Η αστεράτη κουζίνα του Mauro Colagreco στο Λονδίνο

O Ιταλο-Αργεντίνος σεφ και ιδιοκτήτης του τριάστερου «Mirazur» και πρώτου στη λίστα των «World’s 50 Best Restaurants» το 2019, συνεργάζεται με το πολυτελές ξενοδοχείο «Raffles London at The OWO», σε νέα εστιατορικά projects.

Mauro Colagreco Matteo Carassale

Το "Old War Office", ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια του Λονδίνου η ανακαίνιση του οποίου διήρκεσε 5 χρόνια, ανοίγει τις πόρτες του προς τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το πρώτο "Raffles" ξενοδοχείο της αγγλικής πρωτεύουσας με 125 δωμάτια και σουίτες, μια συλλογή από 11 εστιατόρια και bars και ένα συναρπαστικό spa. Είναι αδιαμφισβήτητα από τις πολυαναμενόμενες αφίξεις της χρονιάς, πόσο μάλιστα όταν πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι κάποια από τα εστιατορικά projects ανέλαβε ο εξαιρετικός Mauro Colagreco, σεφ με περγαμηνές και ιδιοκτήτης του "Mirazur" στην Μεντόν, που το 2019 ανακηρύχθηκε από τα "World’s 50 Best Restaurants" ως το καλύτερο του κόσμου. Οι πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν τρία projects που περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας διαφορετικής brasserie, ενός fine dining εστιατορίου και ενός "ιδιωτικού chef’s table". "Η απίστευτη τοποθεσία σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό της ομάδας της "Raffles” στο Λονδίνο με έπεισε ότι ήταν η ιδανική στιγμή και το ιδανικό σημείο για να αναπτύξω για πρώτη φορά νέες ιδέες σε δημιουργικά concept αποκλειστικά για τον όμιλο", επισήμανε ο σεφ που τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί σε Κάννες, Πεκίνο, Μακάου, Παρίσι, Κουρσεβέλ, καθώς και στις πόλεις Λα Πλάτα και Ολίβος στη γενέτειρά του, την Αργεντινή. 

OWO

Το "Old War Office" ολοκληρώθηκε το 1906 και βρίσκεται σε μία από τις σημαντικότερες και ισχυρότερες διευθύνσεις του Λονδίνου. Ήταν το παλάτι του Whitehall, κατοικία του Ερρίκου Η΄ της Αγγλίας και άλλων μοναρχών και φιλοξενούσε τα γραφεία επιδραστικών πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών όπως ο Winston Churchill και ο David Lloyd George ενώ ήταν επίσης η βάση του John Profumo όταν διετέλεσε Υπουργός Πολέμου και ενέπνευσε τον Ian Fleming να γράψει τη σειρά βιβλίων James Bond έχοντας εργαστεί εκεί στο Naval Intelligence Division. 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.