Η αστεράτη κουζίνα του Mauro Colagreco στο Λονδίνο

O Ιταλο-Αργεντίνος σεφ και ιδιοκτήτης του τριάστερου «Mirazur» και πρώτου στη λίστα των «World’s 50 Best Restaurants» το 2019, συνεργάζεται με το πολυτελές ξενοδοχείο «Raffles London at The OWO», σε νέα εστιατορικά projects.

Mauro Colagreco Matteo Carassale

Το "Old War Office", ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια του Λονδίνου η ανακαίνιση του οποίου διήρκεσε 5 χρόνια, ανοίγει τις πόρτες του προς τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το πρώτο "Raffles" ξενοδοχείο της αγγλικής πρωτεύουσας με 125 δωμάτια και σουίτες, μια συλλογή από 11 εστιατόρια και bars και ένα συναρπαστικό spa. Είναι αδιαμφισβήτητα από τις πολυαναμενόμενες αφίξεις της χρονιάς, πόσο μάλιστα όταν πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι κάποια από τα εστιατορικά projects ανέλαβε ο εξαιρετικός Mauro Colagreco, σεφ με περγαμηνές και ιδιοκτήτης του "Mirazur" στην Μεντόν, που το 2019 ανακηρύχθηκε από τα "World’s 50 Best Restaurants" ως το καλύτερο του κόσμου. Οι πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν τρία projects που περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας διαφορετικής brasserie, ενός fine dining εστιατορίου και ενός "ιδιωτικού chef’s table". "Η απίστευτη τοποθεσία σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό της ομάδας της "Raffles” στο Λονδίνο με έπεισε ότι ήταν η ιδανική στιγμή και το ιδανικό σημείο για να αναπτύξω για πρώτη φορά νέες ιδέες σε δημιουργικά concept αποκλειστικά για τον όμιλο", επισήμανε ο σεφ που τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί σε Κάννες, Πεκίνο, Μακάου, Παρίσι, Κουρσεβέλ, καθώς και στις πόλεις Λα Πλάτα και Ολίβος στη γενέτειρά του, την Αργεντινή. 

OWO

Το "Old War Office" ολοκληρώθηκε το 1906 και βρίσκεται σε μία από τις σημαντικότερες και ισχυρότερες διευθύνσεις του Λονδίνου. Ήταν το παλάτι του Whitehall, κατοικία του Ερρίκου Η΄ της Αγγλίας και άλλων μοναρχών και φιλοξενούσε τα γραφεία επιδραστικών πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών όπως ο Winston Churchill και ο David Lloyd George ενώ ήταν επίσης η βάση του John Profumo όταν διετέλεσε Υπουργός Πολέμου και ενέπνευσε τον Ian Fleming να γράψει τη σειρά βιβλίων James Bond έχοντας εργαστεί εκεί στο Naval Intelligence Division. 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.