Η πλατεία Κοτζιά στολίζεται με... street food

Tηγανητές πατάτες όπως τις τρως στους δρόμους του Βελγίου και bao buns με «γύρο» πάπιας –πάντα στο χέρι– είναι λίγες μόνο από τις λιχουδιές που ετοιμάζονται για pop up εμφάνιση στο χριστουγεννιάτικο Αthens Food Market.

Η πλατεία Κοτζιά στολίζεται με... street food

Tηγανητές πατάτες όπως τις τρως στους δρόμους του Βελγίου, bao buns με «γύρο» πάπιας και σούπα με άρωμα αστακού –πάντα στο χέρι– είναι λίγες μόνο από τις λιχουδιές που ετοιμάζονται για pop up εμφάνιση στο χριστουγεννιάτικο Αthens Food Market.

Η πλατεία Κοτζιά στολίζεται με... street food - εικόνα 1

Το Athens Food Market επιστρέφει από την Πέμπτη 21/12 μέχρι τις 31/12 και γεμίζει την πλατεία Κοτζιά με νοστιμιές και κοκτέιλ, live μουσικές και DJ sets πασπαλισμένα με χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Στην τρίτη κατά σειρά διοργάνωση του αλέγρου κι εξωστρεφούς αυτού event, γνωστοί σεφ, εστιατόρια και food projects της πόλης παίζουν με την ιδέα του φαγητού δρόμου. Στις pop up καντίνες που θα στηθούν με φόντο τα ιστορικά κτίρια της πλατείας σας περιμένει, για δέκα ημέρες και σε λογικές τιμές, πληθώρα προτάσεων: γαλλικές/μεσογειακές γεύσεις του Γιώργου Ηλιού («Polly Maggoo»), multi-ethnic εμπνεύσεις του Ηλία Σκουλά («Food Mafia»), λατινοαμερικάνικες λιχουδιές του Δημήτρη Φέτση («Che»), θαλασσινές ιδέες του Βασίλη Τσατσάκη («Ψαράδες»), ΒΒQ του αμερικάνικου Νότου από τον Βασίλη Σπόρο («PO’ Boys» και «Mama Roux»), έξυπνα twists στο pub food από τον Βασίλη Φώτο («7 Food Sins»), και ένα καλοδεχούμενο μιξάζ φαγητού –από τον Βασίλη Γεωγλερή– με κρασί και καφέ Wise Cup από το «Warehouse».

Η πλατεία Κοτζιά στολίζεται με... street food - εικόνα 2

Εμφάνιση-έκπληξη εκείνη του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο «CTC» του Αλέξανδρου Τσιοτίνη που έχει κι εκείνο τη δική του καντίνα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να δοκιμάσετε τη βελουτέ καλαμποκιού-σήμα κατατεθέν του εστιατορίου, με άρωμα αστακού και τρούφας σε street εκδοχή. Εκτός των παραπάνω, το 3ο Αthens Food Market, που συνδιοργανόνεται με τον Δήμο Αθηναίων, θα έχει για πρώτη φορά και κοκτέιλ από την ομάδα του Ξαβιέ Μισαηλίδη («Holly Garden») αλλά και μια πρωτότυπη δράση με τίτλο «Βάζουμε τον σεφ στην τάξη», όπου οι συμμετέχοντες σεφ θα παραδίδουν καθημερινά μαθήματα μαγειρικής σε μια μεγάλη στεγασμένη υπαίθρια κουζίνα, με guests stars τον Ηλία Μαμαλάκη και τον Γιώργο Τσούλη.

Ωράριο λειτουργίας: 21-31/12, 12 μ.-8 μ.μ., 24 και 31/12, 12 μ.-6 μ.μ., 25-26/12 κλειστά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/12/2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.