Νέα αστέρια Michelin για την Αθήνα

Τα εστιατόρια «CTC» και «Pelagos» βραβεύτηκαν με ένα αστέρι Michelin στον νέο Οδηγό της Αθήνας που ανακοινώθηκε σήμερα.

Νέα αστέρια Michelin για την Αθήνα

Ο Οδηγός Michelin της Αθήνας ανακοινώθηκε με δύο νέα εστιατόρια να βραβεύονται με ένα αστέρι, το "CTC" του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, που πρόσφατα μεταφέρθηκε σε νέα τοποθεσία στον Κεραμεικό, και το "Pelagos", στο ξενοδοχείο "Four Seasons Astir Palace" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Τα δύο αστέρια Michelin διατήρησε η "Σπονδή" -το μοναδικό διάστερο στην πόλη- ενώ με ένα αστέρι για μια ακόμα χρονιά βραβεύονται η "Hytra", το "Botrini’s" και το "Βαρούλκο Seaside".

Τη διάκριση "Bib Gourmand", για την καλή σχέση ποιότητας και τιμής, διατήρησαν το "Nolan" και το "Οικείο" ενώ στις επιλογές προστέθηκε το "Cerdo Negro 1985". Το "Michelin Plate" πλέον δεν υφίσταται ωστόσο στον Οδηγό συμπεριλαμβάνονται εστιατόρια που προτείνονται ως αξιόλογα χωρίς να φέρουν κάποιο σήμα. Αυτά είναι τα: "Athénée", "GB Roof Garden", "Ergon House", "Άνετον", "Okio", "Aleria", "Cookoovaya", "Alficon", "Vezene", "Sense", "Le Pavillon" και "Annie Fine Cooking" με τα "Le Pavillon", "Okio" και "Annie Fine Cooking" να προτείνονται για πρώτη φορά.

Tο "πράσινο αστέρι", όπως μας είπαν, δεν υπάρχει πλέον ως ξεχωριστή σήμανση, καθώς όλοι οι χώροι που περιλαμβάνονται στον Οδηγό πληρούν κριτήρια βιωσιμότητας, σύμφωνα με τους επιθεωρητές. Επίσης, είναι η πρώτη χρονιά που οι προτάσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στον Οδηγό "Κύριες πόλεις της Ευρώπης" αφού προς το παρόν, όλοι οι Οδηγοί κυκλοφορούν μόνο ψηφιακά, είτε στην ιστοσελίδα είτε στις εφαρμογές του Οδηγού για iOS και Android.

Ωστόσο, αίσθηση κάνει η έλλειψη πολύ καλών εστιατορίων μερικά εκ των οποίων θα μπορούσαν να έχουν και αστέρι. Ενδεικτικά αναφέρω το "Delta", το "Herve", το "Zillers", το "Matsuhisa", το "Nikkei", το "Travolta" και το "Sushimou". Συγχαρητήρια σε όλους και ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα δούμε στον Οδηγό περισσότερες αξιόλογες προσθήκες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.