«Del Posto» με Ντουνέτα σε κομψά ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει ριζικά το «Εν Πλω» δημιουργώντας έναν νέο πόλο ιταλικού fine dining στη Βουλιαγμένη.

«Del Posto» με Ντουνέτα σε κομψά ιταλικά

Την έχει στην καρδιά του την ιταλική κουζίνα ο βραβευμένος Μιχάλης Ντουνέτας και μας το έχει δείξει πολλές φορές σε εστιατόρια της Αθήνας. Τώρα πάντως έβαλε πλώρη νότια για να συνεργαστεί με τον όμιλο Σταθοκωστόπουλου, με τον οποίο έχει δουλέψει πολλές φορές, και να μεταμορφώσει το «Εν Πλω» –ένα από τα δημοφιλή μαγαζιά της Βουλιαγμένης– σε «Del Posto». Στόχος του να δημιουργήσει έναν καινούργιο πόλο fine dining με υπερτοπική δυναμική. Γι’ αυτό εξοπλίστηκε με καινούργια κουζίνα, και ο χώρος του γαστρονομικού κομματιού διαχωρίστηκε από το all-day. Από τη στρωμένη με ωραίο ξύλο βεράντα του εστιατορίου, η θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης άπλετη, ό,τι πρέπει για ρομάντζα και χάζι στο ηλιοβασίλεμα. Από τη μεριά της ξηράς, το σκηνικό έχει τη γοητεία των πεύκων, τόσο χαρακτηριστική στο αττικό τοπίο. Το κομψό στρώσιμο των τραπεζιών και οι έμπειροι άνθρωποι του σέρβις σου δίνουν αμέσως την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε καλά χέρια.

Στην κουζίνα, τώρα, το μενού περιλαμβάνει γκουρμέ προτάσεις αλλά και πιο comfort νοστιμιές. Από τα ωμά δοκιμάσαμε το ωραίο καρπάτσιο από λαβράκι, σερβιρισμένο με μαριναρισμένο φινόκιο, κρέμα αγκινάρας και αβγοτάραχο. Η γραμμένη γεύση στις γκρατιναρισμένες καραβίδες συνδυάζεται πολύ πετυχημένα με ντομάτες κονφί, κι ένα ντελικάτο σαμπαγιόν με prosecco. Στην ίδια γειτονιά κινούνται δύο ακόμη πιάτα του Ντουνέτα. Στο Festa di mare, αστακός, γαρίδα και καραβίδα συνδυάζονται με βούτυρο αστακού και έναν εύστοχο όξινο ζωμό πατάτας, ενώ στο Fritto misto di mare, σοταρισμένα καλαμάρια και γαρίδες έρχονται με διάφορα πράσινα λαχανικά τυλιγμένα σε αεράτο ψάρι, και τον τόνο δίνουν πικάντικη μαγιονέζα και κόκκινη ξινή-καυτερή σάλτσα.

«Del Posto» με Ντουνέτα σε κομψά ιταλικά - εικόνα 1

Στα ζυμαρικά, εκτός από τη σπέσιαλ αστακομακαρονάδα, θα βρείτε επίσης πράσινα ταλιολίνι τυλιγμένα με καρπάτσιο ψαριού και σάλτσα με ντοματίνια κονφί, βασιλικό, μαζί με καλαμάρι και γαρίδες. Η ανάποδη καρμπονάρα είναι μια προκλητική ιδέα, με τη γεύση της να γίνεται γέμιση σε homemade agnoloti σερβιρισμένα με τσιπς από guanciale και νόστιμο ζωμό πεκορίνο.

Στις κομψές σπεσιαλιτέ του μενού, θα βρείτε σολομό με όξινη κρέμα πατάτας, τραγανή κροκέτα από πατάτα και μαύρη μαγιονέζα. Στα comfort αξίζει να δοκιμάσετε το πεντανόστιμο οσομπούκο (για δύο) και cassarecci μαγειρεμένα στο ζωμό του που έρχονται με αφρό παρμεζάνας και gremolata. Το φινάλε των γλυκών γενναιόδωρο, με κρέμα λεμονιού συν γεμιστό λεμόνι και σορμπέ μοσχολέμονου, πάβλοβα με σορμπέ βατόμουρο και φράουλες, και ζεστό τσιζκέικ με κόκκινα φρούτα του δάσους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.