Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας συνεχίζεται για λίγο ακόμα

Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας συμμετέχουν στη γαστρονομική γιορτή που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς με ειδικά μενού στο 50% της τιμής τους. Αν δεν έχετε κάνει κράτηση, βιαστείτε...

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας συνεχίζεται για λίγο ακόμα

Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας συμμετέχουν στη γαστρονομική γιορτή που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς με ειδικά μενού στο 50% της τιμής τους. Αν δεν έχετε κάνει κράτηση, βιαστείτε...

Τώρα πια το χάπενινγκ των Ημερών Βραβευμένης Γαστρονομίας έχει εξελιχτεί σε μια τεράστια γευσιγνωσία η οποία απλώνεται κυριολεκτικά απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, σε περίπου 90 εξαιρετικά εστιατόρια και ταβέρνες που έχουν βραβευτεί φέτος με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Το σύνθημα των κρατήσεων που δόθηκε στις 23/5 σήμανε συναγερμό σε τηλέφωνα και σάιτ.

Διότι πρέπει να υπογραμμίσω ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν κλείνετε ένα εστιατόριο και θεωρείτε ότι κάνατε το καθήκον σας. Ίσα ίσα, αξιοποιείτε στο μάξιμουμ τις δυνατότητες που σας δίνονται και διαλέγετε ακόμη και πέντε ή έξι εστιατόρια για να περάσετε έξτρα γαστρονομικές βραδιές, σχεδόν όλα τα διήμερα που διαρκεί η προσφορά ειδικών μενού στο 50% της τιμής τους. Λογικό, αν συνυπολογίσει κάποιος την ανάγκη για κοινωνικές συναντήσεις αυτή την περίοδο των πολιτικών ζυμώσεων.

Στο «CTC» η πλειονότητα του κόσμου που πηγαίνει είναι 30άρηδες και όλοι φεύγουν με ένα σινεμασκόπ χαμόγελο ικανοποίησης, λέγοντας στον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη: «Επιτέλους, καταφέραμε να έρθουμε!». Στο «Τηλέμαχος Athens» το σαφές συναίσθημα που γράφεται στα πρόσωπα των συνδαιτυμόνων είναι «η χαρά και η ευχαρίστηση», όπως σημειώνει ο Γιώργος Τσιλιγκίρης. «Το επίπεδο του κόσμου που έρχεται είναι υψηλό, τους αρέσει η γαστρονομία και γι’ αυτό κάνουν έναν μικρό γαστρονομικό γύρο στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας αξιοποιώντας αυτό το χάπενινγκ», μου λέει ο Παναγιώτης Γιακαλής από το «Patio» του ξενοδοχείου «The Margi».

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας συνεχίζεται για λίγο ακόμα - εικόνα 1
«Botrini’s»

«Οι περισσότεροι που έρχονται είναι μέχρι 40 χρόνων και το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι θέλουν να απολαύσουν ολόκληρη τη γαστρονομική εμπειρία, γι’ αυτό επιλέγουν την ειδική πρόταση αρμονίας με κρασί», επισημαίνει ο Θανάσης Βασίλαινας, ιδιοκτήτης του ομώνυμου εστιατορίου. «Το τηλέφωνο στο “Aleria” χτυπάει συχνά για κρατήσεις στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας», μου λέει ο σεφ του Γκίκας Ξενάκης. «Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ατού σε αυτήν την εκδήλωση είναι η εκπαίδευση του κόσμου στη λογική του menu dégustation. Εμείς μάλιστα περιλάβαμε στο μενού που προτείνουμε και κάποια παλιότερα αγαπημένα πιάτα για να το κάνουμε πιο διαχρονικό, κάτι που άρεσε πολύ στους φαν του εστιατορίου». «Οι νέες ηλικίες υπερτερούν σαφώς σε αυτήν την εκδήλωση, αλλά ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στη σύνθεση του κόσμου που έρχεται στο “Botrini’s” είναι οι ωραίες γυναικοπαρέες», υπογραμμίζει ο chef de cuisine του Νίκος Μπίλης.

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας συνεχίζονται ακόμη τις Τρίτες και Τετάρτες 11-12 και 18-19/6 στην Αθήνα, ενώ στα άλλα εστιατόρια της περιφέρειας Παρασκευή και Σάββατο 7-8 και 14-15/6, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό. Δείτε αναλυτικά τα μενού εδώ και τηλεφωνήστε τώρα για κράτηση ή επισκεφθείτε το www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_Gastronomia.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.