«Del Posto» με Ντουνέτα σε κομψά ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει ριζικά το «Εν Πλω» δημιουργώντας έναν νέο πόλο ιταλικού fine dining στη Βουλιαγμένη.

«Del Posto» με Ντουνέτα σε κομψά ιταλικά

Την έχει στην καρδιά του την ιταλική κουζίνα ο βραβευμένος Μιχάλης Ντουνέτας και μας το έχει δείξει πολλές φορές σε εστιατόρια της Αθήνας. Τώρα πάντως έβαλε πλώρη νότια για να συνεργαστεί με τον όμιλο Σταθοκωστόπουλου, με τον οποίο έχει δουλέψει πολλές φορές, και να μεταμορφώσει το «Εν Πλω» –ένα από τα δημοφιλή μαγαζιά της Βουλιαγμένης– σε «Del Posto». Στόχος του να δημιουργήσει έναν καινούργιο πόλο fine dining με υπερτοπική δυναμική. Γι’ αυτό εξοπλίστηκε με καινούργια κουζίνα, και ο χώρος του γαστρονομικού κομματιού διαχωρίστηκε από το all-day. Από τη στρωμένη με ωραίο ξύλο βεράντα του εστιατορίου, η θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης άπλετη, ό,τι πρέπει για ρομάντζα και χάζι στο ηλιοβασίλεμα. Από τη μεριά της ξηράς, το σκηνικό έχει τη γοητεία των πεύκων, τόσο χαρακτηριστική στο αττικό τοπίο. Το κομψό στρώσιμο των τραπεζιών και οι έμπειροι άνθρωποι του σέρβις σου δίνουν αμέσως την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε καλά χέρια.

Στην κουζίνα, τώρα, το μενού περιλαμβάνει γκουρμέ προτάσεις αλλά και πιο comfort νοστιμιές. Από τα ωμά δοκιμάσαμε το ωραίο καρπάτσιο από λαβράκι, σερβιρισμένο με μαριναρισμένο φινόκιο, κρέμα αγκινάρας και αβγοτάραχο. Η γραμμένη γεύση στις γκρατιναρισμένες καραβίδες συνδυάζεται πολύ πετυχημένα με ντομάτες κονφί, κι ένα ντελικάτο σαμπαγιόν με prosecco. Στην ίδια γειτονιά κινούνται δύο ακόμη πιάτα του Ντουνέτα. Στο Festa di mare, αστακός, γαρίδα και καραβίδα συνδυάζονται με βούτυρο αστακού και έναν εύστοχο όξινο ζωμό πατάτας, ενώ στο Fritto misto di mare, σοταρισμένα καλαμάρια και γαρίδες έρχονται με διάφορα πράσινα λαχανικά τυλιγμένα σε αεράτο ψάρι, και τον τόνο δίνουν πικάντικη μαγιονέζα και κόκκινη ξινή-καυτερή σάλτσα.

«Del Posto» με Ντουνέτα σε κομψά ιταλικά - εικόνα 1

Στα ζυμαρικά, εκτός από τη σπέσιαλ αστακομακαρονάδα, θα βρείτε επίσης πράσινα ταλιολίνι τυλιγμένα με καρπάτσιο ψαριού και σάλτσα με ντοματίνια κονφί, βασιλικό, μαζί με καλαμάρι και γαρίδες. Η ανάποδη καρμπονάρα είναι μια προκλητική ιδέα, με τη γεύση της να γίνεται γέμιση σε homemade agnoloti σερβιρισμένα με τσιπς από guanciale και νόστιμο ζωμό πεκορίνο.

Στις κομψές σπεσιαλιτέ του μενού, θα βρείτε σολομό με όξινη κρέμα πατάτας, τραγανή κροκέτα από πατάτα και μαύρη μαγιονέζα. Στα comfort αξίζει να δοκιμάσετε το πεντανόστιμο οσομπούκο (για δύο) και cassarecci μαγειρεμένα στο ζωμό του που έρχονται με αφρό παρμεζάνας και gremolata. Το φινάλε των γλυκών γενναιόδωρο, με κρέμα λεμονιού συν γεμιστό λεμόνι και σορμπέ μοσχολέμονου, πάβλοβα με σορμπέ βατόμουρο και φράουλες, και ζεστό τσιζκέικ με κόκκινα φρούτα του δάσους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
03/12/2025

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…

Τα 1000 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste

Ο έγκριτος γαλλικός εστιατορικός θεσμός ξεχωρίζει τους γαστρονομικούς ναούς του τώρα. Ποια ελληνικά σποτ συναντάμε στη φετινή λίστα.

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού.