Ο Άγιος Βαλεντίνος χτυπά την πόρτα μας και είναι πιο νόστιμος από ποτέ

Ενόψει της γιορτής των ερωτευμένων, τα εστιατόρια της πόλης βάζουν τα δυνατά τους και στέλνουν στο σπίτι πολύ ενδιαφέροντα μενού, φτιαγμένα με έμπνευση και αγάπη.

Ο Άγιος Βαλεντίνος χτυπά την πόρτα μας και είναι πιο νόστιμος από ποτέ

Ο Άγιος Βαλεντίνος προστίθεται στη μακρά σειρά των μικρών και μεγάλων γιορτών που καλούμαστε να γνωρίσουμε στη σπιτική εκδοχή τους. Όσο και να αγαπάμε να τον μισούμε, το σίγουρο είναι ότι στην παρούσα φάση προσφέρει στους ερωτευμένους εκεί έξω (ή μάλλον εκεί μέσα) την αφορμή να προσθέσουν μια διαφορετική νότα στη μονότονη καθημερινότητα, να γλιστρήσουν από τις φόρμες σε ένα ρούχο πιο επίσημο και να κάνουν με λίγα λόγια αυτήν την Κυριακή λίγο πιο ενδιαφέρουσα. Αφήστε που στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Άγιος Βαλεντίνος κατ’οίκον έχει και τα καλά του, μια και η ερωτική σας φωλίτσα θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σαλόνι, την κουζίνα ή όπου αλλού αποφασίσετε να απολαύσετε το γεύμα σας.

Για το γευστικό κομμάτι της εμπειρίας θα φροντίσουν αγαπημένα εστιατόρια της πόλης που βάζουν τα δυνατά τους με πολύ ενδιαφέροντα μενού, φτιαγμένα με έμπνευση και αγάπη. Η «Μεγάλη Βρεταννία» διανθίζει ένεκα της ημέρας την υπηρεσία delivery Let us do the Cooking με ένα μενού στα ιδιαιτέρως κομψά γαστρονομικά της πρότυπα, το οποίο επιφυλάσσει από φρεσκοψημένα μπλινίς, πατέ καπνιστού σολομού και γαρίδες με περγαμόντο και τζίντζερ ως τρυφερό φιλέτο από μοσχάρι γάλακτος, ραγού μανιταριών του δάσους en croute, πουρέ από ψητές ρίζες και λαχανικά εποχής στον ατμό. Για εκείνους που επιθυμούν κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο υπάρχει επίσης το Caviar & Champagne Valentine’s menu, εμπλουτισμένο με σαμπάνια Taittinger και χαβιάρι Royal Grand Reserve.

Ο χρυσοσκουφάτος σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης ανάβει ξανά τα φώτα του «CTC» στα Ιλίσια όχι για μία, αλλά για δύο βραδιές (13 & 14/2) προκειμένου να προσφέρει στους ερωτευμένους την ευκαιρία να απολαύσουν στο σπίτι ένα πολύ σπέσιαλ μενού με πιάτα σαν τη βελουτέ από παντζάρι με βατόμουρα και κακάο ή τη σιγομαγειρεμένη πάπια που αρωματίζεται με μανταρίνι και σερβίρεται με πουρέ κολοκύθας και κρούστα από μπαχαρικά duqqa. Περιλαμβάνει επίσης μια φιάλη ροζέ κρασί του Κτήματος Μουσών, ενώ όσοι το παραγγείλουν συμμετέχουν στην κλήρωση για ένα δείπνο τη βραδιά των εγκαινίων στο νέο «CTC» που θα ανοίξει στον Κεραμεικό.

❣️ Valentines Day Alert ❣️ "Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ετοιμάσαμε για εσάς στο Le Pavillon Athens ένα ξεχωριστό...

Δημοσιεύτηκε από Le Pavillon Athens στις Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021

Το κομψό fine dining εστιατόριο «Le Pavillon» που δημιούργησε ο βραβευμένος σεφ Jean Charles Metayer στο Χαλάνδρι μπορεί να μην προλάβαμε να το καλογνωρίσουμε καθώς μας συστήθηκε λίγο πριν το lockdown, βρίσκεται ωστόσο στο πλάι των ερωτευμένων με ένα ειδικό μενού, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για περιορισμένο αριθμό παραγγελιών στις 13 & 14/2. Το καρπάτσιο παντζαριού με κρέμα από κατίκι και καπνιστό χαβιάρι αλλά και το μοσχαρίσιο φιλέτο σε σφολιάτα με πράσινη σαλάτα εποχής και σος τρούφας μας τράβηξαν αμέσως την προσοχή.

Το «Aleria» του Μεταξουργείου ρίχτηκε πρόσφατα στην αρένα του premium delivey με σπέσιαλ μενού για τα σαββατοκύριακα, και ειδικά για αυτό που μας έρχεται οι γεύσεις προορίζονται ασφαλώς για δύο. Ο πολύ ταλαντούχος σεφ του εστιατορίου Γκίκας Ξενάκης έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο Valentine’s menu (13 & 14/2) γεμάτο ωραίες ιδέες σαν τη σούπα γλυκοπατάτας με φρέσκο ελληνικό καβούρι, σελινόριζα και τρούφα ή το κοτόπουλο τυλιγμένο σε προσούτο συνοδεία από πουρέ κουνουπιδιού με λάδι φουντουκιού.

