«Del Posto» με Ντουνέτα σε κομψά ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει ριζικά το «Εν Πλω» δημιουργώντας έναν νέο πόλο ιταλικού fine dining στη Βουλιαγμένη.

«Del Posto» με Ντουνέτα σε κομψά ιταλικά

Την έχει στην καρδιά του την ιταλική κουζίνα ο βραβευμένος Μιχάλης Ντουνέτας και μας το έχει δείξει πολλές φορές σε εστιατόρια της Αθήνας. Τώρα πάντως έβαλε πλώρη νότια για να συνεργαστεί με τον όμιλο Σταθοκωστόπουλου, με τον οποίο έχει δουλέψει πολλές φορές, και να μεταμορφώσει το «Εν Πλω» –ένα από τα δημοφιλή μαγαζιά της Βουλιαγμένης– σε «Del Posto». Στόχος του να δημιουργήσει έναν καινούργιο πόλο fine dining με υπερτοπική δυναμική. Γι’ αυτό εξοπλίστηκε με καινούργια κουζίνα, και ο χώρος του γαστρονομικού κομματιού διαχωρίστηκε από το all-day. Από τη στρωμένη με ωραίο ξύλο βεράντα του εστιατορίου, η θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης άπλετη, ό,τι πρέπει για ρομάντζα και χάζι στο ηλιοβασίλεμα. Από τη μεριά της ξηράς, το σκηνικό έχει τη γοητεία των πεύκων, τόσο χαρακτηριστική στο αττικό τοπίο. Το κομψό στρώσιμο των τραπεζιών και οι έμπειροι άνθρωποι του σέρβις σου δίνουν αμέσως την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε καλά χέρια.

Στην κουζίνα, τώρα, το μενού περιλαμβάνει γκουρμέ προτάσεις αλλά και πιο comfort νοστιμιές. Από τα ωμά δοκιμάσαμε το ωραίο καρπάτσιο από λαβράκι, σερβιρισμένο με μαριναρισμένο φινόκιο, κρέμα αγκινάρας και αβγοτάραχο. Η γραμμένη γεύση στις γκρατιναρισμένες καραβίδες συνδυάζεται πολύ πετυχημένα με ντομάτες κονφί, κι ένα ντελικάτο σαμπαγιόν με prosecco. Στην ίδια γειτονιά κινούνται δύο ακόμη πιάτα του Ντουνέτα. Στο Festa di mare, αστακός, γαρίδα και καραβίδα συνδυάζονται με βούτυρο αστακού και έναν εύστοχο όξινο ζωμό πατάτας, ενώ στο Fritto misto di mare, σοταρισμένα καλαμάρια και γαρίδες έρχονται με διάφορα πράσινα λαχανικά τυλιγμένα σε αεράτο ψάρι, και τον τόνο δίνουν πικάντικη μαγιονέζα και κόκκινη ξινή-καυτερή σάλτσα.

«Del Posto» με Ντουνέτα σε κομψά ιταλικά - εικόνα 1

Στα ζυμαρικά, εκτός από τη σπέσιαλ αστακομακαρονάδα, θα βρείτε επίσης πράσινα ταλιολίνι τυλιγμένα με καρπάτσιο ψαριού και σάλτσα με ντοματίνια κονφί, βασιλικό, μαζί με καλαμάρι και γαρίδες. Η ανάποδη καρμπονάρα είναι μια προκλητική ιδέα, με τη γεύση της να γίνεται γέμιση σε homemade agnoloti σερβιρισμένα με τσιπς από guanciale και νόστιμο ζωμό πεκορίνο.

Στις κομψές σπεσιαλιτέ του μενού, θα βρείτε σολομό με όξινη κρέμα πατάτας, τραγανή κροκέτα από πατάτα και μαύρη μαγιονέζα. Στα comfort αξίζει να δοκιμάσετε το πεντανόστιμο οσομπούκο (για δύο) και cassarecci μαγειρεμένα στο ζωμό του που έρχονται με αφρό παρμεζάνας και gremolata. Το φινάλε των γλυκών γενναιόδωρο, με κρέμα λεμονιού συν γεμιστό λεμόνι και σορμπέ μοσχολέμονου, πάβλοβα με σορμπέ βατόμουρο και φράουλες, και ζεστό τσιζκέικ με κόκκινα φρούτα του δάσους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/12/2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.