Με γαστρονομία 3 αστέρων μας ταξιδεύει η Air France

Ο βραβευμένος με το Bocuse d'Or το 1995 και με τρία αστέρια Michelin σεφ Régis Marcon και ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ Mathieu Viannay υπογράφουν τα μενού στην La Première και Business class, στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της εταιρίας.

Air France Fleet

Παγκοσμίου επιπέδου γαστρονομικές εμπειρίες θα προσφέρει στις πτήσεις της η Air France, με την αεροπορική εταιρεία να αναθέτει τα in flight γεύματά τις σε κορυφαίους σεφ, βραβευμένους με αστέρια Michelin. Τα γεύματα, που παρέχονται ήδη από τον περασμένο Νοέμβριου και ως τον Φεβρουάριο του ’22 στις premium θέσεις των πτήσεων με αναχώρηση από το Παρίσι, δίνουν μια γεύση των καλύτερων που έχει να επιδείξει η γαλλική κουζίνα, με τους βραβευμένους με το Bocuse d'Or το 1995 και με τρία αστέρια Michelin σεφ Régis Marcon και με δύο αστέρια Michelin σεφ Mathieu Viannay, να ανεβάζουν το γαλλικό fine dining… στα ουράνια.

Συγκεκριμένα, το μενού της La Premiere επιμελείται ο τριάστερος Régis Marcon, έχοντας δημιουργήσει έξι νέα πιάτα που, με φέρνουν την τεχνογνωσία του Servair Culinary Studio στο αεροπορικό τραπεζάκι και επαναπροσδιορίζουν τα εποχικά προϊόντα με συνθέσεις όπως τα λαζάνια με λαχανικά, με όξινη κρέμα με σχοινόπρασο, το μοσχαρίσιο φιλέτο σε ερυθρό κρασί, με πατάτα σοτέ και κέικ με μορχέλες, ή το confit περιστέρι, σάλτσα βερίκοκου, πλιγούρι με λεμόνι, μανιτάρια και κολοκύθα. Αντίστοιχα, για την Business Class την επιμέλεια των πιάτων έχει ο διάστερος Mathieu Viannay, με οκτώ πρωτότυπες δημιουργίες που στρέφουν τον προβολέα σε τοπικά προϊόντα, μέσα από πιάτα σαν το φιλέτο κοτόπουλου με μορχέλες και ριζότο κολοκύθας, το φιλέτο πέρκας με σάτσα αρμορίκαν, κίτρινα καρότα και σιμιγδάλι, ή την ψητή φραγκόκοτα σε καφέ, με σέλινο κονφί και βραστά φθινοπωρινά λαχανικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.