Η αστεράτη κουζίνα του Mauro Colagreco στο Λονδίνο

O Ιταλο-Αργεντίνος σεφ και ιδιοκτήτης του τριάστερου «Mirazur» και πρώτου στη λίστα των «World’s 50 Best Restaurants» το 2019, συνεργάζεται με το πολυτελές ξενοδοχείο «Raffles London at The OWO», σε νέα εστιατορικά projects.

Mauro Colagreco Matteo Carassale

Το "Old War Office", ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια του Λονδίνου η ανακαίνιση του οποίου διήρκεσε 5 χρόνια, ανοίγει τις πόρτες του προς τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το πρώτο "Raffles" ξενοδοχείο της αγγλικής πρωτεύουσας με 125 δωμάτια και σουίτες, μια συλλογή από 11 εστιατόρια και bars και ένα συναρπαστικό spa. Είναι αδιαμφισβήτητα από τις πολυαναμενόμενες αφίξεις της χρονιάς, πόσο μάλιστα όταν πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι κάποια από τα εστιατορικά projects ανέλαβε ο εξαιρετικός Mauro Colagreco, σεφ με περγαμηνές και ιδιοκτήτης του "Mirazur" στην Μεντόν, που το 2019 ανακηρύχθηκε από τα "World’s 50 Best Restaurants" ως το καλύτερο του κόσμου. Οι πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν τρία projects που περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας διαφορετικής brasserie, ενός fine dining εστιατορίου και ενός "ιδιωτικού chef’s table". "Η απίστευτη τοποθεσία σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό της ομάδας της "Raffles” στο Λονδίνο με έπεισε ότι ήταν η ιδανική στιγμή και το ιδανικό σημείο για να αναπτύξω για πρώτη φορά νέες ιδέες σε δημιουργικά concept αποκλειστικά για τον όμιλο", επισήμανε ο σεφ που τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί σε Κάννες, Πεκίνο, Μακάου, Παρίσι, Κουρσεβέλ, καθώς και στις πόλεις Λα Πλάτα και Ολίβος στη γενέτειρά του, την Αργεντινή. 

OWO

Το "Old War Office" ολοκληρώθηκε το 1906 και βρίσκεται σε μία από τις σημαντικότερες και ισχυρότερες διευθύνσεις του Λονδίνου. Ήταν το παλάτι του Whitehall, κατοικία του Ερρίκου Η΄ της Αγγλίας και άλλων μοναρχών και φιλοξενούσε τα γραφεία επιδραστικών πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών όπως ο Winston Churchill και ο David Lloyd George ενώ ήταν επίσης η βάση του John Profumo όταν διετέλεσε Υπουργός Πολέμου και ενέπνευσε τον Ian Fleming να γράψει τη σειρά βιβλίων James Bond έχοντας εργαστεί εκεί στο Naval Intelligence Division. 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.