RED INDIAN

Το καινούργιο ινδικό ρεστοράν είναι στολισμένο με αξεσουάρ φερμένα όλα από τις Ινδίες και το φαγητό μιλάει νόστιμα.

RED INDIAN

RED INDIAN

Kάρι στη μητρόπολη

Το καινούργιο ινδικό ρεστοράν είναι στολισμένο με αξεσουάρ φερμένα όλα από τις Ινδίες και το φαγητό μιλάει νόστιμα.

RED INDIAN - εικόνα 1

Πώς σας φαίνεται η εικόνα ενός αυθεντικού ποδηλάτου-ταξί εξ Ινδίας παρκαρισμένου έξω από ένα προσεκτικά ανακαινισμένο διατηρητέο δίπατο αθηναϊκό σπίτι με κεραμίδια; Πρέπει να δείτε και το εσωτερικό για να εισπράξετε πλήρως το μητροπολιτισμό που κρύβει αυτή η εικόνα. Να χαζέψετε τα ζωγραφισμένα ταβάνια της εισόδου και το ψηφιδωτό με τα αμπέλια και τα σταφύλια στο θόλο του ορόφου (βρέθηκαν στη διαδικασία αποκατάστασης) και να βάλετε δίπλα τους τις πολύχρωμες καρέκλες με τα ηλεκτρικά χρώματα που είναι σήμα κατατεθέν του Παντζάμπ. Ο Asghar Muhammed Aslan, ιδιοκτήτης του «Pak Indian», αποφάσισε ν' ανοίξει άλλο ένα ινδικό ρεστοράν με πιο σύγχρονο χρώμα και το «Red Indian» είναι γεγονός εδώ κι ένα μήνα. Μου θυμίζει ινδικό στο Λονδίνο, όπου τα παραδοσιακά στοιχεία δίνουν χρώμα στο χώρο χωρίς να σε λιγώνουν. Σ' άλλα σημεία θυμίζει τραπεζαρία καλού σπιτιού στην Ινδία, αλλού η φολκλόρ διάθεση είναι πιο υπογραμμισμένη· παντού όμως υπάρχει καλό γούστο και θερμή, φιλόξενη ατμόσφαιρα, με τα μοντέρνα φωτιστικά να θυμίζουν ότι δεν βρισκόμαστε στην ινδική χερσόνησο.

RED INDIAN - εικόνα 2

Το μενού έχει μεγάλη ποικιλία και μοσχοβολάει ινδισμό. Τα samosa (πιτάκια) τα χάρηκα και στη βελουτέ εκδοχή της γέμισης με πατάτα και λαχανικά και στην πιο τραγανή μορφή τους γεμιστά με μυρωδάτο κύμα ατέλειωτης επίγευσης. Οι ζεστές αέρινες πίτες purl γεμίζονται με γλυκοκρεμμυδάτες γαρίδες. Οι φακές dal chana massala σε πείθουν με τη βαθιά γήινη νοστιμιά τους. Ρυθμίστε εσείς το επίπεδο της κάψας που αντέχετε, η κουζίνα άλλωστε προμηθεύει εύκολα έξτρα «καύσιμο υλικό» για τους τολμηρούς· το σίγουρο είναι ότι η κάψα λειτουργεί σαν ενισχυτής γεύσεων και αρωμάτων, βοηθώντας τα να βγουν στον αέρα, οπότε μη δειλιάζετε. Η πικάντικη ντοματένια γλύκα του kharai gosht απλώνεται όμορφα στο στόμα· το κοτόπουλο tikka ζουμερό και μυρωδάτο· τα jalfrezi φρουτώδη και ντελικάτα σύμφωνα με τη ραφινάτη παράδοση των Μογγόλων μαχαραγιάδων, όπως και τα έξοχα πιλάφια biryani με το ελεγκάντικο καρύκευμα και τον αισθησιασμό που παίρνει το σούπερ μυρωδάτο basmati από καρύδια και σταφίδες. Το πληθωρικό παγωτό kulfi και το γοητευτικό ινδικό ρυζόγαλο είναι ό,τι πρέπει για φινάλε. Last but not least: ο διευθυντής του «Red Indian» σομελιέ Χριστόφορος Χριστοφόρου έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή λίστα κρασιών και οι προτάσεις του εξασφαλίζουν πρωτότυπες ερεθιστικές αρμονίες στο δύσκολο γήπεδο του ινδικού φαγητού. Τα παιδιά που σερβίρουν -κορίτσια κυρίως- δίνουν στο μαγαζί έξτρα θετική ενέργεια. Δημήτρης Αντωνόπουλος
dantonopoulos@athinorama.gr
INFO

RED INDIAN Επικούρου 25, Ψυρρή, 2103219908-9. Τιμή: € 25-35.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού να φας και να πιείς μετά το Cine Φλοίσβος

Μετά την απαραίτητη δόση κινηματογράφου αλλά και λίγο πριν από αυτή, κάνουμε καλοκαιρινή βόλτα σε αυτά τα μέρη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
23/06/2025

Σ’ αυτό το rooftop εστιατόριο βλέπεις την Αθήνα αλλιώς

Και δοκιμάζεις ελληνική κουζίνα πειραγμένη, με τοπικά υλικά σε πιάτα που προσεγγίζουν την παράδοση με διάθεση ανατρεπτική.

Τι τρέχει με τον Nusret: H άνοδος και η πτώση του Salt Bae

Πώς ο celebrity σεφ έχασε το momentum του και τι σημαίνει αυτό για τα εστιατόριά του.

Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton: δοκιμάσαμε το νέο gourmet hot spot στο Μιλάνο

Tο Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton υπόσχεται μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια της μόδας και του φαγητού

H Chef Pam είναι η καλύτερη σεφ στον κόσμο (και το πλήρες όνομά της είναι Pichaya Soontornyanakij)

Επικεφαλής ενός γαστρονομικού τοπόσημου που οδηγεί την κουζίνα της Ταϊλάνδης συνεχώς σε νέα ύψη, κρατά ψηλά τη σημαία της πρωτοπορίας, αντλώντας έμπνευση από –πού αλλού;– την οικογενειακή της κληρονομιά, την οποία μεταφράζει σε ένα πολύ προσωπικό δημιουργικό μονοπάτι, με πιο πρόσφατο σταθμό τον τίτλο της "Καλύτερης γυναίκας σεφ" στην Ασία και στον κόσμο για το 2025.

Τι γεύση μας αφήνει ένα από τα νοστιμότερα beach restaurants της Ελλάδας

Πλεύση θαλασσινή με μοντέρνο ελληνικό ταμπεραμέντο σε ένα παρά θίν' αλός high end σκηνικό.