«Del Posto» με Ντουνέτα σε κομψά ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει ριζικά το «Εν Πλω» δημιουργώντας έναν νέο πόλο ιταλικού fine dining στη Βουλιαγμένη.

«Del Posto» με Ντουνέτα σε κομψά ιταλικά

Την έχει στην καρδιά του την ιταλική κουζίνα ο βραβευμένος Μιχάλης Ντουνέτας και μας το έχει δείξει πολλές φορές σε εστιατόρια της Αθήνας. Τώρα πάντως έβαλε πλώρη νότια για να συνεργαστεί με τον όμιλο Σταθοκωστόπουλου, με τον οποίο έχει δουλέψει πολλές φορές, και να μεταμορφώσει το «Εν Πλω» –ένα από τα δημοφιλή μαγαζιά της Βουλιαγμένης– σε «Del Posto». Στόχος του να δημιουργήσει έναν καινούργιο πόλο fine dining με υπερτοπική δυναμική. Γι’ αυτό εξοπλίστηκε με καινούργια κουζίνα, και ο χώρος του γαστρονομικού κομματιού διαχωρίστηκε από το all-day. Από τη στρωμένη με ωραίο ξύλο βεράντα του εστιατορίου, η θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης άπλετη, ό,τι πρέπει για ρομάντζα και χάζι στο ηλιοβασίλεμα. Από τη μεριά της ξηράς, το σκηνικό έχει τη γοητεία των πεύκων, τόσο χαρακτηριστική στο αττικό τοπίο. Το κομψό στρώσιμο των τραπεζιών και οι έμπειροι άνθρωποι του σέρβις σου δίνουν αμέσως την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε καλά χέρια.

Στην κουζίνα, τώρα, το μενού περιλαμβάνει γκουρμέ προτάσεις αλλά και πιο comfort νοστιμιές. Από τα ωμά δοκιμάσαμε το ωραίο καρπάτσιο από λαβράκι, σερβιρισμένο με μαριναρισμένο φινόκιο, κρέμα αγκινάρας και αβγοτάραχο. Η γραμμένη γεύση στις γκρατιναρισμένες καραβίδες συνδυάζεται πολύ πετυχημένα με ντομάτες κονφί, κι ένα ντελικάτο σαμπαγιόν με prosecco. Στην ίδια γειτονιά κινούνται δύο ακόμη πιάτα του Ντουνέτα. Στο Festa di mare, αστακός, γαρίδα και καραβίδα συνδυάζονται με βούτυρο αστακού και έναν εύστοχο όξινο ζωμό πατάτας, ενώ στο Fritto misto di mare, σοταρισμένα καλαμάρια και γαρίδες έρχονται με διάφορα πράσινα λαχανικά τυλιγμένα σε αεράτο ψάρι, και τον τόνο δίνουν πικάντικη μαγιονέζα και κόκκινη ξινή-καυτερή σάλτσα.

«Del Posto» με Ντουνέτα σε κομψά ιταλικά - εικόνα 1

Στα ζυμαρικά, εκτός από τη σπέσιαλ αστακομακαρονάδα, θα βρείτε επίσης πράσινα ταλιολίνι τυλιγμένα με καρπάτσιο ψαριού και σάλτσα με ντοματίνια κονφί, βασιλικό, μαζί με καλαμάρι και γαρίδες. Η ανάποδη καρμπονάρα είναι μια προκλητική ιδέα, με τη γεύση της να γίνεται γέμιση σε homemade agnoloti σερβιρισμένα με τσιπς από guanciale και νόστιμο ζωμό πεκορίνο.

Στις κομψές σπεσιαλιτέ του μενού, θα βρείτε σολομό με όξινη κρέμα πατάτας, τραγανή κροκέτα από πατάτα και μαύρη μαγιονέζα. Στα comfort αξίζει να δοκιμάσετε το πεντανόστιμο οσομπούκο (για δύο) και cassarecci μαγειρεμένα στο ζωμό του που έρχονται με αφρό παρμεζάνας και gremolata. Το φινάλε των γλυκών γενναιόδωρο, με κρέμα λεμονιού συν γεμιστό λεμόνι και σορμπέ μοσχολέμονου, πάβλοβα με σορμπέ βατόμουρο και φράουλες, και ζεστό τσιζκέικ με κόκκινα φρούτα του δάσους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Κουκάκι, για την ελληνική κουζίνα μιας άλλης εποχής

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
24/11/2025

Το Simul γίνεται 10 ετών και ετοιμάζεται να το γιορτάσει

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και μεριμνά για γεύση και πάρτι, με δυο ξεχωριστά events, στις 2 και 9 Δεκεμβρίου.

Το εστιατόριο-ναυαρχίδα των ελληνικών θαλασσών εξακολουθεί να πλέει στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

Και ξεχωρίζει, για όλους τους σωστούς λόγους, πάντοτε με έναν ικανότατο καπετάνιο στο πηδάλιο της κουζίνας του.

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.