Gout de France / Good France: Η Γαλλία στρώνει τραπέζι σε πέντε ηπείρους

Περισσότεροι από χίλιους πεντακόσιους σεφ σε όλο τον κόσμο αποτίνουν τη Δευτέρα 21/3 φόρο τιμής στη γαλλική κουζίνα και τα αθηναϊκά εστιατόρια θα είναι στο ραντεβού.

Gout de France / Good France: Η Γαλλία στρώνει τραπέζι σε πέντε ηπείρους

Περισσότεροι από χίλιους πεντακόσιους σεφ σε όλο τον κόσμο αποτίνουν τη Δευτέρα 21/3 φόρο τιμής στη γαλλική κουζίνα και τα αθηναϊκά εστιατόρια θα είναι στο ραντεβού.

Gout de France / Good France: Η Γαλλία στρώνει τραπέζι σε πέντε ηπείρους - εικόνα 1

Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται –με πρωτοβουλία του Γάλλου σεφ Alain Ducasse και του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης– το Gout de France / Good France στρώνοντας, τη Δευτέρα 21/3, ένα γευστικό μωσαϊκό με ταρτάρ, πατέ, πάπιες κονφί και coq au vin, tarte tatin και μιλφέιγ σε κλασικές και μοντέρνες αποδόσεις. Η γαστρονομία είναι ένα φοβερά ισχυρό χαρτί για τον τουρισμό της Γαλλίας, κι η κίνηση αυτή, μια σειρά δείπνων σε όλο τον κόσμο, στα πρότυπα των Diners d’Epicure (τα δείπνα του Επίκουρου) του Escoffier, έχει ως στόχο να υπογραμμίσει τη σημασία μιας κουζίνας που σφράγισε την εξέλιξη της μαγειρικής τέχνης, αλλά και τη σύνδεση της ευζωίας με το καλό φαγητό.

Και που ακόμη και σήμερα, που οι εισροές στοιχείων από κάθε γωνιά του πλανήτη επαναδιαμορφώνουν τη σύγχρονη γαστρονομική σκηνή, παραμένει επίκαιρη και επιδραστική. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, στο πλαίσιο της νόστιμης αυτής γιορτής, περισσότεροι από χίλιοι πεντακόσιοι σεφ σε όλο τον κόσμο θα αντλήσουν έμπνευση από τη μεγάλη παρακαταθήκη της γαλλικής κουζίνας, παρουσιάζοντας το δικό τους «γαλλοτραφές» μενού. Σημειώστε ότι καθένα από τα εστιατόρια που συμμετέχει στο Gout de France / Good France καλείται να καταβάλει 5% των εσόδων της βραδιάς σε μια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στους τομείς της υγείας και του περιβάλλοντος. Περισσότερες πληροφορίες στο www.goodfrance.com.

Η Αθήνα μιλάει γαλλικά

Gout de France / Good France: Η Γαλλία στρώνει τραπέζι σε πέντε ηπείρους - εικόνα 2

Στο ρυθμό του Gout de France / Good France κινούνται ταυτόχρονα χώροι διαφορετικών ειδών, από γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι χαλαρά, cosy στέκια, κι από τα βόρεια μέχρι τα νότια της πόλης. Ειδικά μενού, λοιπόν στις 21/3 θα συναντήσετε στο «Premiere» του «Athenaeum InterContinental» (€ 120 το άτομο) με την όμορφη θέα και στο ζεστό «Αvenue Bistro & Bar» του ξενοδοχείου «Μetropolitan» (€ 65), αμφότερα στη Συγγρού, στο «Karavi» του «Sofitel Athens» (€ 120 το άτομο) στο Αεροδρόμιο και στο στιλάτο «Artisanal Lounge & Gardens» στην Κηφισιά (€ 50 το άτομο).

Τη δική τους είτε γαλλόφωνη είτε γαλλοεμπνευσμένη πρόταση κάνουν οι σεφ στο «Alia Brasserie» του «Astir Palace» (€ 76 το άτομο) και στο «Malabar InHouse» του «The Margi» (€ 57 το άτομο) στη Βουλιαγμένη, στο κλασικό «Σπύρος και Βασίλης» (€ 50 το άτομο) και το «Rosebud» στο Κολωνάκι (€ 35 το άτομο), το «Mαύρο Πρόβατο του Press Café» στις δύο έδρες του στο Παγκράτι και στα Μελίσσια (€ 26 το άτομο), το «Polly Maggoo» στο Μεταξουργείο (€ 43 το άτομο) και το καινούργιο «Chapeau» στο Χαλάνδρι (€ 36 το άτομο).

Περισσότερες πληροφορίες

Σπύρος και Βασίλης

Λάχητος 5, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Premiere

(ξεν. «Athenaeum InterContinental») Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Malabar

(ξεν. «The Margi») Λητούς 11, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe

Αρριανού 31-33, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.