Ο Άγιος Βαλεντίνος χτυπά την πόρτα μας και είναι πιο νόστιμος από ποτέ - εικόνα 1
«Ovio»

Το «Ovio» του Συντάγματος τώρα και ο Πάνος Ιωαννίδης έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαιτέρως ρομαντικό μενού σε περιορισμένη διαθεσιμότητα που θα απολαύσετε με ελάχιστη προετοιμασία στο σπίτι. Το ειδικό box που θα παραλάβετε την ώρα που επιθυμείτε περιλαμβάνει ένα aperitivo cocktail για ξεκίνημα, καθώς και τρία πιάτα που συνοδεύονται από λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία τους. Σε γνώριμους gourmet & bio healthy ρυθμούς κινείται το μενού που ετοίμασαν τα «nice n easy» ειδικά για τους ερωτευμένους. Η αρχή γίνεται με μια healthy σαλάτα με kale και άλλες υπερτροφές, το κύριο πιάτο είναι μοσχαρίσια φιλετάκια σε σάλτσα μαύρης τρούφας με πουρέ γλυκιάς κολοκύθας, ενώ το γλυκό φινάλε γράφεται με καρδιά από κρεμέ σοκολάτας με φράουλες, βατόμουρα και φρέσκα φρούτα του δάσους.

Μια πολύ ξεχωριστή πρόταση για δύο κάνει το ατμοσφαιρικό smokehouse «Fine Mess» του Κολωνακίου. Μαζί με το ταίρι σας θα απολαύσετε κρεμ μπριλέ καπνιστού καμαμπέρ με κυδώνια ποσέ, σαλάτα στρατσιατέλα με εσπεριδοειδή και φινόκιο, roast beef σε κρούστα μυρωδικών με ριζότο cacio e pepe και σος bourbon pepper, καθώς και τάρτα σοκολάτας με καραμελωμένη πραλίνα φουντουκιού και μους σαμπάνιας.

Ο Άγιος Βαλεντίνος χτυπά την πόρτα μας και είναι πιο νόστιμος από ποτέ - εικόνα 2
«St. George Lycabettus»

Τον Άγιο Βαλεντίνο στο σαλόνι μας φέρνει το «St. George Lycabettus». Ο executive chef του πολυτελούς ξενοδοχείου στις πλαγιές του Λυκαβηττού Βασίλης Μήλιος προτείνει ειδικά για την περίσταση ένα εντυπωσιακό μενού που περιλαμβάνει αστακό ποσέ με πορτοκάλι, μαγιονέζα με χαβιάρι και πέρλες λεμονιού και παντζάρια σε υφές, τουρνεντό από μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος σε κρούστα μπαχαρικών και σάλτσα από κόκκινο κρασί καθώς και σοκολατένιες καρδιές με κουλί από φραμπουάζ και μάνγκο.

Για τρεις ημέρες γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο το «Ekiben» του Άρη Βεζενέ. Αρχής γενομένης από την Παρασκευή 12/2 μέχρι και την Κυριακή, υπάρχει διαθέσιμο κατόπιν προπαραγγελίας το ειδικό μενού Amour με ιντριγκαδόρικες σπεσιαλιτέ όπως το Surf & Turf Mazemen με γαρίδα, αχινό, Wagyu και μαύρη τρούφα, το οποίο συνοδεύεται από μία φιάλη Moet & Chandon Rose Imperial.

Τη δική του πρόταση για τους ερωτευμένους κάνει επίσης το ανατρεπτικό «Lost» του Παγκρατίου. Το ειδικό μενού ξετυλίγεται σε πέντε στάδια, προσφέροντας στο κύριο πιάτο τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ένα short rib με κόκκινα φρούτα, σάλτσα καφέ και πουρέ από σελινόριζα και τα ραβιόλια με μανιτάρια, τοπιναμπούρ και τρούφα. Αν αγαπάτε, τέλος, τις προσεγμένες comfort και street γεύσεις ακόμα και του Αγίου Βαλεντίνου, ρίξτε μια ματιά στο ολοκαίνουργιο delivery menu του «Noah». Τα ηνία της κουζίνας στο πολύ όμορφο αυτό στέκι του Πάρκου Ελευθερίας που έγινε αμέσως place to be, ανέλαβε πρόσφατα η ταλαντούχα σεφ Ελένη Σαράντη και προτείνει από αλλιώτικα fish and chips με λουκουμάδες μπακαλιάρου, πούδρα από μπέικον και μαγιονέζα με τσίλι μέχρι το signature Noah Fried Chicken με ζουμερά κομμάτια από μπούτι κοτόπουλο σε κρούστα δημητριακών με μαγιονέζα αρωματισμένη με κάρι και καλαμπόκι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
27/09/2022

Γιατί όλοι πάνε για σάντουιτς στο 'Borghese'

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.

Νέα εποχή για την ιστορική "Διαγώνιο" της Θεσσαλονίκης

Το κλασικό στέκι που έγραψε ιστορία με τα ψητά σουτζουκάκια και τον ζουμερό του γύρο, γυρνά σελίδα με την ομάδα των "Γλυκάνισος", "Marea Sea Spirit" και "Iberico" να αναλαμβάνει τη νέα εποχή του.

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".