«Del Posto» με Ντουνέτα σε κομψά ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει ριζικά το «Εν Πλω» δημιουργώντας έναν νέο πόλο ιταλικού fine dining στη Βουλιαγμένη.

«Del Posto» με Ντουνέτα σε κομψά ιταλικά

Την έχει στην καρδιά του την ιταλική κουζίνα ο βραβευμένος Μιχάλης Ντουνέτας και μας το έχει δείξει πολλές φορές σε εστιατόρια της Αθήνας. Τώρα πάντως έβαλε πλώρη νότια για να συνεργαστεί με τον όμιλο Σταθοκωστόπουλου, με τον οποίο έχει δουλέψει πολλές φορές, και να μεταμορφώσει το «Εν Πλω» –ένα από τα δημοφιλή μαγαζιά της Βουλιαγμένης– σε «Del Posto». Στόχος του να δημιουργήσει έναν καινούργιο πόλο fine dining με υπερτοπική δυναμική. Γι’ αυτό εξοπλίστηκε με καινούργια κουζίνα, και ο χώρος του γαστρονομικού κομματιού διαχωρίστηκε από το all-day. Από τη στρωμένη με ωραίο ξύλο βεράντα του εστιατορίου, η θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης άπλετη, ό,τι πρέπει για ρομάντζα και χάζι στο ηλιοβασίλεμα. Από τη μεριά της ξηράς, το σκηνικό έχει τη γοητεία των πεύκων, τόσο χαρακτηριστική στο αττικό τοπίο. Το κομψό στρώσιμο των τραπεζιών και οι έμπειροι άνθρωποι του σέρβις σου δίνουν αμέσως την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε καλά χέρια.

Στην κουζίνα, τώρα, το μενού περιλαμβάνει γκουρμέ προτάσεις αλλά και πιο comfort νοστιμιές. Από τα ωμά δοκιμάσαμε το ωραίο καρπάτσιο από λαβράκι, σερβιρισμένο με μαριναρισμένο φινόκιο, κρέμα αγκινάρας και αβγοτάραχο. Η γραμμένη γεύση στις γκρατιναρισμένες καραβίδες συνδυάζεται πολύ πετυχημένα με ντομάτες κονφί, κι ένα ντελικάτο σαμπαγιόν με prosecco. Στην ίδια γειτονιά κινούνται δύο ακόμη πιάτα του Ντουνέτα. Στο Festa di mare, αστακός, γαρίδα και καραβίδα συνδυάζονται με βούτυρο αστακού και έναν εύστοχο όξινο ζωμό πατάτας, ενώ στο Fritto misto di mare, σοταρισμένα καλαμάρια και γαρίδες έρχονται με διάφορα πράσινα λαχανικά τυλιγμένα σε αεράτο ψάρι, και τον τόνο δίνουν πικάντικη μαγιονέζα και κόκκινη ξινή-καυτερή σάλτσα.

«Del Posto» με Ντουνέτα σε κομψά ιταλικά - εικόνα 1

Στα ζυμαρικά, εκτός από τη σπέσιαλ αστακομακαρονάδα, θα βρείτε επίσης πράσινα ταλιολίνι τυλιγμένα με καρπάτσιο ψαριού και σάλτσα με ντοματίνια κονφί, βασιλικό, μαζί με καλαμάρι και γαρίδες. Η ανάποδη καρμπονάρα είναι μια προκλητική ιδέα, με τη γεύση της να γίνεται γέμιση σε homemade agnoloti σερβιρισμένα με τσιπς από guanciale και νόστιμο ζωμό πεκορίνο.

Στις κομψές σπεσιαλιτέ του μενού, θα βρείτε σολομό με όξινη κρέμα πατάτας, τραγανή κροκέτα από πατάτα και μαύρη μαγιονέζα. Στα comfort αξίζει να δοκιμάσετε το πεντανόστιμο οσομπούκο (για δύο) και cassarecci μαγειρεμένα στο ζωμό του που έρχονται με αφρό παρμεζάνας και gremolata. Το φινάλε των γλυκών γενναιόδωρο, με κρέμα λεμονιού συν γεμιστό λεμόνι και σορμπέ μοσχολέμονου, πάβλοβα με σορμπέ βατόμουρο και φράουλες, και ζεστό τσιζκέικ με κόκκινα φρούτα του δάσους.

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σουβλάκι με ψάρι ημέρας και άλλες θαλασσινές συγκινήσεις, στου Ρέντη

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας βρίσκεται αρκετά πιο μακριά από το νερό, σε ένα εστιατόριο που αξίζει την προσοχή σου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
27/11/2025

Η Αθήνα γιορτάζει με νόστιμο τρόπο το Thanksgiving

Απόλαυσε την Ημέρα των Ευχαριστιών με τον πιο νόστιμο τρόπο σε κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια.

Μια γαστρονομική βραδιά, απευθείας από τη Σαντορίνη: Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025 από το αθηνόραμα: Τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Το 'Ekiben' του Άρη Βεζενέ μόλις άνοιξε και στη Γλυφάδα

Το 'Ekiben Kitchen South' φέρνει στα ΝΠ όλα τα assets του πολύ επιτυχημένου κόνσεπτ της οδού Σκούφου.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, θα δοκιμάσεις ρουστίκ και στιλάτη κουζίνα

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.