"Ciao Italia" στο ανανεωμένο "Da Bruno"

Με νέο σεφ στα ηνία της κουζίνας, η τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη συνεχίζει στον 35ο χρόνο λειτουργίας της να μιλά με συνέπεια την ιταλική διάλεκτο.

«Ciao Italia» στο ανανεωμένο «Da Bruno» © Ελευθερία Βασιλειάδη

Παρέες όλων των ηλικιών συχνάζουν στην αυλή με τα μοντέρνα μαύρα φερ φορζέ τραπεζοκαθίσματα που αγκαλιάζουν περιμετρικά φυτά, και από το καλοκαίρι έχει φυσήξει αέρας ανανέωσης. Λεπτές οι νέες πινελιές που προστέθηκαν όμως κάνουν τη διαφορά που δίνει στον χώρο easy-going χαρακτήρα προσελκύοντας και νεανικό κοινό. Στη σάλα του εστιατορίου, που στεγάζεται στο κτήριο του 1935, η ατμόσφαιρα είναι πιο κλασική, με τα ξύλινα δοκάρια στην είσοδο να συνδέουν το μοντέρνο χαρακτήρα της αυλής με τη διακριτική ρουστίκ αισθητική του εσωτερικού χώρου. Το σκρίνιο - βιτρίνα παραδοσιακού στυλ στο βάθος με τη γοητεία της φθοράς του χρόνου και η γυάλινη βιτρίνα που φιλοξενεί ιταλικά, ελληνικά και νεοκοσμίτικα κρασιά τραβούν το βλέμμα ενώ οι μικρές καμπάνες με τριαντάφυλλα στα τραπέζια και τα κεριά εκπέμπουν ρομαντική θέρμη από τις απογευματινές ώρες. Να πω την αλήθεια μου, σε ένα τόσο κλασικό ιταλικό, θα ήθελα να δω περισσότερη ομοιομορφία στα χρώματα του ξύλου, ενώ στη μουσική επένδυση, μια ενημερωμένη λίστα με αμιγώς ιταλικό ρεπερτόριο θα συμπλήρωνε το θεματικό σύνολο.

"Ciao Italia" στο ανανεωμένο "Da Bruno" - εικόνα 1
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Το νέο μενού σχεδιάζει ο σεφ Βασίλης Ρούσσος, (Chef de cuisine της Σελήνης στη Σαντορίνη) και αποδίδει ο Στέλιος Λίχος σε ρετσέτες που μιλούν την ιταλική διάλεκτο, με τη φινέτσα που αρμόζει σε ένα μαγαζί όπου κλασικά αλλά με πιο σύγχρονο ύφος πιάτα σιγοψυθιρίζουν ένα νόστιμο "Ciao amore". Η απαλή μους λιαστής ντομάτας ακομπανιάρει στο ξεκίνημα τη βέρα Ιταλιάνα φοκάτσια με την μαστιχωτή ζύμη, που τρώγεται ευχάριστα σκέτη αλλά και με βούτες στο ελαιόλαδο με δεντρολίβανο και ανθό αλατιού. Η caprese verde, σε ένα παιχνίδι με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, σερβίρεται με προσθήκη τομάτας "green tiger" και πέστο βασιλικού στην κλασική caprese, δίνoντας ωραία πάσα στο ντελικάτο vitello tonnato. Τα suppli al telefono, που ουσιαστικά είναι arancini γεμιστά με ριζότο, μοσχαρίσιο κιμά, πορτσίνι και καπνιστή μοτσαρέλα, έχουν χρυσαφιά, τραγανή κρούστα, και έρχονται στο τραπέζι συνοδεία πικάντικης σάλτσα τομάτας. Νόστιμο πιάτο αλλά η υφή του ριζότο πρέπει να δουλευτεί λίγο διαφορετικά για να μην είναι τόσο συμπαγής.

"Ciao Italia" στο ανανεωμένο "Da Bruno" - εικόνα 2
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Η φαμόζα πλέον pinsa romana, με υψηλά ενυδατωμένη ζύμη που ωριμάζει 72 ώρες, φτιάχνεται με μείγμα αλεύρων σιταριού, σόγιας, ρυζιού και φυσικό προζύμι, στοιχεία που της δίνουν τραγανή υφή και γεμάτη γεύση. Η pinsa burrata με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και παρμεζάνα είναι μια κλασική επιλογή. Από το εποχικό μενού, το surf ‘n turf ριζότο κολοκύθας με κρέμα κολοκύθας, κολοκύθα τουρσί, κρέμα γκοργκοντζόλας, σαλάμι και γαρίδες καπνιστές, είναι εποχικό πιάτο με πολύπλοκο γευστικό προφίλ. Περιττό το αλάτισμα της γαρίδας, "σκοτώνει" ένα τόσο άρτιο τεχνικά και γευστικά πιάτο. Από 1/11, αναζητήστε και τις προτάσεις πιάτων εποχής με βάση τη λευκή τρούφα από την Άλμπα, που θα έχει την τιμητική της. Από ζυμαρικά, το θεαματικό spaghetti parmigiano Reggiano, που φτιάχνεται από τον σεφ ζωντανά στη λογική της pasta alla ruota, σε κεφάλι παρμεζάνας και πασπαλίζεται με φρεσκοτριμμένο πιπέρι είναι η επιτομή της γευστικής απλότητας. Αν είστε λάτρεις του είδους, θα αναφωνήσετε "la vita e bella" με το τιραμισού -σταθερή αξία- αλλά και το κρεμέ σοκολάτας με crumble κακάο και κουλί κόκκινων φρούτων, μια σύγχρονη γλυκιά προσθήκη στο μενού.

"Ciao Italia" στο ανανεωμένο "Da Bruno" - εικόνα 3
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Τη λίστα των κρασιών, αρκετά από τα οποία σερβίρονται και στο ποτήρι, επιμελείται ο sommelier Γιάννης Πανταζής. Το "Villa Grigio 46", διπλανό aperitivo bar και αδερφάκι του "Da Bruno", με bar manager τον Γιάννη Κορυζή, αναλαμβάνει τα apéritif και digestif συμπληρώνοντας με ενδιαφέρουσες παραλλαγές negroni ένα καλοστημένο ιταλικό γευστικό σενάριο.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.

Στο φεστιβάλ "Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας" θα μάθετε τα πάντα για την κρητική κουζίνα

Ο γαστρονομικός θεσμός της Κρήτης που εστιάζει στην ανάδειξη του πλούτου της κρητικής γης και της τοπικής κουζίνας επιστρέφει στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου για 4η χρονιά.