Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας συνεχίζεται για λίγο ακόμα

Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας συμμετέχουν στη γαστρονομική γιορτή που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς με ειδικά μενού στο 50% της τιμής τους. Αν δεν έχετε κάνει κράτηση, βιαστείτε...

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας συνεχίζεται για λίγο ακόμα

Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας συμμετέχουν στη γαστρονομική γιορτή που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς με ειδικά μενού στο 50% της τιμής τους. Αν δεν έχετε κάνει κράτηση, βιαστείτε...

Τώρα πια το χάπενινγκ των Ημερών Βραβευμένης Γαστρονομίας έχει εξελιχτεί σε μια τεράστια γευσιγνωσία η οποία απλώνεται κυριολεκτικά απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, σε περίπου 90 εξαιρετικά εστιατόρια και ταβέρνες που έχουν βραβευτεί φέτος με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Το σύνθημα των κρατήσεων που δόθηκε στις 23/5 σήμανε συναγερμό σε τηλέφωνα και σάιτ.

Διότι πρέπει να υπογραμμίσω ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν κλείνετε ένα εστιατόριο και θεωρείτε ότι κάνατε το καθήκον σας. Ίσα ίσα, αξιοποιείτε στο μάξιμουμ τις δυνατότητες που σας δίνονται και διαλέγετε ακόμη και πέντε ή έξι εστιατόρια για να περάσετε έξτρα γαστρονομικές βραδιές, σχεδόν όλα τα διήμερα που διαρκεί η προσφορά ειδικών μενού στο 50% της τιμής τους. Λογικό, αν συνυπολογίσει κάποιος την ανάγκη για κοινωνικές συναντήσεις αυτή την περίοδο των πολιτικών ζυμώσεων.

Στο «CTC» η πλειονότητα του κόσμου που πηγαίνει είναι 30άρηδες και όλοι φεύγουν με ένα σινεμασκόπ χαμόγελο ικανοποίησης, λέγοντας στον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη: «Επιτέλους, καταφέραμε να έρθουμε!». Στο «Τηλέμαχος Athens» το σαφές συναίσθημα που γράφεται στα πρόσωπα των συνδαιτυμόνων είναι «η χαρά και η ευχαρίστηση», όπως σημειώνει ο Γιώργος Τσιλιγκίρης. «Το επίπεδο του κόσμου που έρχεται είναι υψηλό, τους αρέσει η γαστρονομία και γι’ αυτό κάνουν έναν μικρό γαστρονομικό γύρο στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας αξιοποιώντας αυτό το χάπενινγκ», μου λέει ο Παναγιώτης Γιακαλής από το «Patio» του ξενοδοχείου «The Margi».

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας συνεχίζεται για λίγο ακόμα - εικόνα 1
«Botrini’s»

«Οι περισσότεροι που έρχονται είναι μέχρι 40 χρόνων και το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι θέλουν να απολαύσουν ολόκληρη τη γαστρονομική εμπειρία, γι’ αυτό επιλέγουν την ειδική πρόταση αρμονίας με κρασί», επισημαίνει ο Θανάσης Βασίλαινας, ιδιοκτήτης του ομώνυμου εστιατορίου. «Το τηλέφωνο στο “Aleria” χτυπάει συχνά για κρατήσεις στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας», μου λέει ο σεφ του Γκίκας Ξενάκης. «Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ατού σε αυτήν την εκδήλωση είναι η εκπαίδευση του κόσμου στη λογική του menu dégustation. Εμείς μάλιστα περιλάβαμε στο μενού που προτείνουμε και κάποια παλιότερα αγαπημένα πιάτα για να το κάνουμε πιο διαχρονικό, κάτι που άρεσε πολύ στους φαν του εστιατορίου». «Οι νέες ηλικίες υπερτερούν σαφώς σε αυτήν την εκδήλωση, αλλά ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στη σύνθεση του κόσμου που έρχεται στο “Botrini’s” είναι οι ωραίες γυναικοπαρέες», υπογραμμίζει ο chef de cuisine του Νίκος Μπίλης.

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας συνεχίζονται ακόμη τις Τρίτες και Τετάρτες 11-12 και 18-19/6 στην Αθήνα, ενώ στα άλλα εστιατόρια της περιφέρειας Παρασκευή και Σάββατο 7-8 και 14-15/6, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό. Δείτε αναλυτικά τα μενού εδώ και τηλεφωνήστε τώρα για κράτηση ή επισκεφθείτε το www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_Gastronomia.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
29/10/2025

Ovio: Η μικρή Ιταλία του Πάνου Ιωαννίδη είναι νοστιμότερη από ποτέ

Όλα όσα καθιστούν το ιταλικό εστιατόριο του κέντρου, μια σταθερή επιλογή για τους φίλους της κουζίνας της Μπότας.

Τι γεύση αφήνει ένα δείπνο στο υψηλότερο κτίριο της Αθήνας

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα σε comfort ρυθμό και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη νοστιμιά.

Στο Κουκάκι υπάρχει ένα ιδανικό μέρος για dolce vita

Ολοήμερες ιταλιάνικες απολαύσεις σε μια από τις πιο κουλ γειτονιές της Αθήνας; Γιατί όχι.

Nyx

Στα υψηλά δώματα του ξενοδοχείου "Academias", ο Δημήτρης Κότσαλης παρουσιάζει γιαπωνέζικες σπεσιαλιτέ που εξάπτουν το ενδιαφέρον με θέα στη φωτισμένη Αθήνα.

To Τραπέζι του Σεφ στρώνεται στο Ark

Από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το δημοφιλές bar restaurant της Γλυφάδας σερβίρει μια φρέσκια πρόταση γεύσης.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει δείπνο με θέα στο "Zale Rooftop Restaurant Bar"

To HERITAGE HILL HOTEL, στη λεωφόρο Συγγρού 61, βυθισμένο στην ατμόσφαιρα της αστικής γοητείας, αποκαλύπτει στην καρδιά της Αθήνας ένα από τα πιο ξεχωριστά μυστικά της πόλης: το ZALE, το ατμοσφαιρικό rooftop restaurant του.