Με γαστρονομία 3 αστέρων μας ταξιδεύει η Air France

Ο βραβευμένος με το Bocuse d'Or το 1995 και με τρία αστέρια Michelin σεφ Régis Marcon και ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ Mathieu Viannay υπογράφουν τα μενού στην La Première και Business class, στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της εταιρίας.

Air France Fleet

Παγκοσμίου επιπέδου γαστρονομικές εμπειρίες θα προσφέρει στις πτήσεις της η Air France, με την αεροπορική εταιρεία να αναθέτει τα in flight γεύματά τις σε κορυφαίους σεφ, βραβευμένους με αστέρια Michelin. Τα γεύματα, που παρέχονται ήδη από τον περασμένο Νοέμβριου και ως τον Φεβρουάριο του ’22 στις premium θέσεις των πτήσεων με αναχώρηση από το Παρίσι, δίνουν μια γεύση των καλύτερων που έχει να επιδείξει η γαλλική κουζίνα, με τους βραβευμένους με το Bocuse d'Or το 1995 και με τρία αστέρια Michelin σεφ Régis Marcon και με δύο αστέρια Michelin σεφ Mathieu Viannay, να ανεβάζουν το γαλλικό fine dining… στα ουράνια.

Συγκεκριμένα, το μενού της La Premiere επιμελείται ο τριάστερος Régis Marcon, έχοντας δημιουργήσει έξι νέα πιάτα που, με φέρνουν την τεχνογνωσία του Servair Culinary Studio στο αεροπορικό τραπεζάκι και επαναπροσδιορίζουν τα εποχικά προϊόντα με συνθέσεις όπως τα λαζάνια με λαχανικά, με όξινη κρέμα με σχοινόπρασο, το μοσχαρίσιο φιλέτο σε ερυθρό κρασί, με πατάτα σοτέ και κέικ με μορχέλες, ή το confit περιστέρι, σάλτσα βερίκοκου, πλιγούρι με λεμόνι, μανιτάρια και κολοκύθα. Αντίστοιχα, για την Business Class την επιμέλεια των πιάτων έχει ο διάστερος Mathieu Viannay, με οκτώ πρωτότυπες δημιουργίες που στρέφουν τον προβολέα σε τοπικά προϊόντα, μέσα από πιάτα σαν το φιλέτο κοτόπουλου με μορχέλες και ριζότο κολοκύθας, το φιλέτο πέρκας με σάτσα αρμορίκαν, κίτρινα καρότα και σιμιγδάλι, ή την ψητή φραγκόκοτα σε καφέ, με σέλινο κονφί και βραστά φθινοπωρινά λαχανικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.