάσεις προσαρμοσμένες στα δυτικά πρότυπα και όπλα του το καλό χέρι αλλά και τα "μυστικά" που έμαθε ταξιδεύοντας στο μακρινό Μεξικό. Προσεχώς μάλιστα ο κατάλογος θα εμπλουτιστεί με κάποιες προτάσεις όπως τα δημοφιλή ωμά της νοτιομερικάνικης κουζίνας, που θα του δώσουν σύγχρονο αέρα. Σχεδόν τα πάντα, από τις τορτίγιες ως τις συνοδευτικές σος, παρασκευάζονται στην κουζίνα κι αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνεις αμέσως μόλις δαγκώσεις τα στεγνά και τραγανά nachos, και τα βουτήξεις κατόπιν στο guacamole με το ολοζώντανο αβοκάντο και την καυτερούτσικη σος ranchera από καψαλισμένη ψίχα ντομάτας.

Οι ζύμες έχουν ωραίο υγρό τσαγανό που το χαίρεσαι στα tacos με μαύρο κοτόπουλο και γερή αψάδα από λάιμ ή σε εκείνα με το μοσχάρι barbacoa, τις λιμπιστικές quesadillas al pastor που κρύβουν μέσα τους νόστιμο χοιρινό γύρο όπως και στα τραγανά ρολάκια από chimichanga με καλό chili con carne (θα το βρείτε και μόνο του στα ορεκτικά) και αλλιώτικο pico de gallo με ανανά.

tekila3

Αν αγαπάτε την ιεροτελεστία των fajitas αξίζει να τιμήσετε εκείνα με ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου, που έρχονται πάνω σε αχνιστό μαντέμι με πικάντικο ρύζι κι έχουν στο πλάι τους όλα τα παρελκόμενα για να φτιάξετε την tortilla της αρεσκείας σας. Εναλλακτικά, θα βρείτε επιλεγμένες κρεατικά Black Angus από φάρμα της Αργεντινής όπως το βαθιά νόστιμο και ψημένο στην εντέλεια Rib Eye που απολαύσαμε εμείς, με το ανάλογο meat service δίπλα στο τραπέζι. Στα επιδόρπια, το κέικ Trilece με επικάλυψη λευκής σοκολάτας αρμόζει καλύτερα για brunch, οπότε σας προτείνω να στραφείτε προς την καλοφτιαγμένη crema catalana και τα τραγανοτηγανισμένα churros με την μπόλικη κανέλα. 

(+) Ενδιαφέρουσα δουλειά γίνεται πίσω από τη μπάρα κρίνοντας από την πολύ καλή Margarita τους που ακολουθεί πιστά την κλασική συνταγή. 
(-) Tο burrito με την τηγανιτή γαρίδα γεμίζεται φλύαρα με ρύζι που δεν του προσθέτει κάτι. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Tekila

Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".